Názory čitateľov


Názory k článku:
Falošné reklamy s prísľubom vysokého zisku: Analytik zhrnul najväčšie riziká spojené s kryptomenami

12. 12. 2019   Ružová Budúcnosť
BitCoin bol prvý. Ak cieľom autorov BitCoinu bolo zbohatnutie, tak tento cieľ už bol splnený, avšak aj keby to bola pravda - ak nemá chybu konceptu, asi ho už ťažko niekto zastaví. Ak cieľom autorov BitCoinu zbohatnutie nebolo, tak teraz už konečne BitCoin môže začať plniť úlohu pre ktorú bol vytvorený - stať sa obeživom. Špekulačná fáza totiž bola len detskou chorobou systému. Bohužiaľ nutnou, aby sa mohol rozbehnúť. Ideálne obeživo by totiž v každom momente presne odzrkadľovalo množstvo cenu tovarov ktoré v danom momente zastupuje. To je síce krásna myšlienka, ale nerealizovateľná, lebo na začiatku to je nula a tá nula bráni, aby sa to rozbehlo. Pekný príklad bolo stereo vysielanie. Nikto nekupoval sterofónne príjmače, lebo nebolo sterofónne vysielanie. A nikto stereofónne nevysielal (a draho neinvestoval do novej technológie) lebo nikto z poslucháčov nemal stereofónny príjmač. A tak pomohol štát, ktorý vysielanie prefinancoval a tak ľudia začali stereá kupovať). Aby BitCoin mohol zabezpečiť svoju nezávislosť, takúto pomoc nemohol využiť, pretože by sa stal sluhom toho, kto by ju poskytol (tak ako sú demokratickí politici sluhami oligarchov, ktorí im financujú kampane, bez ktorých by nemohli byť zvolení). Takže BitCoin si vlastne pomohol sám - aj keď proti konceptu, ktorého má byť predstaviteľom. Skutočné obeživo totiž nemôže mať konštantnú hodnotu a fixný kurz - ako dolár, či euro (však ani tie ich v skutočnosti nemajú). To je stredoveký koncept. Skutočné obeživo musí mať okamžitú hodnotu HDP inak niekto klame (čo je to, čo sa masovo deje v existujúcich ekonomikách a šudia to pochopili najneskôr v prípade posledného finančného kolapsu Grécka). V minulosti však bol problém, že takýto koncept sa technicky nedal realizovať. Dnes to už možné je - lebo vlaste už v teraza štát sleduje chod každého centu (povinné on line pokladnice, povinné bankové účty, atď.) Že sa ešte stále platí cash ? Iste, ale tieto transakacie už predstavujú iba lokálne diery v spojitej ploche sledovaných transakcií. Inými slovami,už dnes je vidno, že sa niekde niečo deje, aj keď nie je vidno, čo sa tam deje. Ale osoby aj objemy sú identifikovateľné a je teda len vecou času, keď najbližšie budete niesť igelitku, že vám dôjde predvolanie na nástup výkonu trestu, bez toho, aby vás niekto zatkol, alebo súdil (odsúdi vás elektronický samosudca - tak ako v Anglicku už dávnejšie dostane pokutu za dopravný priestupok bez toho, aby ste došli do kontaktu so živým policajtom - lebo tam ani nie je (inteligentné kamery nespia, nezneužívajú autoritu verejného činiteľa, nerobia chyby, nežiadajú zvýšenie platu, nezabúdajú a hlavne vedia vypísať pokutový blok a odoslať ho poštou aj bez pomoci klepice, ktorá iba húta, čo nechutné navariť deťom a za ktorou kurvou snorí jej neverná polovička ;) To nie je sen, ani SciFi, ale šedivá realita ...
11. 12. 2019   Duro Mrkva
Tento článok mieša hrušky s prašivkami. Mieša podvody iba zneužívajúce názvy známych kryptomien a hnojné shitcoiny, so skutočnými decentralizovanými kryptomenami. Ono správna skutočná kryptomena založená okrem iného na:
- Decentralizácií (nikto ju nedokáže celosvetovo vypnúť)
- Anonymite autorov (nie je koho stisnúť za vajaja)
- Otvorenosti zdrojového kódu (každý programátor si ju môže preveriť)
- Pomalom pribúdaní (inflácia sa spomaľuje alebo je transparentne uvedená a nezmeniteľná, porovnajte si to s tlačením EUR alebo USD vládami - zo vzduchu)
- Konečnom množstve (čoho je málo, tomu cena stúpa, napríklad ako zlatu)
- Kvalitnej kryptografii, anonymite užívateľov, a.t.ď.
Áno, shitcoinov a SCAMov je medzi všetkými aktuálne 5000 "kryptomenami" odhadujem 99%. Odporúčam si tému naštudovať z kvalitných zdrojov ako je napríklad YT "Bitcoinovej Kanal". Kto si uvedomí v akej finančnej realite dnes žijeme, tomu skutočné kryptomeny musia začať dávať zmysel!
11. 12. 2019   xxx
Bolo by dobre ak by sa 'experti' na ekonomiku pobrali do dochodku ked necomu nerozumeju alebo nemaju zaujem tomu porozumiet.
Jedinym dovodom preco bankstery a cez ich vpliv kupeni politici vehementne utocia na krytpomeny (a aj na cash/hotovost) je nulova moznost kontroli a tym padom nulova moznost kontroli zivota cloveka. Ked si uvedomite ze clovek je ekonomickym otrokom spolocnosti a ludi ktori stoja nad zakonom a nad vladami, uvedomite si ze financna sloboda a financne sukromie je to co ste uz davno stratili.
V sucasnej spolocnosti je tlacene do hlavi, ze ten kto je bohaty alebo ma viacej ako iny je zlovej a podvodnik. A ze mame byt vsetci pekne v rade, zaradeny, nevytrcat a posluchat nasich 'vladcov'.
A ked si myslite ze stat vas ochrani pred vasou hlupostou pri invedstovani, tak ste na omyle. Skuste si kupit akcie nejakej spolocnosti, a ked krachne skuste si ist vypytat peniaze naspat od statu. Skuste sa spytat vasich starych rodicov co si cely zivot setrili a odkladali, aku hodnotu maju ich peniaze teraz. Skuste sa spytat statu na to ako prebiehala 'kuponova privatizacia' a kde su vase peniaze.
Statu a bankam na vas nezalezi. Ste len polozkou, ktora bud vytvara - pracuje, robi na niekoho, a hlavne poslucha, alebo nakladom - a naklady treba minimalizovat, tak najlepsie ked este zvysime vek odchodu do dochodku, mozno sa ludia ani nedoziju...
Ked investujete, investujte za seba, svojou hlavou, nikto a nic vas pred trhom a podvodnikmi neochrani.
11. 12. 2019   dodo
Prečo vlády nezasiahnu ved je to jasný podvod alebo to tým hore vyhovuje?každý druhý zbohatlík zbohatol na podvode a to sú tie naše špičky vo vládach!
1/1