Názory čitateľov


Názory k článku:
Za úspechom najlepšieho investora na súčasnej Wall Street je počítač

23. 12. 2019   dobrapolivka
Keby nebolo takýchto nezodpovedných drzých a nenažratých špekulantov, neboli by ani krízy. Kvôli takýmto beštiám sa deformuje a degeneruje trh s finančnými produktami vo svetovom meradle. Je to škodná tejto Zeme!
11. 12. 2019   Je to Pravda !
Dnes som vyskúšal Google Translator a výsledok je natoľko skvostný, že sa s týmto výkonom umelej inteligencie nemôžem nepochváliť: "Ich lietadlá sú zakrivené v lete - ich fúzy sú na lúčoch na rôznych miestach, ale tiež na 36 stranách"
To by nedokázal ani Hviezdoslav, Shakespeare, Nostradamus, či Ramajána :)
Pravda síce je, že namiesto nemčiny som pre zdrojový text vybral angličtinu - ale práve to je možno ten algoritmický trik, či na Wall Street-e umožňuje tie astronomické zárobky ;)
10. 12. 2019   Život Chrústa
Jedno je isté - že počítač názor nemá. Má len AND, OR, XOR, ANEG, IF THEN a mnohú drobných pamätí AYES. Ťažko vymyslieť niečo jednoduchšie. Al algoritmami sa môže riadiť aj človek, akurát je to nudné a unavuje to, takže robí chyby. Prísne vzaté však mozog tiež nevie viac. Iná vec je rýchlosť týchto základných operácií, lebo dnešný počítač ju robí milión krát rýchlejšie. Mozog však využíva iné triky - jeden zatiaľ nedovoľuje dostupná technológia a ten druhý je tabu. Hoci je kľúčom k schopnostiam mozgu, je doslova zakázaný. Urobil by totiž z programopvania, ktoré sa stalo remeselnou disciplínou umenie. Lenže tá už je dnes natoľko remeselná, že počítače sa čoskoro budú programovať samé, lebo to proste bude lacnejšie, než platiť bandu nenažraných programátorov, ktorí sú presvedčení, ženie sú robotníci, ale filmové hviezdy. A počítače potom tento handykep napravia. Potom vznikne skutočná umelá inteligencia a tá prirodzená bude pri nej, ako škrečok pre Einsteinovi. Čo - v prípade niektorých jedincov - už je aj dnes :)
1/1