Názory čitateľov


Názory k článku:
Každý štvrtý Slovák už zažil nabúranie do niektorého z jeho online účtov

2. 12. 2019   Patrick
Mne kazdy mesiac banka ukradne z uctu 5€ a ziadny antivirak mi nepomoze.
2. 12. 2019   Dobrý Trezornie Jezlý
Úplná bezpečnosť principálne nie je možná - to sa dá dokázať aj matematicky.
Je len možné znižovať mieru rizika.
Trik je však v tom, že náklady na znižovania miery rizika rastú exponenciálne.
A tak sa dostávame do štatistiky, ktorej drvivá väčšina ľudí (včítane odborníkov) poriadne nerozumie (aj keď niektorí si to myslia).
Praktický dôkaz je posledná finančná kríza spôsobená zneužitím finančných produktov Collaterized Debt Obligations.
Na štatistickom modeli tohto produktu pritom pracovali najlepšie zaplatení matematici na svete a verím, že verili, že je správny, lebo vychádzal z rokmi overeného modelu poistnej štatistiky.
Ukázalo sa však, že okrajové podmienky v poistníctve sú iné než v hypotékach a tam kde mali byť premenné nezávislé v skutočnosti závislosť bola.
Tento matematicko-štatist ický poznatok napokon stál stovky miliárd - viac než Veľký hardónový urýchlovač v CERNe. ktorá spravil z Higgsovho bozónu najdrahšiu elementárnu časticu v histórii ľudstva :)))
Inak povedané - nájsť primeranú mieru zabezpečenia počítačov je ďaleko tvrdší oriešok, než sa na prvý pohľad zdá :(
Isté však je, že používanie komerčných antivírových produktov je brutálne predražené a korešponduje s montážou trezorových, pancierových dverí do sadrokartónovej priečky (ale už aj to som videl ;)
2. 12. 2019   anonym
Nielen on line, aj offline.
keby motroci v kolonii, pouzivali viac hotovost a neriesili len svoju lenivost a svoju pohodlnost, nikto by ich nemohol virtualne okradnut. ale to by svoj virtualny zivot, virtualnu pracu, alebo virtualny prijem, museli chapat, ako jedine, co ich drzi pri zivote, nie ako pasivnu formu cash flow, ktora ich netyka.
1/1