Názory čitateľov


Názory k článku:
Nožnice majetkovej nerovnosti sa roztvárajú: Už by mal zasiahnuť štát!

23. 11. 2019   Kritik
Ale nemali by sme skôr túžiť po tom, aby boli všetci veľmi bohatí, než aby sme nadávali na tých, ktorí uspeli?
Čo sú toto za nehorázne táraniny? To v západnej Európe všetci disponujú účtami s miliónovými a miliardovými kontami? V histórii ľudstva to bolo vždy o využívaní drvivej väčšiny ľudstva. A tí šťastnejší mali dosť financií na ovpyvňovanie vývoja spoločnosti prostredníctvom štátnej moci. Ak niečo zaškrípalo, siahli ku krajným riešeniam. A nezabúdajte na Rotschildove slová, že za každou veľkou kopou peňazí treba hľadať zločin. Bodka.
24. 11. 2019   @@@
každa spoločnosť funguje ako pyramida kde každy jeden človek je jedna kocka v tej pyramida ta pyramida sa nikdy nemeni vždy je to len pyramida čo sa ale meni je len postavenie ludi v tej pyramida to ale znamena že nikdy sa nestane to aby všetci boli nahore lebo samotna pyramida tento stav vylučuje všetci čo predkladaju verejnosti nezmysli o tom že všetci budeme bohatym alebo podobne nezmysli len kalmu a zavadzaju a manipuluju verejnosti často prave s tym že takto cez tu verejnost na ich ukor oni sami si chcu v tej pyramide zabezepčiť vysoky post
23. 11. 2019   @@@
to je pekne čo autor napisal len problem je že realita je ina ....ina v tom že kapitalisti radi hovoria že k bohatstvu sa bohaty dostali poctivou tvrdou pracou ale nakoniec ludia len vidia že v mnohych pripadoch to tak nie je ....a že mnohi sa k bohatstvi dostali napriklad dedenim alebo len nafukovanim aktiv ktore prave dnes najviac vidime po svete ....nafukovanim aktivnapriklad vo finančnictve alebo nehnutelnosti to nie je niečo čo je vytvarane bohatstvo tvrdou pracou ako by nam to chcel autor članku nahovori ale je to ukažka že samotny system zlyhava ked dnes mame obrovske množstvo ludi ktory len vďaka tomu bohatnu ešte viac bez akejkolvek prace bez akejkolvek namahy potom je jasne že sa ludia buria lebo mnohi ti ludia tažko a poctivo pracuju a aj tak nemaju nič z toho zatial čo najmä ti bohaty nepracuju a bohatnu ešte viac a to prave kvoli dnešnemu systemu ale problem je že tito bohači kedže ovladaju všetky vysoke posty nemaju ani zaujem tieto veci riešiť alebo zmeniť aby sa nebohatlo na zaklade nafukovania aktiv ale na zaklade poctivej prace a to najviac dnes nas.iera ludi a prave kvoli tomu dnes vznikaju mnohe veci ktore sa bohačom nepačia a cez media ktore ovladaju chcu ludom nahovori zas len že verte nam nam ide o vas a pritom im ide len zas o vlastne majetky a to aby sa bublina nafukovania ich aktiv nezastavila
23. 11. 2019   fero z BA
komunisti nedokážu nič iné, len znárodňovať, odoberať a výhradne svojim rozdeľovať. Rovnosť znamená záhubu civilizácie
23. 11. 2019   @@@
maš pravdu komunisti nedokažu nič ....ale teraz čo dokažu kapitalisti ?...tiež nič lebo cely ich system stoji na nespravodlivosti ktoru oni ospravedlnuju len preto že na tej nespravedlnosti bohatnu ale to im už neprekaža to treba propagovať lebo nie je dôležita nespravidlivosť v kapitalizme dôležite je sa vyhovoriť na komunizmus socializmus alebo na niečo ine
chcel by si spravodlivosť ale sam ju ostatnym nedokažeš ponuknuť
24. 11. 2019   Strecho
Teraz čo robia tí tvoji kapitalisti.Znarodň ujú(viď záchrana AIG!,zachrana bánk!)SAMOZREJME dočasne!A rozdeľujú svojim!Zisky privatizovať,straty socializovať!Kapita listickí paraziti na práci iných!!!
