Názory čitateľov


Názory k článku:
Čerství laureáti Nobelovej ceny: Nebojme sa zvyšovať dane!

10. 12. 2019   spirit 710
darmožrači pracujuci naobjednavku vlady
22. 11. 2019   besedickarol
Najlepšie zdanbiť dôchodcov. Držia hubu. No ale vedec je vedec.
16. 11. 2019   MM
Zvysenim dani by sa aspon na Slovensku o com som presvedceny nic nezmenilo...pri miere korupcie, predrazenych tendroch by tie peniaze navyse tiekli zase do tych spravnych vreciek...
16. 11. 2019   Jaro
Súhlasím s tebou. Ešte si myslím, že všetky tieto štúdie sú od ludi, ktorým sa nechce pracovať, podnikať, riskovať a tak špekulujú ako sa dostať k cudzím peniazom.
16. 11. 2019   Revolucionar
Problém niesu malé dane, ale daňové raje, globalny liberálny kapitalizmus, ktorý dovoľuje produkovať zisk v jednej krajne a platiť dane zo zisku v druhej, vlastne žiadne, ale domáceho podnikateľa ktorý platí dane doma by chceli zodrať z kože, nadnárodné korporácie ktoré majú pod kontrolou media a vlády budú ešte presviedčať ľudí že treba zvyšovať dane, nie vôbec vôbec netreba, úplne bude stačiť ak budú platiť dane tam kde produkujú zisk, tým pádom budú podporovať aj svoj business ktory je vždy založený na predaji, pretože vrátia aspoň časť peňazí do systému, a tým zvýšia kúpyschopnost obyvateľstva, ale to by na čele týchto gigantou nemohli sedieť ľudia ktorý topiacemu vylejú na hlavu ešte pohár vody a povedia mu aby sa naučil plávať, celé zle, koly odlivu kapitálu zo systému príde kríza, potom sa možno začnú meniť pravidlá, pretože to bude systémová záležitosť a konečne začnú debaty o udržateľnosti a dôsledkoch tohoto súčasného systému, kde gigabohatý berú všetko a ostatným zostane pôžička ktorú nedokážu splatiť...
17. 11. 2019   @@@
problem je odstraniť danove raje ale dalo by sa tak že samotne danove raje budu zdanene :D
16. 11. 2019   hoaxik
keby zili na slovensku tak by take blbosti nesplietali... anomame tu superdanovo zatazeny stat... ved uz len propagovane "kolko dni robime na stat"
16. 11. 2019   anonym
Odborníci len čo je pravda. To môže byť každý taky múdry, nie je dosť peňazí? Zvýšime dane a hotovo. Dokedy? Ze feudali zdierali desiatkami, teraz sa platia päťdesiatky a je stále málo!
16. 11. 2019   Jaro
Neviem ci dobre rozumiem, ale podľa mňa je päťdesiatka lepšia ako desiatka. Päťka by bola horšia. My sme aktuálne skoro pri dvojke.
16. 11. 2019   ROBO
Presne tak, my sme aktuálne pri dvojke (viac ako 50% daňové zaťaženie), a aj tak sa nájdu divní ľudia, že vraj laureáti, ktorí by ešte viac zvyšovali daňové zaťaženie. Museli prepadnúť z matematiky, rovnako ako aj tí, ktorí ich nominovali....inak si to neviem vysvetliť.
17. 11. 2019   @@@
nikto by dane platiť nechcel ale všetci by chceli vyššie dôchodky materske pridavky na deti cesty dialnice školstvo zdravotnictvo a mnohe dalšie veci ....a kto to ma platiť ?...alebo si mysliš že ked nebudeš platiť žiadne dane ani odvody tak to dostaneš tiež ???
19. 11. 2019   ROBO
ty by si chcel robiť, keď ti štát zoberie 50 percent z tvojho čistého príjmu a ešte sa vyhráža, že ide zvýšiť razantne dane? Matika asi nie je tvoja silná stránka, resp. ešte raz si prečítaj, o čom rozprávam.
16. 11. 2019   anonym
Cerstvi laureati, sa neboja zvysovat dane.
Problem je, kto tie dane bude platit.
System ktory je v globalnom svete dnes standardom, je zdanovanie vsetkeho, coho je vela. alebo spoplatnovanim cohokolvek, co je potrebne.
Tak sa zdanuje najlepsie chudoba. Je jej dostatok a je stale mozne vytvarat ju, bez nakladov, je to vzdy ziskovy proces.
16. 11. 2019   ROBO
Oni asi nikdy v živote neplatili dane, t.j. nikdy nepracovali...robil i fidli fidli a vyfidlali si možno aj nobelovu cenu.
16. 11. 2019   lauren fanto
Zaujimave je, ze vsetci co uz maju dost penazi, chcu zvysit dane. Co tak zrusit dane a miesto toho dat len dane z majetku?
16. 11. 2019   Erik
Zvýšiť Dane aby Hlúpy Bruselský politici mohli šafáriť a podporovať NEzmyselné projekty.
17. 11. 2019   @@@
ty dane ale neodvadzaš bruselu ale našim politikom ....brusel z toho dostane len malu čas a spätne ti vrati viac ....takže neobvynoval by som zato brusel ...zato možu len naši politici
1/1