Názory čitateľov


Názory k článku:
Daňový expert: Vláda môže najúčinnejšie redukovať deficit cez cielený boj proti tieňovej ekonomike a medzere vo výbere DPH

3. 12. 2019   Frantisek Nahnevany
Približne pred hodinou poslanec NR SR Eduard Heger /OĽaNO/ sa v NR SR vyjadril k prípadu výberu tzv.DPH v tom zmysle, akože "kde je pes zakopaný". Tzv.DPH je podvodom na spotrebiteľoch, zákazníkoch a vôbec na občanoch.
V skutočnosti je to nasledovne:
Spotrebitelia, zákazníci a vôbec občania na Slovensku /aj v Českiu/ platia od roku 1993 pod skratkou DPH viac ako sa od nich požaduje, viac ako sa im nariaďuje, dokonca viac ako sa im pod vyhrážkami a sankciami prikazuje. Veľkú časť tejto sumy, ktorú daňové subjekty /o.i.podnikatelia, obchodníci, exekútori, s.r.o., a.s., . . ./ pod zámienkou DPH od roku 1993 od spotrebiteľov, zákazníkov a vôbec od občanov inkasujú si o.i. ponechávajú práve spomínané daňové subjekty.
Pri tzv.DPH sa kumulujú straty. Od roku 1993 boli a sú to miliardy SK, neskôr Euro. Stovky miliárd SK, neskôr Euro.
Pán poslanec Eduard Heger. Tam je pes zakopaný.
1. 12. 2019   Znarodnenie je nutne a prec so zradcami
Najucinnejsie redukovanie defecitu je znarodnenie strategickych podnikov a vody( aj ked tam su "len" 30 rocne prenajmy francuzov.
Aky zmysel ma ze cudzie statne firmy vlastnia nase? Stat tak nema zizdne prijmy okrem dani a je nahraty! Ak by mal vo vlastnictve prirodzne monopoly( dochodky, zdravotne poistovne, nemocnice, energie, zeleznice), splnili by s 2 ciele-zbohatli by ludia lebo by menej platili a zbohatol by stat, lebo by viac dostaval.
30. 11. 2019   Einechter Wienergeht Nichtunter
Sehr geehrter Herr Schneider !
Podívajte sa na vášho krajana Stracheho z FPÖ - také druhé prasa vo svete tak ľahko nenájdede. Teda myslím v Europe. Vo feudálnom Japonsku by jedinec jeho typu už 100x urobil seppuku ("harakiri"), aby zachránil česť rodiny, obce, kraja, alebo štátu - alo to ten kus houna ani len nenapadne. Isteže, jeho demokratickí politici sú všetci na tom istom brde tkaní - ale ostatní sa aspoň držia pravidiel hry o demokraciu - môžeš kradnúť čo ti hrdlo ráči - ale keď ťa nachytajú, ideš z kola von. Zaujímavý je aj rakúsky srdnatý odpor proti jadrovej energii (zrejme za peniaze nekriminalizovanej kriminálnej organizácie OPEC - lebo kartel/monopol - ale "skutok sa nestal") - pričom v samom srdci Viedne (v Pratri) už zhruba pol storočia samým šťastím nerušene žiari nukleárny reaktor Triga Mark II :) Že ten sa neráta, lebo je len experimentálny ? Nuž zatiaľ všetky atómové havárie vznikli, len pri výskume, pokusoch o vylepšenie (Černobyl), servise a prírodných katastrofách (Fukushima). Alebo sa podívajme na staršiu aféru Lucona iného vášho krajana Uda Prokscha, ktorá by ani tak nebola až tak zaujímavá (poistný podvod, potopená loď a zopár vrážd) - nebyť tej drobnosti,že v tom lietala celá rakúska vláda. Na aféru pančovania rakúskych vín glykolom sme tiež nezabudli - však by ani nebola až tak zvlátne, nebyť drobnosti, že bola celoštátna. Krajšie však je, že architektom II. svetovej vojny - ktorej dôsledky cítime v skutočnosti dodnes - nebol Nemec, ale Rakušan Adolf. A pre nás je zase významné, že po roku 1989 sem s demokraciou prišla korupcia práve z Rakúska (bol som pri tom, mein Herr. Nie. Rakúsko nie je krajinou Mozartových gulí, Sängerknaben a Schönbrunnu - ale Priklopila (Kampuschová), Fritzla a Hitlera). Ale málokto vie tak perfektne klamať - že pravda vyzerá, ako lož - ako Rakušák ...
Wenn die Arschlöcher fliegen könnten, währe Österreich ein Mega-flughafen ;)
Keďže ste však rovanké ciciny ako my (konverzácia Trnka/Počiatek je proste skvostná, lebo pochovala nielen Lasicu a Satinského, ale aj Šimeka a Grossmana :))) a tak ste naši a máme vás radi (do všaich pivníc sa však radšej nebudeme pozerať ;)
Len tu nemávajte tými nezmyselnými bullshitovými numerami ...
