Názory čitateľov


Názory k článku:
Pesimizmus na trhoch: Kto všetko hovorí o možnom kolapse

3. 12. 2019   Zápoveď Predpovede
Úspešný úder vždy prichádza stadiaľ odkiaľ ho nikto neočakáva ...
Takže tentokrát by to mohlo byť Globálne otepľovanie.
Stalo sa totiž iracionálnym zalínadlom na úrovni voľakedajšej Svätej Inkvizície - ktorej nikto nesmel oponovať a dogmy na ktorých stála boli neotrasiteľné.
Takže tak ako vtedy nikto nesmel namietať, že slniečko sa netočí okolo Zeme - dnes je rovnaké tabu oponovať presvedčeniu, že za globálne otepľovanie je moderný Dedičný hriech človeka.
Johanka z Arku v podobe duševne chorej teenagerky mobilizuje masy a okrídlená hláška "vedci povedali" klincuje kacírov.
V podstate to je ultramoderné náboženstvo - kde pár presvedčených, ale vymetených fanatikov zmobilizovalo množinu reálnych vedcov, ktorí okrem svojej práce totiž musia riešiť aj z čoho žiť a to sa bez grantov nedá, pričom aj chlebíčky zadarmo na konferenciách potešia. A je vysoko pravdepodobné, že odborné články strašiace globálnym oteplením sú v mienkotvorných odborných médiách lepšie honorované - lebo zvyšujú čítanosť, počet klikov pre Google a hlavne idú po ruke záujmom majtiteľov týchto médií, ktorí na tom zarábajú podobne, ako pán Slota v podobe vysvetlenia pána Počiatka pánovi Trnkovi ;)
Business s emisnými povolenkami je totiž naozaj miliardový kšeft na úrovni kšeftu s drogami.
Na rozdiel od kokaínu, heroínu a pervitínu však môže byť nebezpečný, lebo vodcovia národov možno budú donútení urobiť korekcie, ktoré v konečnom dôsledku budú viesť ku kolapsom ekonomík. Buhužiaľ až potom masa pochopí, že skalní ochranári by najradšej chceli, aby ľudstvo pokapalo a mohli sa tú preháňať medvede, vlci a diviakay. Reagan, ani Brežnev si červené tlačíto termonukleárnej deštrukcie netrúfli stlačiť - ochranári by to zrejme spravili okamžite - len aby tu bolo viacej miesta pre psíkov, mačičky, stromčeky, kvetinky - ale aj iné živé tvory, ako muchotrávky zelené, jedovaté pavúky, baktérie sifylisu, vírusy, prióny a všetkej uhlíkovej hávedi, ktorou príroda túto nešťastnú planétu obdarovala
Na druhej strane Globálne otepľovani je skutočnosť - lebo tu už je 14000 rokov, pričom začiatky boli drsnejšie, lebo sa rozpustil ľadovec nad Európou, a hladina svetového oceánu sa zdvihla o 140m.
A bude aj horšie, lebo keď sa čoskoro rozpustia posledné ľadovce, tak teplota začne prudko stúpať - nie lineárne, ako sa domnievajú "vedci", ale exponenciálne. A keď zovrú oceány, potom príde skutočný bod zvratu, keď sa planéta zase zaľadní, ako každých 100000 rokov posledých 2,5 milióna rokov.
As easy as that.
Veď prečo by to mala vynechať práve keď sa tu náhodou vyskytla vypĺznutá opica,ktorá si udelila hodnosť "Homo Sapiens" ?
3. 12. 2019   KĽŠmimoni
Nemáš pravdu s tými ochranármi. Ochranári si želajú len asteorid veľký ako pyramída.
Ale športka je neúprosná a šance na prehru výnosné.
4. 12. 2019   Matvej
Ten koniec pekne zhrnuty. Nepotrebujem byt vedec aby som pochopil ze je to bezny klimaticky kolobeh tejto planety. Clovek zije moc kratko na to aby to pochopil a prisposobil sa tomuto javu planety.
1/1