Názory čitateľov


Názory k článku:
WSJ o závislosti na automobilovom priemysle: Nad strednou Európou sa sťahujú mračná

26. 11. 2019   Cheers Foreveryours Joker Himself
Áno treba sa začať pozerať inam.
Napríklad na to, ako boli potrestaní tí, čo spáchali poslednú krízu, ktorá každého z Vás stála majetok - a pritom o tom ani neviete (lebo ste tupohlaví truhlíci :)
Konkrétne sa bavíme o deragulácii finančného businessu, likvidácii Glass Stagall act, Reaganovi, Clintonovi a Bushovi. Isteže herec Reagan, trtkoš Clinton, či mentálne retardovný Busch sú len žoviálne figúrky vystrčené na obdiv - manipulátormi v pozadí - tuctovému magorovi ako si TY, aby ti mohli pretiahnuť predkožku cez hlavu (čosi aj zaslúžiš - ale to je jediná poľahčujúca okolnosť). OK, získal si Audinu, Touarega, či BMW a teraz sa cítiš ako King - ale v skutočnosti sám cítiš, že niečo tu nesedí, že to celé je len odrb a to skutočné ti nejako uteká a nevieš to ani len zachytiť.
A o tom to je.
Zo všetkých z nás spravili Kočnerov - lebo inak sa v tomto chlieve nedá prežiť. A to je ten problém. V skutočnosti sa na ten šrot, ktorý bol pre teba voľakedy taký dôležitý môžeš vybodnúť - život nie je o autách, jachtách, vrtulníkoch, ani tryskových lietadlách, či vilách na Slavíne. Kým ich nemáš, tak po nich zúfalo túžiš - akonáhle ich však získaš, tak prichádza prázdnota. Načo mi je sa vystatovať pred ľuďmi na ktorých názore mi v skutočnosti absolútne nezáleží - lebo sú neschopnejší, než ja ? A tých, čo majú viac neohúrim :( To nikam nevedie - lebo to je ako naháňať horizont. Na guli sa horizont nedá proste dosiahnuť. A vtedy pochopíš, že ťa o5rali - že si ako osol, ktorý sa naháňa za mrkvou, ktorú má zavesenú pred nosom. Konečne sa raz nemýliš - naozaj z teba spravili robota.
OK - možno to je osud - a inak sa nedá. Zažiar a zhasni. Udroguj sa, upi sa, utrtkaj sa, skoč do Dunaja, alebo si prestrel hlavu, Nebudeš prvý, ani posledný.
Ale možno môžeš predsa len niečo urobiť - koniec koncov máš renomé, úctu a moc.
Napríklad skús rozmýšľať ako obyčajný mravec, či včela - to by si ešte mohol zvládnuť.
A keď prídeš na to, že ak by si získal pre seba samého celú zemeguľu, tak by to v skutočnosti bolo nesmierne nudné (ak neveríš - choď na Mars - je tvoj :) tak ťa možno predsa len osvieti myšlienka, že byť súčasťou spokojnej spoločnosti je v skutočnosti jediná hodnota, čo na tejto pošahanej planéte a počas svojho po5rane krátkeho života môžeš dosiahnuť. Tu naozaj nie je nič viac (teda ak nie si úplný magor - čo bohužiaľ nie je vylúčené :(
Že zlato a brilianty ? OK - nakúp ich a potom budeš len špekulovať ako ich ukryť, aby si o ne neprišiel. Napokon ich strčíš niekam do úkrytu (si myslíš :) a po čase na tie stupídne haraburdy úplne zabudneš (ako som dnes zistil pri maľovaní) lebo to je je absolútne sprostá hovadina.
A čo teda ďalej ? Skús ten kruh prelomiť. Máš na to a stačíš si sám (žiadne sekty, žiadne strany, žiadne príspevky, členské a poplatky :) Be yourslef and fuck the false celebrities, mass-desinformators , leaders, prophets, politicians and other fucking bastards)! Mysli za seba - ale nielen pre seba, lebo tu nie si sám - a ani sám byť nechceš ;)
26. 11. 2019   anonym
Ale ved teaz sa len potvrdzuje, ze sme v podstate len dominiom, koloniou velkych europskych kolonizatorov.
Zaciname byt uz drahy a nase platy uz sa nechce platit kolonizatorom, prestava byt sranda a praca je draha.
Dovazat do chudobnej kolonie, esta chudobnejsie zdroje nekolonialne, je drahe, lacnejsie je predsa vytvorit dalsie chudobne kolonie, UA Juhoslavia a pod.
