Názory čitateľov


Názory k článku:
Český Zväz priemyslu chce euro, ministerka financií o dátume hovoriť nechce

12. 12. 2019   Dig
Konečne, že by sa bratia Česi rozhýbali?
11. 12. 2019   Hovienka v Koláči
Ministerka financií (ANO) hovorí NIE :)
Čo je pochopiteľné, lebo je členka vlády a vlády vládnu políciou, pričom svoje daňové opičky držia v klietke pozostávajúcej z hraníc, jazyka a meny.
Geniálne je, že tie opice dokážu presvedčiť, že to v skutočnosti vládnu ony :)
Úspešným podnikateľom je však už každá klietka primalá a tak sa im lepšie darí v megaklietkach - ako USA, Čína, či Rusko - takže záujem ich mini-impérií je logicky presne opačný - koniec koncov svet nie je nekonečný, dokonca na dnešné pomery je gulička s polomerom 6300km relatívne maličká :(
A tak nevidia dôvod na žiadnu klietku, keďže tu tak či tak je a nedá sa s tým nič narobiť.
A aj keď podnikatelia sú zlí, lebo kapitalisti s bazénmi, tryskáčmi a húfmi kuriev - predsa len tvoria nejaké hodnoty, lebo bez otrokárskeho farmára by nebolo čo žrať, bez vykorisťujúceho textilného a obuvníckeho magnáta by sme chodili holí a bosí a bez zákerných developerov by sme sa bili večer o noru na spanie s medveďmi. Na druhej strane politici len spotrebovávajú, kradnú, nechajú sa podplácať, klamú ešte aj keď klamú (takže občas omylom povedia pravdu), okrem tučných platov a odmienssa nechjú sa okiadzať vyznamenaniami, hodnosťami, falošnými akademickými titulmi (honoris causa), inými vavrínovými vencami, menami ulíc, pomníkmi, ale - najradšej večnou 100kW svätožiarou. To ale nie je problém - problém je že tvoria absurdné velehory neustále sa meniacich "zákonov" - pričom však ani vo sne neuvažujú, že ich tiež mali dodržiavať.
Došlo to už tak ďaleko, že dokonca zločinci z povolania - zlodeji a podvodníci sú už dávnejšie zhnusení a dokonca hlasno protestujú (!) že elita národa, ktorá by mala byť nedostižným svetlým vzorom - sú v skutočnosti ešte väčší zločinci. To je je fakt nekalá konkurencia :( A najnovšie dokonca aj vrahovia (teda ak pánovi Kočnerovi dokážu Kuciaka - stačí si pozrieť jeho tlačovky z archívu - myslím, že ani pán Srholec, RIP nevystupoval tak srdnato proti zneužívaniu štátnej moci a charakterovým deficitom elity, ktorá nás vedie).
Sorry - ale to už je absurdné - lebo voľakedy "vrah len na rohu ulice kázal" [Karel Kryl; 1968].
...
11. 12. 2019   Deravý Koláč
...
Bohužiaľ je naivné predpokladať, že prípadný politický aparát eurosuperštátu by bol lepší - ale aspoň by všetkých tých gulevalčov (možno) bolo menej a keď nič iné, tak by aspoň odpadli ratifikácie - aj malé zoštíhlenie almaróznu matrónu brutálne poteší :)
Na druhej stane, našim susedom už ušiel vlak a keď aj Euro zavedú, už žiadne hrozienka nebudú - tie vyžralo Slovensko a urobilo tak nečakaný škrt cez kvalifikovaný český rozpočet, že skrachuje :)
Je to, ako emigrácia za totality. Ak vtedy vytiekol východný Nemec (DDR) do Západného (BRD), tak na neho v miestnom zastupiteľstve každého mesta čakala referentka (ktorá nemala nič iné na práci - musím sa priznať, že som to vtedy hanebne zneužil, takže to viem dosvedčiť - včítane účteniek), ktorá mu zabezpečila prácu, bývanie, poistenie, školu pre deti - proste komplexný a nemecky precízny balík - samozrejme včítane podpory a kompletného prefinancovania na útraty štátu). To už dnes nie je ani vo sne ...
A že voľakedy nebolo lepšie ;)
8. 1. 2020   claraassociation@gmail.com
A k téme nenapíšeš nič? Plačeš, síce oprávnene, ale na nesprávnom hrobe...
11. 12. 2019   M. V.
Obyvateľom sa vôbec nedivím lebo z úspor stratia 2/3. Mladým ľuďom to neprekáža. Euro nemá kúpnu silu a ešte sa aj mince zle rozpoznávajú.
12. 12. 2019   Dig
Bez toho stratia ešte viac.
8. 1. 2020   claraassociation@gmail.com
Treba povedať, že sa vyznáš. Najmä poznatok, že mince sa zle rozoznávajú, tak to je ten najväčší dôvod prečo Česi nechcú €... Podnikatelia, keby si si náhodou nevšimol, tak Svaz prumyslu (píšem na slovenskej klávesnici, tak je tam chyba...)a dopravy je podnikateľská, zamestnávateľská organizácia a nie spolok dôchodcov... Definuj kúpnu silu a potom tu píš, ale niečo rozumné, nie táraniny.
1/1