Názory čitateľov


Názory k článku:
Ekonomika a populizmus: Keď porazíme nepriateľa, budeme sa mať lepšie

11. 11. 2019   anonym
Ekonomika a populizmus..
Samotna ekonomika je bud populisticka, alebo despoticko regionalna, pripadne fasisticko-korporat ne orientovana.
Bez populizmu, by ekonomika nemala ziaden zmysel.
Ekonomika je vlastne cela, najma o popularizacii nepopularneho vnimania reality.
11. 11. 2019   Kovo
Multikultúrne a ultraliberálne kecy, ktoré nemajú nič spoločného s normálnou demokraciou.
11. 11. 2019   @@@
ono nie je to take jednoduche ako sa v članku piše ...podla članku sa maju asi zamestnanci podriadiť ako otroci korporaciam a biť ticho lebo korporaciamm isto ide o blaho zamestnanca a to nastava ten problem ked tuto populisticku nezmyselnosť širia meanstremove media lebo ked ludia v praci narazia na to že ich firma ma obrovske zisky zatial čo oni samotny z bohatstva firmy nemaju nič len manažeri obrovske odmeny a bonusy potom tu nastva problem ...a ten problem dava moc populistom ...ta nerovnosť kotra sa v spoločnosti vytvara nahrava populistom o tom hovori aj jeden miliardar vola sa ray dalio a on dokonca vypracoval taky projekt kde ukazal že od krizy v usa z narastu hdp profituju len ti najbohatši zatia čo ostatny straccaju ....snahy mnohi obhajocv firiem a ich zaujmov je taki že zosmiešnime opačnu stranu a snad nam dalši narast vyjde tym narastom mysia zas len vlastne zaujmy že zamestnancci budu ešte väčšimi otrokmi a my budeme poberať ešte väčšie zisky ....ked sa ludia zrazu proti tomu buria tak nazvu druhu stranu populistami aby opať ich znemožnili ale zas len ignoruju faktory ktore je potrebne riešiť a neriešia ich a tie faktori su nerovnosť v spoločnosti ktora sa prehlbuje a to nie je populizmus ale to je fakt ....ignoranccia tychto veci vedie potom ludi k stavu že nemaju čo stratiť a tym padom volia aj takych ako trump brexit Afd ....opať nie preto že ludia su populisti ale preto že ta druhy strana ti obhajcovia len zaujmov korporacii su obrovsky chamtivci ....to sa tika aj migračnej politiky ...lebo nakoniec stale k tomu dochadza ked migranti pricchadzaju do krajiny a oberaju ludi o pracu v praci sa nedaju vyjednať lepšie podmienky lebo cudzinec sa nestažuje ten je rad aj za to malo a tym padom zas nato doplatia len domacci a po dalšie musia aj niekde byvať to vedie k rastu cien nehnutlenosti čo vidime dnes najmä v nemecku ....a ked sa tich ekonomickych expertov čo sa obhajuju firmy opatate a ako toto riešiť tak len vedia alibisticky povedať nechajme to na volny trh ale vidime že ten volny trh zlyhava a ti ekonomia stale ako mantru opakuju nechajme to na volny trh a potom ked sa začnu ludia zaujimať prečo dookola opakuju to iste tak zistia že to robia preto že im zato firmy platia aby toto opakovali aby tieto firmy same na tom sa obrovsky nabalili ....takže za všetkym tymto hladajme len špinavosť a chamtivosť ludi a ich extremna tužba po bohatstve a peniazoch ta vedia nakoniec všetkych k tomuto stavu
11. 11. 2019   Inuša
Výborný článok,dakujem .v ČR najvačší populista je polojaponec..Okamur a..
Jeho strana Úsvit ktorú zrušil..teraz SPD..žije len na vlne strachu...z migranotov, Islámu..a cudzincov.Pritom sám je migrant.Mama Česka utiekla v úplnej depke do Čiech lebo otec Okamuru, najvačší tyran a despota.Takže nie cudzinci mu ublížili ale OTEC ktorý ho splodil a nenávidel ich tak,že mama z troch synov, dvoch zobrala do tej zlej Europy, a tu sa spamatávali niekolko rokov.
11. 11. 2019   dano
Ano, on sam je migrant, ale z civilizovanej krajiny, ktory do CR prisiel robit, nie zneuzivat socialny system a vnucovat okoliu svoje nabozenske dogmy
11. 11. 2019   Virtuána Realita
1) Japonsko je civilizovaná krajina ? systém kde musíš používať dve abecedy (hiragana, katakana), aby si mohol vyjadriť úctu nadriadeným ? Krajina kde vládne cisár pred ktorým nesmieš zdvihnúť oči a kde sa všetko dezinfikuje pred tým ak vkročí na miesto, kde bol obyčajný človek. Spoločnosť, kde je Kórejec, či Číňan menej než u nás cigáň ?
Krajina, kde sa robili pokusy na ľuďoch, proti ktorým boli nemecké koncentráky, ako pionierske tábory ? Systém organizovanej bankovo-priemyslenj mafie mega-konglomerátov typu Mitsubishi ?
Moc pozeráš PR - zbal nejakú Japonku a ži s ňou pár rokov. Japony milujú europanov, lebo galantnosť v Japonsku musí žena preukazovať mužovi - a nikdy nie naopak. Takže stačí, ak jej otvoríš dvere a pôjde do kolien ;)
2) máš nejakého kamaráta so Sýrie, či Afganistanu ? Skús získať a asi budeš dosť prekvapený.
3) o zneužívaní západných sociálnych systémov máš zjavne dosť idylické predstavy.
Môžem potvrdiť, že voľakedy dávno také naozaj skutočne boli (okolo 1980) ale dnes zabudni - vytrhajú ti aj chlpy z riti.
4) ak nie je dvojkríž v slovenskom znaku príkladom náboženského fanatizmu, tak potom čo je ? to nie je ani v ultrakatolíckom Bavorsku a Írsku - ba ani v Poľsku, ktoré je dnes 10x katolíckejšie, než Bavorsko s Írskom dohromady :) Pritom ten dvojkríž je zjavne ortodoxný a zrejme zo Slovenského štátu, ktorý participoval na rozpútaní WWII účasťou na prepadnutí Poľska (vtedy ešte nebol Mussolini, ani Hirohito v spolku s Hitlerom - no Slováci tam už boli)
Takže buď si platený provokatér, alebo chumuľo, ktorý v riti bol a hovno videl :(
1/1