Názory čitateľov


Názory k článku:
Viac ako tri štvrtiny slovenských dolárových milionárov vlani zbohatli

3. 12. 2019   Prví na Stromy
Demokracia víťazí !
Milionári zbohatli a krajina osprostela.
Výsledky štúdie OECD PISA 2018 potvrdzujú trend, že Slováci nielenže patria k najsprostejším na svete, ale usilovne tento náskok zvyšujú, lebo ich deti sú ešte sprostejšie.
V matematike sú síce žiaci zo Slovenska presný priemer ostatných krajín, ale v čítaní a prírodných vedách zaostávajú. To by však až tak nevadilo, kebyže trend nebol vo všetkých troch kategóriach negatívny.
Ale je :(
A kto je sprostejší (kam ísť podnikať) ?
Kazachstan, Gruzínko, Azrjbejdžan, Maroko, Saudská Arábia, Katar, Spojené Arabské Emiráty, Jordánso, Cyprus (a že prečo je tam toľko SK firiem :), Malta, Albánsko, Kosovo, Srvbsko, Čierna Hora, Chorvátsko, Bosna & Hercegovina, Macedónsko, (ale na Slovinsko sa nechytáme - Severná Kóre sa (možno našťastie) nezúčastnila - ale ešte aj nenávidení RUSI sú na tom lepšie !!!), Bulharsko, Rumunsko, Moldava, Thajsko, Malajzia, Indonézia, Malajzia, Filipíny, Mexiko, Dominkánska Republika, Kostarika, Panama, Kolumbia, Brazília, Peru, Argentína, Čile, či Uruguay.
Jedna šanca pre Slovensko tu ale zrejme je - pridať sa ku krajinám, ktoré sa radšej nezúčastnili - Antarktída, Grónsko, India, Pakostan, Vietnam, Laos, Burma, Mongolsko, Kuba, Haiti, či drvivá väčšina afrických štátov & Španielsko, ktoré už asi tiež pochopilo, že je lepšia sa nezúčastniť, než hanbiť ako Slovensko ...
A do Číny radšej ani nechoďte, lebo tá to už naložila aj Japonsku a Južnej Korei (pričom Japonsko sa už prepadlo za južnú Koreu). Obzvlášť smutné zrejme je, že Čehúni si o tri priečky vyššie - aj napriek úpornej snahe SNS rozkradnúť, čo sa dá - v čom ale dosiahla obdivuhodné výsledky (teda ak Počiatek Trnkovi neklamal).
1/1