30. 11. 2019   Stano
Štát by mal určit výšku DPH pre jednotlive produkty a služby jednotne v takej vyške z ktorej by neboli možne vratky DPH. Tým by sa zamedzilo manipulaciami s DPH.
30. 11. 2019   Frantisek Nahnevany
A ešte keby to tak v skutočnosti DPH - daň z PRIDANEJ HODNOTY bola . . . Ale nie je.
30. 11. 2019   Expert na Medzinárodné Krávo
Veď DPH bola vymyslená len z toho jedného jediného dôvodu - aby bolo z čoho robiť tie vratky ;)
František Nahnevaný zjavne cíti, že tu niečo nie je v poriadku - a tak už roky na tú tému vypisuje - ale toto jednoduché riešenie ho stále nenapadlo :(
Jeho komunistická výchova v škole - a antikomunistická doma - mu však zrejme úplne zatemnila mozog.
Síce chápe aké svine sú naši politici - ale stále je presvedčený, že tí Západní sú strúhaní z nejakého iného dreva ...
Čo je samozrejme totálny nezmysel - stačí sa len podívať, ako hladko zapadli tí naši odroni v europarlamente - lebo zapadli medzi svojich - a tak sú tam ako doma.
Dokonca tí naši patria ešte medzi tých lepších (proste truhlíci z lazov, čo sa bijú o večeru so sviňou, spia na peci a okno majú do dvora :) Lebo demokratickým superodroňom - ako napríklad Berlusconi - nesiahajú ani len po členky (1000 rokov rekreácie na uhorskom dereši proste nepustí).
Ale extrémne rýchle sa učia.
Zabudni už konečne na komunizmus a nauč sa rozmýšľať demokraticky (napríklad ako tvoj krajan Slota, ktorý pretiahol cez hlavu predkožku aj zadubenému hranolovi (Trnka/Počiatek) - už desaťročia som sa tak nenasmial :)))))
30. 11. 2019   Frantisek Nahnevany
Nemám komunistickú výchovu. A okrem toho komunizmus nikdy a nikde neexistoval.
Od roku 1978 /ešte z čias EHS/ s prestávkami dodnes pôsobím v mnohých kraiunách EÚ aj mimo nej. Žiadna emigrácia.
K tzv. DPH. Celé to začalo nasledovne:
Die Mehrwertsteuer /Mwst./vymyslel kedysi v roku 1919 podvodník Karl Friedrich von Siemens. Spoločnosť Siemens /rok založenia 1847/ sa stala úspešnou a boli na ňu uvalené pomerne vysoké dane. Postupom rokov dedičia, následníci, šéfovia špekulovali ako bremeno daní preniesť na zákazníkov a ešte im, t.j. spoločnosti značná časť daní zostene. Spomínaný Karl Friedrich von Siemens prišiel s nekalým nápadom a predniesol die Mehrwertsteuer /Mwest./. Hoci bola táto daň v Západnej Európe ostro kritizovaná, zloduchom sa ju podarilo zaviesť.
V roku 1992 podvodníci v popredí s ing.Beátou Jarošovou, PhD. podhodili parlamentu tzv.DPH a diletanti na Slovensku a v Česku to schválili.
Dnes sa však píše rok 2019.
A ešte niečo. V skutočnosti to nie sú vratky DPH. Nie sú to vratky dane z PRIDANEJ HODNOTY.
29. 11. 2019   BORAT
Odrodilci, renegáti, odpadlíci, legálna štátna mafia banánového kolonizovaného Slovakistanu, otrokári, ktorí zapredali Slovensko a jeho slovenský národ!!! Ak nechcete otrokom pomôcť postaviť sa na vlastné nohy prestaňte im sľubovať krásne zajtrajšky a vyberať od nich výpalné, prestaňte ich už konečne okrádať a miešať sa do ich životov!!! To si vážne myslíte, že Vám otroci všetko zožerú aj s navijákom? Legálnej štátnej mafii nikdy nešlo o dobro či ochranu otrokov, opäť len hľadá spôsoby ako s bežnými obyčajnými ľuďmi vybabrať! To skutočne považujete otrokov Slovakistanu za hlupákov, alebo máte pocit, že sú nesvojprávny? Legálna štátna mafia môže vždy všetko, len otroci nemôžu nikdy nič? Hanba Vám!!!
29. 11. 2019   Frantisek Nahnevany
Nie tzv.medzery vo výbere DPH . . . ale medzery vo výbere tzv.DPH.
Pri tzv.DPH sa kumulujú straty. Od roku 1993 boli a sú to miliardy SK, od roku 2009 Euro. Stovky miliárd SK, od roku 2009 Euro. A že daňový expert . . .
Poznámka.
Už tzv.DPH /tzv.daň z pridanekj hodnoty/ je od roku 1993 na Slovensku a v Česku sama o sebe podvodom.
1/1