Názory čitateľov


Názory k článku:
Európske hospodárske komory žiadajú zrušenie sankcií proti Rusku

9. 12. 2019   fero z BA
rakušania, tí hitlerovi potomkovia by sa s tými rusákmi aj objímali. Rusko je zločinecká krajina a civilizované krajiny by ich mali úplne izolovať
9. 12. 2019   anonym
ktoré civilizované krajiny máš na mysli tie čo kolonizovali aj kolonizuju sofistikovanejšie ako rusi inač ja ich tiež nemusím je to jedna banda
9. 12. 2019   Sevas Topol
Pravdu máš.
Lebo keď sa zase začnú "kamarátiť", tak v skutočnosti len preto, aby sa NATO zase pokúsilo posunúť základne bližšie k Moskve.
Tam proste jedna strana musí padnúť a Rusi sú zlí, pretože historicky ťahajú za kratší koniec ...
Lenže kým sa niektorý zo systémov USA / Rusko / Čina nerozpadne zvnútra, ostatné nemajú šancu ho rozmlátiť.
A tu je problém.
Rusi totiž jasne ukázali, že po historických skúsenostiach s Turkmi (podrovanými vtedajšou verziou EU) vojenskú základňu Sevastopol nepustia.
Diplomaticky neprijateľná anexia Krymu totiž bol z vojenského hľadiska naprosto jasný a jednoznačný značný signál:
Ešte krok a rozbalíme to.
Ak budú dve miliardy mŕtvych - je to ich problém, jednoducho boli v nesprávny čas na nesprávnom mieste :(
Toto Amíci samozrejme veľmi dobre chápu a je im aj jasné, že ich obrovské lietadlové lode sú dobré akurát tak na policajné akcie v Iraku - moderná vojna by sa viedla satelitmi, nukleárnymi ponorkami a strategickými raketami s viacnásobným temonukleárnym nákladom.
Ničivý potenciál tejto výzboje je pritom taký, že jedna jediná strategická ponorka je schopná minimálne na pár mesiacov poslať celú Európu do praveku, pretože vážne poškodí riadice, komunikačné, transportné a výrobné uzly - takže zvyšok proste skolabuje.
A tak zrejme nieje moc rozumné drngať hladného ruského medveďa do rypáku - najmä keď americký obor stojí na čoraz hlinenejších nohách (a Čína sa smeje do hrsti)
A čo myslíš kto by to obsral najviac ?
9. 12. 2019   fero z BA
nesúhlas, rus musí dostávať "do rypáku" na každom kroku
9. 12. 2019   Pietro
Ale mu to trvalo než na to prišiel, ja som tu o tom písal už pred dvomi rokmi a že hlavne na to doplatia bývalé východné krajiny ako Slovensko a pod. Nemci tí veselo obchodovali z Ruskom a aj iné krajiny na Slováci musia byť vždy pápežskejší ako pápež samotný a tom koľko ľudí prišlo zo sankciami na Slovensku o robotu nepíše nikto.
9. 12. 2019   jim45
Nic proti obchodovaniu s kymkolvek, ale u partnerov treba poznat spolahlivost a na nespolahlivych partnerov, ktory sa z casu na cas uchyluju k obchodnym trikom, sa nikdy netreba spolahnut s rozhodujucim podielom na produkcii.
9. 12. 2019   Nákup v Lidli
No daj s kýmže si to obchodoval ?
Lebo so mnou sa podarilo vypiecť len americkému dodávateľovi.
Ale pravdou je že vymáhanie peňazi z Francúzska bol tiež neskutočný nervák.
Ale pravda je, že som zatiaľ neobchodoval s Antarktídou a Mongolskom :)
9. 12. 2019   anonym
Ako to ze to neprinieslo ziaden uzitok?
Ved europske kolonie, sli vdaka sankciam, dole vodou, kedze stratili moznost, vyuzivat Ruske trhy.
A teraz mame v prdeli mliekarne, syrarne, vinari na to doplatili, zivocisna vyroba je prdeli a ostala nam len pestovat repku, alebo tahat mafii eurofondy za neosiatu podu a parkoviska.
1/1