23. 11. 2019   M.V.
Je tu obrovský problém, ktorý podporuje OSN keď chce natlačiť do Európy asi 140 miliónov nevýkonných Afričanov a iných a vraj to dnešné tempo ich importu je malé. Požiadavka je na 50% podiel migrantov v obyvateľstve. Úplná genocída štruktúry spoločnosti. To sa nedá uživiť štátnymi dávkami a limity možností uplatnenia týchto ľudí budú nezmenené tak ako boli doma. Ako sa Turá vyrovnať majetková nerovnosť, ktorá sa vytvárala stáročia?
23. 11. 2019   fero z BA
OSN musí dajako riešiť ekonomické problémy, ktoré už začali vznikať v dôsledku otepľovania zemegule, rozvníková afrika a podobné oblasti po celom svete sa stávajú neobývateľnými a ľudia musia mať právo vybrať si na zemeguli miesto, kde chcú žiť ------------ inak to prinesie konflikty, oproti ktorým bude II.sv.vojna len epizódou
23. 11. 2019   Revolucionar
Nikto nemusí nič, globálne otepľovanie je v prvom rade business, evidentne si bol v Afrike prstom na mape, je tam viacej vody, úrodnej zeme, energonosicou a minerálov ako v Európe, na mape si videl saharu a máš pocit že celá Sahara je Afrika, a ešte aj pod tou saharou je gigantický rezervoár pitnej vody pre celú Afriku, v lybii pred tým ako hu zdemokratizoval slobody svet mali pitnú vodu zadarmo, to nemáš ani dnes na Slovensku, čo je v srdci Európy, takže nech každý zabezpeci blahobyt najpr svojim obcanom a potom môže pomáhať druhým, a keď chcete pomáhať druhým tak za svoje, robiť zo seba humanistu za peniaze druhých je pokrytecke, ty liberálny demokrat:)
23. 11. 2019   M. V.
Revolucinár výborne a realisticky. Otvára sa Agenda OSN 2030 a je tak rozsiahla požiadavkou na byty, prácu,mzdy,školý že by majetok Slovákov nestačil ani na likvidáciu slumov. Po jej aplikovaní sa môžeme odsťahovať aj s našou piatou kolónou do Afriky na tú istú južnú zamepisnú šírku ako má Slovensko a začať od nuly. Európa má vysokú hustotu obyvateľstva a 6% migrantov tu už začína robiť husté problémy. Nikto netlačí na darebácke štáty.
25. 11. 2019   fero z BA
hm, v Afrike som prešiel viac jednotlivých štátov a videl som skutočnú chudobu a biedu, ak by afričania mali biedu podľa merítok krajín EU, tak by to považovali za blahobyt.... ten tvoj pohľad je pohľad čitateľov zem a vek, prípadne iných ruských hoaxov
26. 11. 2019   neminem
Uvažoval si o tom, čo stojí za tou biedou Afričanov? počul si v akých podmienkach žili naši predkovia a prežili. Prečo poľnohospodárske usadlosti po vyvraždení bielych majiteľov a rozdelení pôdy medzi domácich spravidla skrachujú ?
24. 11. 2019   Niveaustabil@gmail,com
Dajako ano,ale nie takto!
Inak tú obhajobu zbohatlíkov vo svete pisal niekto,kto si myslí,ze ľudia sú sprostí.Ale napisal to tak,že aj my sprostí by sme to lepšie napisali,keby sme tento nespravodlivý systém obhajovali!Jednoduc ho svet je taký preto,lebo garanti tohto marazmu,ktorý sa rúti do stavu,kedy dôjde k bodu My alebo ONI!
