Názory čitateľov


Názory k článku:
IFP: Slovensko dobieha západné krajiny v životnej úrovni pomalšie ako v minulosti

3. 12. 2019   Ja som Slovák, kto je väčší ..... ?
Demokracia víťazí !
Milionári zbohatli a krajina osprostela.
Výsledky štúdie OECD PISA 2018 potvrdzujú trend, že Slováci nielenže patria k najsprostejším na svete, ale usilovne tento náskok zvyšujú, lebo ich deti sú ešte sprostejšie.
V matematike sú síce žiaci zo Slovenska presný priemer ostatných krajín, ale v čítaní a prírodných vedách zaostávajú. To by však až tak nevadilo, kebyže trend nebol vo všetkých troch kategóriach negatívny.
Ale je :(
A kto je sprostejší (kam ísť podnikať) ?
Kazachstan, Gruzínko, Azrjbejdžan, Maroko, Saudská Arábia, Katar, Spojené Arabské Emiráty, Jordánso, Cyprus (a že prečo je tam toľko SK firiem :), Malta, Albánsko, Kosovo, Srvbsko, Čierna Hora, Chorvátsko, Bosna & Hercegovina, Macedónsko, (ale na Slovinsko sa nechytáme - Severná Kóre sa (možno našťastie) nezúčastnila - ale ešte aj nenávidení RUSI sú na tom lepšie !!!), Bulharsko, Rumunsko, Moldava, Thajsko, Malajzia, Indonézia, Malajzia, Filipíny, Mexiko, Dominkánska Republika, Kostarika, Panama, Kolumbia, Brazília, Peru, Argentína, Čile, či Uruguay.
Jedna šanca pre Slovensko tu ale zrejme je - pridať sa ku krajinám, ktoré sa radšej nezúčastnili - Antarktída, Grónsko, India, Pakostan, Vietnam, Laos, Burma, Mongolsko, Kuba, Haiti, či drvivá väčšina afrických štátov & Španielsko, ktoré už asi tiež pochopilo, že je lepšia sa nezúčastniť, než hanbiť ako Slovensko ...
A do Číny radšej ani nechoďte, lebo tá to už naložila aj Japonsku a Južnej Korei (pričom Japonsko sa už prepadlo za južnú Koreu). Obzvlášť smutné zrejme je, že Čehúni si o tri priečky vyššie - aj napriek úpornej snahe SNS rozkradnúť, čo sa dá - v čom ale dosiahla obdivuhodné výsledky (teda ak Počiatek Trnkovi neklamal).
3. 12. 2019   Iveta

