Názory čitateľov


Názory k článku:
Zložené úročenie: Sila, ktorá vám zarobí

20. 11. 2019   jim45
Na ulozkach to neuvidite, tam je urok okolo nuly. Ale spytajte sa socialnej poistovne, kolko uctuje urok z omeskania. Tam sa velmi rychlo naucite zlozene urokovanie cestou najucinnejsou - na vlastnej kozi.
20. 11. 2019   Urok
Rad by som vedel do akej skupiny penaznej zasoby sa radi urok(M1,M2,M3,L,U). Ci je v skupine U ,alebo vo vzduchoprazdne. Ak je vo vzduchoprazdne, znamena to ze peniaze, ktore sa vytvoria uverom(logicky sa mi pripise iba istina) su menej ako istina+ urok. Urok teda nie je nikdy vytvoreny ako peniaze(mena), preto nemoze byt nikdy uplne splateny. Splateny by bol iba v pripade, ze by boli dlhu dobu zaporne uroky, teda dlznik by splacal menej akoby si pozical a rozdiel by ostal v ekonomike na splatenie starych uverov s kladnym urokom.
20. 11. 2019   osmy div
Tema urok a percento nema v. atematickej historii miesto. Vyhladajte si kedy vzniklo percento! Nenajdete nic. Cudne. Podla mna percentoa urok vymysleli bankari, ked zacali frakovat peniaze. Preto je to osmy div sveta.
A pozor , zlozene urocenie plati aj opacne, u uverov.
20. 11. 2019   expert
Priatelia niekto tu objavil koleso, ved toto poznaju aj male deti, vola sa to urok z urokov, nezabudnite pri vasich vypoctoch zobrat do uvahy vsetky dane, odvody a poplatky za zriadenie, vedenie, spravu, udrzbu, zrusenie, hlavneho a/alebo pridruzeneho produktu a pod. Mozete byt prekvapeny ako vam to ohloda tu "Silu" ktora je uvedena v nadpise clanku.
20. 11. 2019   anonym
Idelany stav, keby nebola inflacia.
20. 11. 2019   _
aka inflacia? ved nedosahuje ani ecebeckine zbozne zelanie na urovni dvoch percent
20. 11. 2019   erik
nikdy to takto nebolo a ani nebude, nakolko pride kriza a vase uspory su fuc... taketo dristy su pre slaboduchych jedincov, tzv. korenov pre bankarov a financnikov... je to podobne ako, ked investujete milion a kazdy rok si teoreticky vyberiete napr. 40tis.... za 15-20 rokov by ste mali mat teoreticky 100percent... ale len a len teoreticky, nakolko medzicasom fin. institucia padne a vam zostanu oci pre plac... co nedrzis v ruke, tak to nemas a to bude platit pokial svet bude svetom...
20. 11. 2019   Albert
Paráda. Už len nájsť niekoho, kto tu bude aj o 30 rokov, dá nám každý rok 7% úrok a na konci dňa sa nevyhovorí na nejaké pravidlo v zmluve, ktoré sa tam objavilo dva dni pred vyplatením a my ako 60-roční nebudeme mať ani čas a ani peniaze sa s ním ďalších X rokov súdiť najlepšie cez nejaký rozhodcovský súd. Prosím vás, ja neviem, čo bude o mesiac a nie o 30 rokov. Takéto virtuálne schémy nerobili ani komunisti a to boli iní plánovači.
20. 11. 2019   _
toto mozno plati na americkom trhu, ale nie v dochodcovskom sporeni, kde na konci namiesto zlozeneho urocnia pride nemile prekvapenie, ze prepacte, ale investovali sme do nastrojov, ktore maju negativny vynos. sorry a cau.
20. 11. 2019   standik
No ak si uveril a nechal sa supnut do garantovaneho, tak skus porovnat s kolegom, co ma nejaky typ rastovoveho. Alebo radsej nie, no ked uz, tak si pred tym supni nieco na ukludnenie. Kiez by bol svet krajsi, drz sa.
20. 11. 2019   _
som v rastovom, ale to nic neznamena. nieco na ukludnenie mi tesne pred dochodkom nebude nic platne, pokial nebudem mat vlastne uspory, nehnutelnost, ci likvidne aktivum.
20. 11. 2019   anonym
presne tak, to, čo si napísal na konci. To všetko treba mať.A volá sa to diverzifikácia. Jedno z investičných pravidiel. Alebo ináč, nenosiť vajíčka v jednom košíku...
Skoro každý tu píše, ako sa to nedá. A dá. Len treba niečo vedieť a hlavne
aj niečo pre to urobiť. Aj ten americký (akciový) trh sa dá využiť, ani dane zo zisku netreba platiť, ak sa akcie držia viac ako rok, žiadne priebežné poplatky, len relatívne smiešny za nákup akcií. Už len niektoré dividendy stoja za to.
A hlavne sa nespoliehať na finančných poradcov. Väčšinou stoja za ... a tí dobrí nerobia pre malých. Treba sa spoliehať na seba. Moja rada, overená životom.
20. 11. 2019   jim45
Momentalne radsej s akciami pokoj. Kvoli par drobnym prist o vsetko, dakujem pekne.
21. 11. 2019   _
tazko hovorit o idealnom nacasovani nakupu, cize nazor prist o par drobnych o vsetko co presne znamena? ze nemas cas na dlhodobe drzanie a tvoje peniaze zlikviduje nastupujuci zaver cyklu? nie, v tvojom pripade asi treba hladat iny nastroj, akcie nie su pre kazdeho, nic v zlom.
21. 11. 2019   jozi
mas pravdu ale len tak na okraj .aj ked drzis akcie viac ako rok treba platit dane. je rozdiel vo vyske zdanenia. ak vlastnis akcie menej ako rok je to 30% ak vlastnis akcie viac ako rok teda min. rok + 1 den tak dan je 15 %
21. 11. 2019   anonym
ZDP § 9 ods.(1) Od dane je oslobodený príjem:
písm. k (po roku sú oslobodené od dane)
z predaja cenných papierov podľa § 8 ods. 1 písm. e) prijatých na obchodovanie na regulovanom trhu39b) alebo na obdobnom zahraničnom regulovanom trhu, ak doba medzi ich nadobudnutím a predajom presiahne jeden rok; od dane nie je oslobodený príjem z predaja cenných papierov, ktoré boli obchodným majetkom daňovníka
písm. i (výnos do 500€ aj do roka)
podľa § 8 ods. 1 písm. d) až f), ak úhrn týchto príjmov znížený o výdavok podľa § 8 ods. 5 a 7 nepresiahne v zdaňovacom období 500 eur; ak takto vymedzený rozdiel medzi úhrnom príjmov a úhrnom výdavkov presiahne 500 eur, do základu dane sa zahrnie len rozdiel nad takto ustanovenú sumu; ak daňovník súčasne dosiahol aj príjmy podľa § 6 ods. 3 a § 8 ods. 1 písm. a), uplatní sa oslobodenie od dane podľa písmena g) a podľa tohto písmena, najviac v úhrnnej výške 500 eur
21. 11. 2019   _
jozi pise o americkom trhu podla mna a o americkych akciach
21. 11. 2019   anonym
veď ja tiež, len mám nakúpené cez európske burzy, cez brokera u nás.
21. 11. 2019   daniar
Danovy domicil je podla bydliska danovnika, nie akcii
21. 11. 2019   daniar
A to mas skade? plati tzv casovy test, po roku sa dan neplati z rozdielu nakup-predaj
1/1