A pretože sú vlastníkmi všetkého,myslia si,že nás vykynožia alebo izolujú!Lebo napísať sprostosť,že VŠETCI(SAMOZREJME KEBY CHCELI A NEBOLI LENIVÍ,NESCHOPNÍ,PR ACOVITÍ)sa môžeme mať dobre,ako tamtí "ŠIKOVNÍ A SCHOPNÍ"je dôkaz toho,že dotyčný je alebo hlúpy naivista alebo rektálny alpinista!Naozaj je zbytočné dať argumenty,možno len všeobecne-prečo sa VŠETCI títo zbohatlíci tak boja komunistov?Ježiši,b oľševik,Stalin,Putin, čistky,68-my,Palach,g ulagy....STOP,prečíta j si ČIERNA KNIHA KAPITALIZMU!To komunizmus na kapitalizmus nemá!Autor nech si naštuduje pojmy hodnota,nadhodnota, vykorisťovanie,Ponzih o schéma,tvorba peňazí,kto bol Parvus,prečo bol zabitý Kenedy...
23. 11. 2019   jojo
problem nie je bohactvo samo o sebe ale nasledky s tym spojene, ze tu dochadza k rozdelovaniu ludi na rovnych a rovnejsich, pretoze plati stare prislovie za kazdym velkym bohactvom hladaj velky zlocin a to plati 100% najma v dnesnej skorumpovanej dobe !! zakony v tejto spolocnosti platia len pre chudobnych !!
23. 11. 2019   klu100ut
Boli traja Senickí sedliaci pracovali na lúke a po práci si rozdelili bochník chleba na tri rovnaké kúsky. Dobre dobre toto všetko vieme, ale čo nevieme že keď jeden zo sedliakov nepracoval na lúke a v humne tlačil Johana do Evky, tak nedostal jesť.
Chlieb sa rozdelil len na dve časti medzi sedliakov ktorý pracovali reálne na lúke.
Po práci sa sedliaci vrátili ku gazdovi a ten jeden sa sťažoval že nedostal najesť a Gazda sa pýtal prečo. Zvyšní dvaja sedliaci odpovedali, že nedostal si najesť pretože si tvrdo neobrábal lúku ale tvrdo Evku v humne a preto ty sedliak darmožráč pôjdeš hladný spať.
.
Je zarážajúce že komunisti nechcú nožnice majetkovej nerovnosti, komunisti chcú rovnomerne rozdeľovať bohatstvo a majetok medzi ľudí ako ten bochník chleba na tri časti a pritom si nevšímajú lumpov ktorí sa niekde zarážajú keď majú robiť v prospech všetkých ako ten sedliak v humne z Evkou a keď príde na delenie zisku Lumpovia čo sa zarážajú sú ukrivdení že nedostanú odmenu- podiel na zisku, čiže tretiu časť bochníka a čakajú od štátu, čiže od gazdu, že im vykompenzuje ich lenivosť a neschopnosť zarobiť si a podnikať a dá im kompenzácie a vrámci sociálneho štátu z ľútosti a v mene humanizmu a socializmu čakajú od toho gazdu či štátu že ich nasýti a zmiluje sa nad nimi a odkrojí im kus z gazdovského bochníka a ešte drzo zapýtajú aj slaninku. Takýto socialistický štát a mäkký gazda sú v skutočnosti nespravodlivý k ostatným sedliakom ktorý poctivo pracujú od rána až do večera na lúke. Takýto štát a takýto gazda podnieti v ostatných ľuďoch a v ostatných sedliakoch špekulovanie- pretože keď on obrábal Evku v humne a dostal najesť zadarmo a ešte k tomu aj slaninku tak ani my nemusíme pracovať stačí keď infiltrujeme štát opantáme slabého gazdu a vybielime mu komoru. Takýto gazda a takýto štát dlho nevydrží pretože nespravodlivosť a kriminalita budú stúpať, závisť bohatým za ich poctivú prácu bude stúpať, takýto gazda do roka a do dňa skrachuje a komunizmus sa vyčerpá a finančne skrachuje nie pretože nie je už čo kradnúť, ale preto že už nemá kto pracovať a robiť zmysluplné veci a vytvárať hodnoty a zisk, každý chce len kradnúť a priživovať sa. Preto treba Nežnú revolúciu a ísť na Západ vykrádať bohaté západné trhy komunistickými gaunermi zo Slovenska ako keď od gazdu odídu paholkovia inému gazdovi a tam ich budú brať ako skrachovancov Slovákov od skrachovaného sedliaka komunistu a budú ich dlhodobo ponižovať na západe.