Trochu statistiky a pochopite ako vas media, liberalni ekonomovia a cela skorumpovana liberalna opozicia na cele so socialnym netvorom Sulikom klamu:
Slovensko, Dansko a Svedsko su krajiny porovnatelne s poctom obyvatelov, lebo vsetky maju nieco malo cez 5,5 milionov obyvatelov.
Teraz si ich porovnajme aku maju jednotlive krajiny ekonomicku silu:
Slovensko ma rocny vyber dani a odvodov ...... cca 34,5 miliardy eur.
Dansko ma rocny vyber dani a odvodov ........cca 120 milird eur
A Svedsko ma rocny vyber dani a odvodov .......... 160 miliard eur.
Z dani financujeme chod statu ako skolstvo, dopravu, sudnictvo, vnutro, samospravu, obranu, polnohospodarstvo a podobne.
Z odvodov financujeme zdravotnictvo, socialne zabezpecenie ako materska, rodicovsky, rodinne pridavky, nemocenske , urazove, podporu v nezamestnanosti, invalidne, starobne, vdovske, vdovecke a sirotske dochodky a podobne.
Teraz si polozme otazku ako dobre sa mozu o svojich obcanov postarat v Dansku, Svedsku a ako na Slovensku?
Preco mame my na Slovensku tak nizky vyber dani a odvodov?
1, Maju mzdy az 3 – 4 x vyssie ako mame my na Slovensku a preto maju aj dane a odvody az 3 – 4 x vyssie ako my na Slovensku.
2, U nich nevladli slovenski pravicovi liberalni politici a teda nemaju rozkradnute ich vyznamne a strategicke statne majetky a teda kazdy rok ich zisky zostavaju v miliardach eur v ich statnom rozpocte.
3, Maju progresivne zdanenie a teda najvyssie dane platia ti najbohatsi a nie ako na Slovensku ti najchudobnejsi.
Musime zmenit zly mechanizmus DPH na mechanizmus dani z obratu, tak ako mame dnes v stavebnictve, kde dan plati az posledny v retazci, cim rocne ziskame az neuveritelnych 2 miliardy eur. Cesi uz od 1.1.2020 si zly mechanizmus DPH zmenili. Na co cakame? Naco sa zbytocne zadlzujeme?
4, Dansko ma vysku dane zo zisku 25%, Svedsko 26,2% a Slovensko 19%
Dan z dividen Dansko ma 27%, Svedsko 15%, Slovensko 7% a okrem toho nedolia
vyvazat zisky z krajiny tak ako na Slovensku nadnarodnymi skopocnostami a ani
optimalizovat danovy zaklad
Co teda musime urobit, aby sme sa im priblizili?
No predsa zvysit mzdy a odvody o 3 az 4 x viac na ich uroven, aby sa nam zvysila zivotna uroven a aj mali dost penazi v zdravotnych a socialnej poistovni.
Tiez prijat progresivne zdanenie a danovy system aky maju napriklad v Rakusku a mechanizmus DPH v Cesku. Tiez znarodnit byvale statne s vyznamne strategicke podniky, ktore nam za vlastizradnej vlady Dzurindu a Radicovej boli ukradnute
A takto je to aj u nas ako v Cesku ak nie este horsie
Korporace z Česka odvádějí biliony a politici to neřeší. Jde i o vaše mzdy, varuje Švihlíková
https://video.i nfo.cz/strunc/korpora ce-z-ceska-odvadeji-b iliony-a-politici-to- neresi-jde-i-o-vase-m zdy-varuje-svihlikova -43664.html?utm_sourc e=onesignal&fbclid=Iw AR3h-slutMrFc5VX-XS0k uJAEnLZ4PmUprVlTHQcy1 It73jliGE-ycLBa1I
3. 12. 2019   Kdebolo Tambolo
No ale treba priznať, že hoci sme boli doslova po zuby ozbrojení - vzdali sme sa bez boja a s bezpodmienečkou kapituláciou sme prehrali III. svetovú ("studenú") vojnu ...
Za komančov bolo veľmi veľa veci veľmi prísne utajovaných a tak minimálne polovička verejnosti (ženy) nemá šajnu, akú obrovské prostriedky šli so zbrojenia - tam totiž zmizli všetky tie chýbajúce pomaranče, banány, či osobné autá a spotrebná elektronika.
Len pre porovnanie - jeden jediný z desiatok plukov (a stoviek iných útvarov) štyroch armád, ktoré ČSSR udržiavalo bol mohutnejší, než celá dnešná SK armáda (!)
Na druhej strane, za 30 rokov sa zrejme naozaj dalo urobiť viac - keďže okrem Business a Shopping centier sa v podstate len podokončovali niektoré staré komunistické projekty (autostrádny obchvat cez Petržalku, most Apollo, tunel Sitina, či hotel Komsomolec (po novom Kempinsky))- aj to nie všetky (autostráda) a niektoré sa zrejme ani nikdy nezačnú (Bratislavské metro by už možno touto dobou jazdilo zo Stupavy do Vrakune a z Rusoviec do Modry - trasa C zo Štrkovca-východ do Dunajskej Stredy by pravdepodobne práve bola vo výstavbe ;) Ale by sme nemali toľko nadrozmerných SUV :(
3. 12. 2019   Kapitán Korkorán
V tejto súvislosti je - okrem devalvácie hodnôt všeobecne - zaujímavá aj devalvácia hodností (vojenských a policajných) ...
Napríklad to, čo voľakedy riešil jeden strážmajster dnes potrebuje dvoch poručíkov a tri počítače. Pričom ten strážmajster to vyriešil sám a tí dvaja poručísi s troma počítačmi to akurát "poriešia" zaevidovaním do nejakej databázy ani-boh-nevie-kde.
Keďže pre velenie vojenskému útvaru veľkosti dnešnej Slovenskej armády by za komančov bol býval stačil major (pripadne aj plukovník - ak rok pred odchodom do výslužby) a pisárka na štábe má dnes bežne hodnosť plukovíka generálneho štábu, tak ak by NATO donútilo Slovensko zväčšiť svoju armádu na veľkosť voľakedajšej štvorarmády ČSSR - potom by sa museli zaviesť úplne nové vojenské hodnosti - napríklad maršálmajor (armádny maršál), maršálporučík, maršálplukovník a maršálgenerál. Najvyššia hodonsť by potom zrejme bola Übergeneralissimus - skrátene "Danko Forever" :)))
2. 12. 2019   M.V.
Dobehnúť a predbehnúť, veď to vytíčili už za Chruščova, ale ako by to bolo možné pri daňových prázdninách, daňových rajoch, skrachovaných podnikoch a naviac aj osobných bankrotoch? Na to nestačí pre malé národy ani 100 úspešných rokov so zaslúženým príjmom za prácu . Vyzerá to na premixovanie Európy a raz šariakalifát.
2. 12. 2019   yzyz
Po 30. rokov po pade Komunizmu a bolsevikov-utopie! Hejslovenska zivotna uroven uz mala byt ako Rakuska a spol ... Niekde to viazne! A aj minimalny dochodok na Hejslovensku by mal byt 1000. eur. A europlaty priemerne 2000-3000. eur a spol!
2. 12. 2019   Jaro
A na com to podľa teba viazne? Mal to niekto spraviť, zariadiť atď.?
1/1