Alebo do Turecka naondiet vyrobu.
Motanie elektromotorov, letovanie clankov do baterii, je daleko jednoduchsie, ako capkat technologicky zlozite a vselaikymi restrikciami osekane spalovacie auta.
27. 11. 2019   Adam
Slovenskí Papieroví Ekonómovia Mikloš a Kazimir by mali visieť za to kam nasmerovali slovenskú ekonomiku.Slovensko čaká obrovský ekonomický Kolaps bieda nezamestnanosť podobná roku 1994.Občania by mali týchto pseudo-politikov vyhnať z parlamentu vidlami hrabľami a motykami.Je absurdné aby automobilky zamestnávali také vysoké percento obyvateľov krajiny
26. 11. 2019   jr
Najprv (skrz sankcií proti Rusku) dopustíme, aby sme si nechali zlikvidovať obchodné vzťahy s RF
a potom
ideme vyplakávať, že sme závislý od automobilového priemyslu a hospodárstva v Nemecku.
26. 11. 2019   anonym
Do Ruska sa nemohli priamo bez vysokých dovozných ciel dovážať autá ani pred sankciami.
27. 11. 2019   Hviezdoslavov Kubo
Čo by za to dalo také Švajčiarko, keby mohlo robiť most medzi Ruskoma Europou.
A ako by ne tom vyprofitovalo !
Najsmiešnejšie je, že ono to v skutočnosti robí.
Len Slováci sú bučiace stádo, schopné akurát presúvaniu z análu do análu.
Kým Slovák ned sebou nemá pána tak je proste zúfalo nervózny a lebo nevie do ktorej riti strčiť halvu,lebo bez toho nedokáže žiť.
Maďarská riť - ňam ! Česká riť - ňam, ňam. Nemecká riť - heil ňam, ňam, ňam (teda kým je nacistická), Ruská riť - bólšoe charašó tavárišči, Americká riť - we love and enjoy the freedom - large intestine forever !
Čo tak povstať v 1968 ?
Že to Rusáci utopia v krvi ?
No a nech !
Iste - pár tisíc - či desaťtisíc mŕtvych by bolo (možno aj ja) - ale to by už Brežnev neuniesol a aj bez západného nátlaku by to vzdal. On totiž komunizmu veril a keďže sme sa vzdali tak aj uveril, že to čo urobil bolo správne (hoci to bola kardinálna chyba, ktoru de facto definitívne pochoval myšlienku, ktorej tak veril :(
Koniec koncov už Samo Chalúpka povedal: "radšej nebyť, ako byť otrokom" - síce vošiel do učebníc a osnov, ale v skutočnosti ho nikto nikdy nepočúval :(((
So don't wonder.
11. 12. 2019   jim45
Ten most medzi Europou a Ruskom je pracovitost, podnikavost, priebojnost, odvaha. Ked si taky ten vysnivany most pride sam a nic zvlastne to nie je.
11. 12. 2019   jim45
Obchodne vztahy s vrtkavym Rusko spadnu za tri dni, ked sefovi Kremla preleti mucha popod nos. Spoliehanie Rusov nikdy nedopadlo dobre.
26. 11. 2019   fero z BA
Slovensko pod vedením komunistov zo SMERu nie je schopné reagovať. Nemá na to mentálnu výbavu. A ficovci zatvárajú gymnáziá a tlačia mládež na učňovky, aby mohli len muklošiť za pásom
27. 11. 2019   Robot Robotovič von Robot
Môžem ťa ubezpečiť, že za komunistov by Ficova partia rokrádačov visela už tak dávno, že by boli zdochnuté už aj mláďatá vrán, čo by vyďobali oči obesencov ;)
Ale to už snáď dnes neletí, alebo si pohrobok Svätej inkvizície a Kristove slová o odpúšťaní berieš vážne, len keď vysvetľuješ prokurátorovi, že si to tak nemyslel a z celého srdca ľutuješ ?
Tak, ako každý, ani Fico nie je čiernobiely a neslúžil len zlu.
Možno by bolo načase prestať s vylievaním diaťaťa s vaničkou a priznať napríklad aj to, že Hitler založil Volkswagen a dokonca to bola jeho srdcovka (čo samozrejme neospravedlňuje jeho zločiny - ale proste to tak bolo).
11. 12. 2019   jim45
Spasu vidis v gymnaziach a vseobecnom vzdelani?
1/1