.
dá sa to aj kratšie:"Nerobíš tak neješ, tak nezáviď a nešpekuluj ty lenivý komunista!"
23. 11. 2019   Lenivý Komunista
Pôvodne žilo na Zemi len pár ľudí a neboli ani sedliaci, ani gazda, ani chlieb ba ani komunisti.
Johana do Evky tlačili všetci, inak by sme tu neboli.
Keďže nebola ani televízia, ani internt, bola nuda a tak z čas u načas prepadli susedný klan a porazených zjedli.
Ak to neurobili, tak klan vymrel na podvýživu, lebo mamuty občas nesúhlasili s tým, aby boli na spodku potravinového rebríčka.
Potom sa narodil praotec Noe (okrem lodného inžinierstva sa hobbysticky venoval aj zákonodarstvu a hlavne bol praotcom Mojžiša, ktorý až omnoho neskôr priniesol z hory Sinaj desatoro), ktorému taká surovosť vadila a urobil prvé prikázania, ktoré zakazovali zjesť svojho blížneho zaživa - šírili sa tak totiž pásomnice :(
To však bolo len polovičaté riešnie,lebo ak víťazi pahltne požrali aj cudzie ženy, tak klan geneticky zakrnel a vyhynul aj napriek takým usilovným Johanom, ako si ty.
Vtedy došlo k najväčšiemu kultúrnemu skoku, odkedy vypĺznutá opica spadla zo stromu až po 5nm litografiu CPU súdobých smartfónov: ludia sa prestali pojedať navzájom a vzniklo otroctvo. Nevoľníci mohli pracovať čo im hrdlo ráčilo (naši nemeckí priatelia to neskôr dotiahli do absolútnej dokonalosti - "Arbeit macht frei"), občas dostali aj nejaký ten bochník na delenie (násobenie, sčítanie aj odčítanie) - ale hlavne zanikla praveká nuda, lebo ak sa klany napojedli navzájom, tak už mohli začať tráviť čas pri futbalových zápasoch (aj keď niektoré futbalové zápasy naznačujú, že sa možno vraciame späť ...) Otrokári však čoskoro zistili, že starať sa o ochranu, stravu, ubytovanie, ošatenie a nemocenskú starostlivosť otrokov je pakáreň (len idiot si totiž ničí svojich otrokov - z ktorých žije) a zaviedli feudalizmus. Princíp ostal, len otroci sa už museli začať starať sami o seba. To že boli uzavretí v dedinách patriacich zemepánom a ostatným kláštorom bolo spočiatku fajn, lebo sa to ľahko kontrolovalo, riadilo a udržiavalo. Po nástupe technickej revolúcie (konkrétne parného stroja) však už tento model zotročovania prestal vyhovovať, lebo začala byť potrebná mobilita. Sprostého sedliaka bolo treba dostať do mesta a vykostiť ho tam. Takže vznikol kapitalizmus s falošnou demokraciou a ešte falošnejšou slobodou. Sedliak s veľkým Johanom a malým rozumom je pritom spokojný, lebo svoj bochník si môže krájať pozdĺžne aj priečne - tí pre ktorých robí by však všetky svoje bochníky neprestrčili cez svoj anál, ani keby ho mali ako tunel Sitina. Problém je, že tí čo sú škaredí, hlúpi, mladí, starí, nemocní, invalidní, pomalí, chudobní, či nevzdelaní sú zo systému - postavenom na certifikáciach, licenciách, atestáciach a výnimočnosti - postupne vytlačovaní a napokon žiaden bochník nedostanú, tkaže zavadzajú, otravujú a vadia aj sami sebe - no nikto ich nerieši. Tí silní už majú zdegenerované žalúdky, takže kanibalizmus by nezvládli (a načo aj, keď majú toľko bochníkov) a veselé hlušenie nežiadúcich sa historicky neosvedčilo (je to neuveriteľné, ale napokon vždy vyhrali :)
23. 11. 2019   klu100ut
Chápem ten červerný mor, tú nemoc.
