Názory čitateľov


Názory k článku:
Európske centrálne banky sa pomaly pripravujú na plán B: Zlato

2. 12. 2019   Kubo
Je to úplne jedno v akej forme máte uložené peniaze, alebo majetok pretože štát vám môže vyvlastniť čokoľvek ,,ak je to v záujme štátu"...!!!(vyšší záujem napr: bezpečnosť...) Len toľko na túto tému...
2. 12. 2019   anonym
Nemecko schvalilo zakon, ze anonymne sa moze zlato kupit od roku 2020 do hodnoty 2000 EUR.Doteraz to bolo mozne do 10 000 EUR.
2. 12. 2019   Homo Kokotus
Pod podlahami barákmov v koncentračných táboroch sa našli hromady zlata, aj drahokamov - ktoré boli ich bývalým vlastníkom evidentne zbytočné.
Bankovky, bitcoiny, zlato, či mušličky, alebo korálky sú v skutočnosti to isté a len zastupujú tovar počas jeho výmeny.
Preto aj fungujú len ak funguje tovarová výmena.
Ak dôjde ku kolapsu tvorby a spotreby tovarov - počas prírodných, či spoločenských katastrof, tak si môžte nabúchať do trubiek rovnako bankovky, bitcoiny, zlato, mušličky aj korálky - lebo už nerepreznetujú žiaden tovar a preto sú bezcenné.
Ak budete sám na Marse, tak môže byť celý zo zlata s horami z briliantov a môže byť celý Vás - a aj tak nejneskôr do piatich minút zistíte, že sa nedá žiť bez vzduchu, do piatich dní zistíte, že sa nedá žiť ani bez vody a do 50-tich, že sa nedá žiť bez stravy, Medzitým však možno zmrznete a tak si uvedomíte, že aj oblečenie a obydlie nmajú nejaký význam.
Vtedy prídete na to, že jediné platidlo kotré má skutočnú hodnotu je ľudská krv. Nie sú to ľudia samotní, lebo tí sa na vás vybodnú. Ak všk máte možnosť im tú krv vypustiť, tak pre vás urobia všetko.
A preto funguje Euro - hoci zdanlivo nie je kryté žiadnym kovom, ani ničím iným.
Je kryté ľudkou krvou.
Lebo ak nebudete platiť dane, odvody, poplatky, kolky, pokuty a sotatné koncesie, tak z vás úrady, exekútori a polícia tú krv vymačká, aby ste si uvedomili, načo tu ste. Isteže nie priamo (teda poväčšinou :) ale tým, že musíte makať viac než za komančov, aby ste si na tie dane, odvody, poplatky, kolky, pokuty a ostatné koncesie zarobili.
Idálne je ako ste živnostník, lebo vtedy sa bijete vlastným bičom (čo je lacnejšie) a najlepšuie viete, kam sa máte šľahnúť, aby to naozaj bolelo :) Keďže si sám robíte aj dozorcu (čo je zase lacnejšie), nedokážete sa oklamať ulievaním - lebop na každý trik prídete :)
A tak stredoveký - otrokársky feudalizmus živí modernú - vraj liberálnu - demokraciu pričom ani budovatelia svetlých, komunistických zajtrajškov v skutočnosti nedokázali vymyslieť iný model ...
Každopádne je nesmierne smiešne, ak tzv. Homo "Sapiens" v pote tváre vykope v Afrike, - či na Sibíri - zlato a potom ha zakope niekde vo Fort Knoxe (či podzemí NBS) :)))
Mimozemšťan si fakt musí lámať hlavu, načo je táto kokotská aktivita dobrá a či by nebolo jednoduchšie (aj z pohľadu ochrany životného prostredia) to zlato nechať tam kde je a len tam dať lacnú tabuľku "Toto je Moje !" ???
2. 12. 2019   prengel
preto tam nikto tu tabulku neda, pretoze tak, ako si to opisal to nefunguje, ale ze vobec... to co bolo, je pravda, moze byt znovu, ale ak mas zlato teraz, tak ho vies spenazit a peniaze pouzit na cokolvek, naco do toho tahat Mars. Ak ho nemas a chyba ti, potom nie su ani peniaze a mozme tu jedine vypisovat... Zlato je povazovane za uchovatela hodnoty a pokym niekto nevymysli nieco ine, co bude tak vseobecne za uchovatela hodnoty povazovane ako zlato, tak nim aj zostane. Preto je tolko zlata v bankach a kdekade, lebo kym je co jest a pit tak zlato bude fungovat presne takto. Velakrat sa so zlatom nic za cely zivot nespravi, len niekde lezi a to presne preto, lebo ma svoju hodnotu, ktoru mu niekto prisudil a ktoru ostatni akceptuju a je mozne predpokladat, ze to tak este dlho aj zostane, aj ked nikto nevie povedat dokedy... ako pise nizsie anomym kazdy by mal mal do svojich 50 rokov zivota 1-1,5 kg zlata, ale vieme, ze minimalne u nas to drviva vacsina ludi proste neda dokopy za cely zivot. To ale neznamena, ze zlato je na nic... samozrejme mat vsetko v zlate je zrejme nezmysel, ale cca 10-20% majetku mat v zlate je z mojho pohladu rozumne /nemusi to tak byt a nemusis suhlasit/. Len dovetok, ani ja nemam 1 kg zlata...
