Názory čitateľov


Názory k článku:
Veľké prerozdeľovanie: Tri príklady prínosov bezohľadného kapitalizmu

28. 11. 2019   @@@
to je take vykreslovanie že bez nas by sa to všetko rozsypalo ....ale to je len dovtedy pokial nezistite že su aj ine možnosti ...to čo dnes niekto ludom nahovara je to že ked cely život mate len jedneho zubara tak žiaden iny lepši neexistuje a ked najdete toho lepšieho potom si poviete prečo sme stracali čas s tym starym dlhe roky čo malo katastrofalne nasledky ?.....to iste plati tu ospravedlnovanie finančneho systemu len preto že nič ine sme nikdy nevyskušali a tak ti čo z toho najviac dnes profituju si potrebuju udržať svoje posty a moc a preto hovoria o tom že toto všetko je prinos pre všetkych a opať len do momenutu kedy by sme nezistili že ine mpožnosti su ovela lepšie ale ine možnosti nezabezpečia tym najbohatšim ich posty a prave preto tie ine možnosti su dnes všetky zatracovane a dehonestovane mediami ktore zas ovladaju len ti nahore čiže najbohatši ktory potrebuju za každu cenu udržať tento finančny system
28. 11. 2019   Piaty Spoločník
Problém je, že keď sa štyria z piatich spoločníkov rozhodnú, že piateho zabijú a jeho podiel si rozdelia, tak je to naprosto demokratické rozhodnutie urobené kvalifikovanou väčšinou.
Z pohľadu firmy môže byť navyše aj naozaj kvalitné, lebo odstránením neschopného spolumajiteľa sa môže výkonnosť a aj ziskovosť dramaticky zvýšiť.
Napriek tomu sa celospoločensky takéto riešenie nepovažuje za správne ...
Prečo vlastne ?
Asi tam niekde bude ten problém ;)
28. 11. 2019   klu100ut
Keď sa štyria z piatich spoločníkov rozhodnú, že piateho zabijú a jeho podiel si rozdelia, tak je to naprosto nerešpektovanie súkromného vlastníctva podielu toho piateho, čo nemá nič spoločné s kapitalizmom ale len s čistou kriminalitou.
Vydávať kapitalizmus za kriminalitu je komunistické.
Ale vydávať komunizmus za kriminalitu je demokratické.
V kapitalizme sa zbavia piateho spoločníka vyplatením jeho podielu za prácu ktorú reálne vykonal a ak si nárokuje na viac tak potom súd rozhodne a nie nájomný vrah.
28. 11. 2019   @@@
a čo je kapitalizmus ?....podla teba kapitalisticke je len to čo je moralne spravoldive čestne a podovbne ?...tak potom nič z toho na svete nie je kapitlaizmus a nikdy kapitlaizmus nebol ....lebo tento system čo mame vždy vytvaral nemoralnosť nespravodlivosť nečestnost a podobne veci je k tomu priamo nuteni ...takže nech si to nazveš ako len chceš takto to fungovalo vždy bez ohladu nato aki kapitalizmus si si vysnival ty :P
28. 11. 2019   klu100ut
obchodná etika
zodpovednosť za komunitu(spoločenst vo)
enviromentálne cítenie
čestnosť, slušnosť, spravodlivosť
hovorí ti to niečo?
.
Neznamená to že keď sa tieto cnosti vytratili z bývalého československého komunizmu, to neznamená že Američania na ne tieto poklady tiež zabudli vo svojom kapitalizme.
Prečo sa teda filantropii venujú najviacej len najbohatší kapitalistickí američania a neváhajú utratiť aj xx% svojho bohatstva na filantropiu?
.
Prečo ty radový Slovenský komunista nedáš napríklad 20% alebo 40% svojho majetku či mesačného prímu na filantropi? Pretože skoro ty všeobecne každý komunista na slovensku si nemorálny nečestný a ide ti len o svoje obohatenie a využitie svojej komunistickej siete na vlastné obohatenie vlastný prospech a šplhanie po rebríčkoch hierarchie v sieti a napĺňanie vlastných nenažraných ambícií a hasenie vlastných fóbií s cieľom obohatiť sa na úkor ostatných a ostatných využiť na vlastné komunistické ciele.
.
Západní kapitalisti sú dobrí , podelia sa so svojím ziskom a dajú aj človeku príležitosť si zarobiť a vypracovať sa na ich úroveň poctivou prácou- berú to ako súťaž na trhu a trh si chránia pred zničením.
28. 11. 2019   @@@
ja nie som komunista ...ale toto čo tu pišeš je totalna nezmyselnosť ...američania su sebecky a chamtivy nič z toho čo tu pišeš neplati ..plati že vykoristuju svojich zamestnancov pozri si rôzne data ktore to aj ukazuju ...ta ich plytka akože filantropia je zas lene oblb na ludoch ked presunu miliardy do fondov len aby potom nemuseli platiť dane ....
takže tu nevytvaraj dojem skveleho kapitalistu lebo to tak nie je ...všetci su to sebci a chamtivci bez ohladu na to či ide o slovaka alebo američana ....ale ty asi budeš jeden z tych ktory nikdy v živote nepracovali inak by si vedel ako sa spravaju kapitalisti na pracovnom trhu :P a nič z tej tvojej nežištnej pomoci z toho nie je :P
28. 11. 2019   klu100ut
Pozri! Tu mám komunistu. Jedného práve držím v rukách. Je to maketa komunistu s dvoma rohami na hlave. Vidím ho ja a vidíš ho aj ty a vidia ho všetci toho diabla rohatého komunistického. A teraz mi vyvráť že komunisti sú zlí!