To chápem komunizačné jednotky, tak ako nacisti mali svoje elektrizačné jednotky, keď komunisti z nudy pod vedením hlavného komunizátora ukradkli v nemocnici rádioizotop potreli si ním hruď, tam medzi prsiami, a išli ľudom roznášať lásku do ich hrudí a vysvetlovať socializmus a odtiaľ to kladivo v erbe pretože ľudia boli ako otreštení keď im vysvetľovali Marxa, kladivom po hlave a hlavne lásku do hrude.
Ale stále ešte nechápem na čo máte v erbe ten kosák, to je na krk? Keď sa niečo zvrtne a nepodarí sa akcia komunizačnej jednotky?
Dneska už je moderná doba, na všetko máte počítače a pipety, ale podstata komunizmu pretrváva, však? Násilím vtlačiť Johana Evke do hlavy a hrude a keby len tam! Hulváctvo na bok nastupujú akademeckí inteligenti. Tento svet ovládajú tituly a komunisti ovládajú tituly. A takto komunizmus už dobil Ameriku bez jediného výstrelu.
23. 11. 2019   @@@
to je tak kritizuješ inych že boli nespravodlivy ale sam podporuješ nespravodlivosť v dnešnom systeme lebo tato dnešny nespravodlivosť ti už vyhovuje a najmä vyhovuje ti to že tou dnešnou nespravodlivostou tym bohatneš :D
23. 11. 2019   klu100ut
S komunistami mať dočinenia len v skafandri a v gumových rukaviciach...
23. 11. 2019   @@@
a teraz takto ...važne chceš povedat že všetci bohaty ludia sa poctivou tvrdou pracou dostali k svojmu bohatstvu ????
myslim si že prave toto je dnes najväčšim problemom ked ludia vidia mnohych nepoctivych ludi ako bohatnu alebo dedičov ktory bohatnu len vďaka dedeniu alebo ludi ktory bohatnu len na zaklade nafukovania ich aktiv čiže často ludia ktory bohatnu bez poctivej prace ....
ano bolo by pekne keby bohaty ludia boli len ti čo poctivo tažko pracovali ale pravda je taka že väčšina z nich do tejto skupiny ani nepatri ....a prave toto je problem ....potom kapitalisticke rozpravočky o troch sedliakoch možeš rozpravať tak malym detom ked ludia v dospelosti zistia že nemoralny ludia toho dosiahli ovela viac ako ti ktory poctivo a takžko pracovali
23. 11. 2019   klu100ut
Ja hľadám príčiny chudoby nielen jednotlivcov ale aj našej ekonomiky.
V západných štátoch už od útla vychovávajú deti poznaniu že len poctivou prácou sa dostane k peniazom(napríklad predajom malinovky deťmi na ulici).
V školách na západe robia projekty na školách, učia sa ich predať, a vytvoriť nejakú hodnotu a na základe toho dostanú hodnotenie. U nás sa bifľujú bez pochopenia veci bez hmotnej hodnoty, nepoužiteľné v živote napríklad Hviezdoslavov Kubín vybraté keci niekoho akademického naspamäť a pritom to dielo nikdy neprečítali, nikdy nepochopili a nikdy si z neho nič užitočné a prínosné do života nezoberú a pritom detská u nás nevedia napísať ani len opis manuálu na prípravu Piknik čaju. Hlavne že dostanú dobré hodnotenie, vlezú účke zo zadku, prelezú cez nabiflené odpovede na otázky Monitoru testu, kde nieto hlavy ani päty. Dôraz na pravopis i/y a štylistika a ako napísať svoju myšlienku na papier- no tak to dieťa Slovenské zabudni.
Na CNN mladé stredoškoláčky v Amerike po streľbe na škole vystresované a vyhecované zločinmi a fízlami vedeli plynulo odpovedať do kamery čo sa stalo a spolupracovali na vyšetrovaní a to boli len deti zobraté z ulice. Kedy by sa naše detská vedeli plynule vyjadriť??? Jedine že by ich to učiteľky vedeli nabifliť vopred vzorovými odpoveďami.