2. 12. 2019   anonym
Problem zlata, je jeho anonymita, ktoru nemaju radi kleptokrati a oligarchovia, ak tuto anonymnu kovodepozitnu formu obeziva, maju k dispozicii ludske zdroje a navyse ak to maju v koloniach.
Kazdy motrok, by mal mat do 50 roku zivota, usetrene aspon 1-1,5kg zlata, cisteho a uschovaneho.
V pripade velkej srandy, prezije rok, dva, tri, aj 10, ak bude setrit, alebo minat pomaly.
Ani euro, ani USD, ani CHF, nemoze obstat, ak sa prevali velka kriza.
Najhorsie na tom budu hypotekarny otroci, co maju byvanie na uver. Pridu o byvanie a aj o investicie, ktorym chceli obetovat velku cast zivota, alebo ju uz obetovali. Teda velku cast svojho prijmu, pocas svojho zivota. No a ti, co uz maju splatene, na tom nebudu lepsie, lebo masa ponevierajucich sa postaviciek, co o vsetko prisla, bude hladna, smadna a asi aj zuriva, takze to nebude idelany stav spolocnosti, pre skupovanie investicii, alebo bytov.
A na vdieku, nejaky farmari, alebo domkari, nebudu moct udrzat masu hladnych odronov a posthypotekarnych bankrotarov, alebo apokalipticke zombie, dalej od svojej urody. Aj tu repku sa naucia zrat a potom bude sranda.
2. 12. 2019   misseno@centrum.sk
Ak by aj nastala takáto katastrofa, totalny kolaps hospodarstva.
Tak stat nakoniec rozhodne:
1.) zrusenie vsetkych dlhov, jak štátu, tak privatneho sektora
2.) "zoštátnenie" vyrobných prostriedkov v nejakej forme, minimalne energetiky, vody, a polnohospodarstva
Takže "zombie" scenár je zrovna v Europe doooooosť málo pravdepodobný.
Tak, či tak, dlhová kríza príde, otázka je kedy. Iste ju bude predchádzať masívne nasadenie záporných úrokových sadzieb.
2. 12. 2019   Odhalenie Zahalenia
V skutočnosti všetko v štáte patrí štátu, lebo musí rešpektovať jeho zákony a ak tu neurobí, tak štát ho veľmi rýchlo naučí po kostole hvízdať :)
Že drístam, lebo pozemeok je tvoj ?
Trt makový - pozemok principiálne nemôže byť tvoj - tak ako nie je tvoje ani tvoje telo !
Čo sa týka pozmeku - tak to je časť zemksého povrchu a stačí aby sa povrch prepadol a urobila sa tam diera (ako napríklad v Guatemale) - a je po pozemku. Netreba však ani dieru do zeme, stačí mať pozemok na Kryme :) Je síce možné, že Rusi prebrali ukrajinskú katastrálnu evidenciu a zakceptovali ju - ale ak aj hej, tak ti je iste jasné, že nemuseli - alebo ju aspoń mohli zmeniť ... Koniec koncov to u nás zažili židia počas vojny, (aj nevinní) Nemci po vojne a kulaci za komančov.
A že dobre - ale tvoje telo je len tvoje ?
No v prvom rade si ho získal darom od rodičov (a nie je jasné, či bola zaplatená darovacia daň) a v druhom rade to príroda (či Stvoriteľ) vníma len ako zápožičku, ktorú budeš musieť vrátiť - a to je jedna z mála vecí, na ktorú neexistuje výnimka.
Okrem toho - podľa Rímskeho práva - tvoje telo patrí štátu (praktický dôvod je, aby sa tvoja mŕtvola neválala po uliciach, ak nenašetríš na pohreb a príbuzní si po tvojej smrti radšej kúpia nový i-Phone, než aby zvyšovali uhlíkovú stopu financovaním spaľovaním organického odpadu, čo po tebe zostane) ...
3. 12. 2019   apoliticky
Obavam sa...ze mas pravdu...
2. 12. 2019   jamik
Ten valec na obrázku vypadá fantasticky.
2. 12. 2019   jojo
co ine sa dalo cakat, ked experti najprv nastartovali rotacky a tlacili eura, ako zmyslov zbaveni, tak ludia hladaju, ked by uchovali hodnoty bezpecnejsie, ako na uctoch a v peniazoch !!
1/1