28. 11. 2019   @@@
hahaha ty ospravedlnuješ nespravodlivosť nemoralnosť nepoctivosť kapitalizmus len vyhovorkami na komunizmus ....tebe nejde o zlepšenie dnešneho systemu len o udržanie dnešneho systemu s tym že sa na to pozeraš cez ružove okuliare a všetko dobre prikladaš kapitalizmus a všetko zle komunizmus ....bude si taki naivny alebo to maš v hlave totalne pomiešane a nedokažeš vidieť realitu :P
29. 11. 2019   klu100ut
ha ha ha len som si chcel overiť že ty či si všimneš že ty robíš s kapitalizmom presne to ako ja s tou maketou komunistu.
Niekto ti niekde do hlavy dal zlého kapitalistu spravila si si z neho maketu a neprijímaš ani racionálne argumenty. Takí ľudia ako vopred naprogramované roboty ktoré idú dopredu a vôbec nič ich nezastaví žiadny argument a za nimi len rúbanisko.
Vyčítaš mi že som spravil niečo čo už ty stále robíš ako naprogramovaná. Takže si si to nevšimla že som ťa napodobnil. ha ha ha na tvoju adresu!!!
29. 11. 2019   @@@
ale ty stale nechapeš ....teraz mame kapitalizmus ...tak o čom ti tu stale kecač ...stale sa len vyhovaraš ....to su typicke kapitalisticke vyhovorky ....a ešte ideš zo seba robiť boha :D :D :D .....30 rokov mali možnosť podniaktelia manažeri na slovensku a v zahrnaiči ešte dlhšie ukazať všetku tu tvojui kapitalisticku moralku spravodlivosť čestnosť a neukazali nič lebo všetko bolo opačne ...tym padom ja sa na nič nevyhovaram ja len pišem aka je dnes realita ktoru ty vidieť nechceš ...ty len sa chceš ustavične vyhovarat na to čo tu bolo pred rokom 1989 ale na to čo tzu bolo pred rokom 1989 ti každy s.rie lebo žije dnes a nie v roku 1989 tak nech ti tvoji podniaktlia a manažeri začnu konať tak ako ty popisuješ nech začnu byť poctivy čsstny moralny spravodlivy tak ako to popisuješ ty ....tak prečo stale nie su ?...prečo ani po 30 rokoch tu takych ludi nie je možne najsť ???
29. 11. 2019   klu100ut
Ty to stále nechápeš že dnes tu máme ešte stále komunizmus. S vexlákmi disidentami a mafiou ale ešte stále komuizmus. Nežná revolúcia v 89 bol oblb na ľudí organizovaný ŠTBákmi. to bola štbácka revolúcia nie americká! Komunisti potrebovali len zlegalizovať svoj režim, prezliecť kabáty a dostať sa k západným zdrojom a technológiám pretože sa komunizmus vyčerpal. Myslíš si že prevrat je jednoduché zrealizovať nejakými disidentami a vexlákmi, hneď by ich rozložili.
29. 11. 2019   klu100ut
film> 1987: When the Day Comes
https://www.csf d.cz/film/477551-1987 /prehled/
https://www.imd b.com/title/tt6493286 /
.
pozri si tento film a pochopíš čo sa stalo naozaj v Kórei, čo sa stalo naozaj a potom o 2 roky čo zopakovali štbáci v československu po vzore Kórei. A pochopíš že zorganizovať a financovať prevrat je veľmi zložité na to aby vznikol spontánne u nás tak ako spontánne vznikol v Kórei.
28. 11. 2019   klu100ut
Poviem to aj na príklade:
V dnešnom Československu funguje inštitút filantropie darovať 2% daní svojej favoritnej neziskovej organizácii o ktorej si myslíme že by na svoju činnosť mala dostávať peniaze z našich daní(Nezaplatíte viac a nie zo svojho ale zo štátneho ale dobre...?!).
No a ukážkový príklad ako to funguje v praxi- Vysoká škola si založí fiktívnu neziskovú organizáciu ktorá sa nezaoberá ničím ale vôbec ničím užitočným, je len na to aby mohla zinkasovať prachy z tvojich daní(zo štátneho!!! nie z tvojho). A potom pekne krásne predkladajú formuláre študentom diaľkového štúdia na darovanie 2% dane, ktoré musia študenti "povinne" vyplniť inak im naznačia že za to budú v škole perzekuovaní zlým hodnotením a musia darovať 2% komunistickým akademickým darmožráčom bez ohľadu na to či sú presvedčení že tá nezisková fiktívna organizácia založená vysokou školou niečo filantropické pre ľudí a komunitu robí. Prakticky študenti diaľkového štúdia nemajú slobodnú voľbu. A čo robia fízli? Nahrávajú komunistom! Pretože skryté vydieranie a podvody sú vraj nedokázateľné. To je komunistická filantropia v praxi v dnešnom Československu.
1/1