.
V západných krajinách majú pevné pravidlá že za dobre odvedenú prácu dostaneš adekvátnu odmenu. Pravidlá a princípy sú tam jasné, nikto nešpekuluje a nikoho to ani nenapadne neplatiť dane, priživovať sa- respektíve rozdávať niekomu peniaze zadarmo. Nikoho ani nenapadne nevyplatiť výplatu zamestnancom lebo by sa zdvihli a odišli by s podanou výpoveďou.
"V Amerike je len jeden hriech: Pýtať peniaze(za nič,zadarmo) od druhých ľudí!(povedali Murgašovi- farárovi čo vynašiel telegraf, či čo)".
Tam to ani nikoho nenapadne lebo vopred neuspeje pýtať peniaze len tak za nič. U nás na slovensku neplatia pravidlá neplatia zákony, zákony píše mafia, ľudia myslia komunisticky a vidia kriminálne vzory, ktoré sa bez úsilia bez toho aby vytvorili nejakú hodnotu dostali k moci a k peniazom. Ale to je u nás to nie je na západe, tam keď nerobíš tak neješ, tam keď robíš hodnoty tak nezávidíš iným ktorí vytvorili ešte väčšie hodnoty ako ty. Naopak takýto ľudia sú tam príkladom a prínosom, vzorom od ktorého sa všetci učia ako vytvárať hodnoty a ktorí sú inšpiráciou pre ostatných ktorým sa až tak nedarí a takíto ľudia vedú spoločnosť na západe, ťahajú ostatných aby aj ostatní boli takí dobrí, ostatní sa nimi nechávajú viesť a volia si ich do vodcovských postavení vo firmách a v štátnych inštitúciách. Pozor nechávajú sa viesť ale nie vykorisťovať!!! Kedy sa to stalo u nás na Slovensku, že môžeš sa nechať viesť a inšpirovať niekým nechutne bohatým a dobrým ktorý vytvára niečo užitočné a potrebné pre ľudí? A to preto lebo neplatia pravidlá a lenivý komunisti len špekulujú s kriminalitou okrádajú sa navzájom a závidia jeden druhému nakradnuté omrvinky.
24. 11. 2019   Strecho
Prečítaj si životopisy úspešných ľudí,ktorí začali z nuly!Sex,drogy,podv ody-ty malinovka!Tam ťa navštívi rakovinová bunka,ktorá sa vymkne spod kontroly a žiadna apoptóza a hneď budeš mať iný pohľad na malinovku!
Problémom tejto doby,že aj sprostý(ak má peniaze)si môže myslieť,že je dolezitý.
24. 11. 2019   @@@
klu ty si ale naivnny ..... všetko čo popisuješ je utopia a o zapade len mytus ....realita je uplne ina ...ale to ty nechceš pripustiť lebo ty si si vysnival kapitalizmus a ked take nevidiš tak povieš že zato možu iny nie kapitalisti ....nič z toho čo si popisal nie je pravda ...aj na zapade vykoristuju ludi aj v usa vykoristuju zamestnancov na internete je toho mnoho tak skus pohladať a potom uvidiš že to čo pišeš su nezmysli
24. 11. 2019   klu100ut
V kapitalizme pracujú slušní ľudia. Ráno vstanú pozdravia svoju rodinu postarajú sa o deti spravia im Kukuričné lupienky s krabicou mlieka kde je vyzobrazené dieťa ktoré sa stratilo(+1bod) vyprevadia dieťa do školy školským autobusom(+2body) alebo ho odvezú svojím autom. Keď má dieťa 15rokov odvezie sa samo(+3body) po ceste natankuje lacný benzín(+4body) a ide do školy kde zažije...(+10bodov) . Medzitým otec a matka rodiny prichádzajú do práce po novučičkej 5 prúdovej diaľnici(+11bodov), kde sú hrbole ani zápchy. Oddýchnutí a šťastní sa v práci pozdravia so svojím manažérom(+12bodov) , ktorý je rád že jeho tím sa dneska opäť zišiel a idú tvoriť hodnoty.Ráno ich čaká porada(+13bodov) kde si povedia čo budú dneska robiť, prediskutujú si to(+14bodov) a rozdelia si medzi sebou úlohy, čo kto ako dokáže bez príkazov šéfa(+15bodov). Rozídu sa s porady a pri práci sa dynamicky vykrývajú aby vyššie dobro pracovný proces plynule bežal(+16bodov) popritom diskutujú robia srandičky aby pracovný proces nebol monotóny(+17bodov) pričom sa plne sústredia na odbornosť presnosť a kvalitu svoje práce(+18bodov). Po práci idú domov kde ich čaká pokosený trávnik, čerstvé noviny a nákup v poštovom boxe(+21bodov). Oddýchnu si deti idú pozerať 50 celoštátnych kanálov alebo káblovku(+22bodov) a rodičia idú na bo Bowling alebo do kina(+24bodov).Cez víkend idú do Disneyland alebo si oddýchnu pri množstve iných zábav(+50bodov)...
.
Toto je bežný život očami pracovitého Američana a kapitalistu.
26. 11. 2019   WorkingClassHero
wau ake idylicke.. a potom si vypol video..
24. 11. 2019   Niveaustabil@gmail,com
Ty si etalón hlupáka alebo análneho speleológa odchovaného v think tankoch!U teba nie je čo riešiť.Diagnóza!
Jasné ,že provokuješ!
Ale jednu radu ti dám:"Karma je zdarma"!
A ver mi,že sám sa presvedčíš ako si sa mýlil,alebo ako si fabuloval!
23. 11. 2019   Jan
Kazdy tzv. uspesny clovek za sebou vytvara zastupy nestastnych ludi. Poznal som jedneho schizofrenika ktory sa odpalil- elektrotechnicky inzinier, zatial co socialisticke projekty na ktorych tvrdo pracoval si ukradli (sprivatizovali) 3-4 chmataci jemu zostal plat niekolko tisic kcs a pozeral sa na to ako ti "uspesni ludia" zacali jazdit na limuzinach. Skoncil smutne- ako protivaha uspechu niekoho ineho. su to spojite nadoby. aj dalajlama povedal ze nepotrebujeme uspesnych ludi ale ludi ktori pomahaju druhym rozpravaju pribehy a robia dobro. Napriklad v Dansku Norsku Svedsku ucia uz v skole male deti ze majetkove rozdiely su zlo. Kamarat robi v jednej norskej firme, povedal- potrebujeme kovovu platnicku 20x20 cm clovece oni za to daju 1000euro len aby si nejaka mensia strojarska firma zarobila. cize oni cielene planovane sa snazia aby sa dobre mali aj ini. Majetkove rozdiely a prehnana ctiziadostivost su prejavom ludi z primitivnych krajin.
23. 11. 2019   @@@
takto funguje kapitalimus ...kapitalizmus moralku nema a za mnohymi bohatymi ludi je vidieť mnoho nemoralnosti ...ale to si už media často nevšimaju oni nam chcu len vytvarať obraz dokonalych ludi
23. 11. 2019   anonym
Problem majetkovej nerovnosti, roztvarajucich sa noznic, nevyriesi stat.
Problem je v tom, ze vznikla nova aristokracia.
Tato aristokracia, je odtrhnuta od reality pracujucej, alebo prezivajucej masy.
Je vsak zavisla na ich nadprodukte.
Tomuto vsetkemu, vladne novodoba kleptokracia.
Moderna aristokracia, je cosi ako kralovsky dvor, pred Francuzskou revoluciu.
Aristokracia sa zaobera vzajomnymi intrigami, zzvysovanim vlastnych vyhod, manevrovanim medzi intrigami, ukladnymi intrigami a v krajinach, kde zajtra, znamena vcera, sa nestiti ani nasilia a vrazdy.
Ak niekto poukaze na konkretnnu frakciu novej aristokracie.
Nova aristokracia, sa napriklad u nas v kolonii, etablovala najma z byvalych funkcionarov KSC, STB,veksalkov, alebo ich deti a zo zbohatlikov, pripadne z krvavych ruk novej mafie.
Na zapad od nas, su to ludia zo spravnych rad podnikov, bank, politicke odumrete spicky, sediace v roznych komisiach, vyboroch, modernej byrokracie.
Su transnacionalne orientovany, nepoznaju hranice.
Mnozia sa medzi sebou, neprijimaju medzi seba spodinu, preto su uz rodovo odtrhnuty od relaity, aj niekolko generacii.
Kedze ich zdroje su primarne vytvarane zo zisku velkych spolocnosti, bank, alebo organizacii, statov, dani, odvodov, darov, su to moderny paraziti dnesnej doby.
Ich vykonna moc, sa obmedzila na zvysovanie prijmu. Problemy neriesia v prospech spolocnosti, ale v prospech seba. Od najmensej neziskovky, cez byrokraciu bankstrov, radovych politikov a clenov komisii, fondov, po najvyssie politicke spicky, je ich sposob zivota a najma prijmu, zavisly na tom, co urobia pre seba a svojich blizkych.
Skutocna moc, je obmedzena, na risenie problemov, za peniaze nas vsetkych a to transnacionalne. Teda ak sa vyskytne velky problem, zalozia dlasie neziskovky, organizacie a komisie, ktore nic neriesia, ale obsadia dalsich dvornych poskokov.
Takyto svet ale nespasi ziaden socializmus, ani komunizmus, ba ani revolucia, ani kriza, ale len nejaka velka chyba, ktoru spravi niktora frakcia aristokracie a nasledne sa rozsype sposob financovania ich zivota.
Pritom budu umierat spolu z ludskymi zdrojmi.
Ich majetok ich nezachrani, ani keby chceli odist na Mars.
Prikladom v minulosti, moze byt napriklad velka morova epidemia, alebo spanielska chripka.
Nahle ubudlo tak velke mnozstvo ludskych zdrojov, nasledkom coho sa rozsypal cely system.
V Historii sa to stale opakuje dokola, niekedy to vyriesil dav, napriklad Francuzi maju v tomto bohate skusenosti.
23. 11. 2019   yzyz
Nerovnost je hlavne slovo pre 21. storocie! Ale nikto a nic a nikdy nebude s tym robit ... Ide to do poslendeho bodu spirala smrti sa to aj vola. Bud krvave Revolucie zacnu alebo posledna svetova vojna. Menom globalna hypersonicka termonuklearna vojna. Zanik vsetkeho ziveho do 5. minut na planete zem! Umely politicky rezim pre 1. percento ludi. S nazvom Kapitalizmus na dlhy utopia sa neda fyzicky je to nemozne reformovat. Europske Revolucie uz davno zacali ...
https://www.idn es.cz/zpravy/zahranic ni/nemecko-zide-antis emitismus-anketa-moc- ekonomika-politika-ne navist.A191025_133833 _zahranicni_luka
https://www.idn es.cz/zpravy/zahranic ni/skandinavie-svedsk o-norsko-finsko-dansk o-neonacismus-nacismu s-rasismus-antisemiti smus-zide-utok-kris.A 191113_162048_zahranicni_dtt
23. 11. 2019   stefan
Vsetko sa da. Vratme sa do normalu starych dob. Je prvorade PORAZIT SIONIZMUS povod ZLA a SATANIZMU vo svete aj ICH NENAZRANU LICHVU. Narod si vie sam regulovat obchod,spotrebu bez NADSPOTREBY. Ako nahle vstupi treti element cize PRAVNIK nemakacenko zmluva ma 1600 stran v jeho prospech a obchod je zneuzity a predrazeny az likvidacny s prechodom do jeho PODRUCIA-vlastnictv a na manipulaciu. Ta doba prichadza,kde LICHVARI nemaju miesto. Narod je mierumylovny,pracov ity ako jedna rodina.Zo zloduchmi si vie poradit bez tretich stran LICHVAROV sionistov-manipulat orov,uplatkarov,vojno vych stvacov pod znackov DEMOKRACIA,Revoluci a,ekologicka hrozba,vesmirna hrozba.Aby narody zili v strachu a DLHOCH Lichvarov.
1/1