Názory čitateľov


Názory k článku:
Euro bola strategická chyba, hovorí guvernér maďarskej centrálnej banky

4. 11. 2019   Revolucionar
K tomu niet čo dodať, len ma prekvapila tá vec s francúzskom, je som si myslel že eurosoviet vznikol pretože všetci kolektívne chceli vyznávať tie európske hodnoty:)
4. 11. 2019   Hola Hupa
Nikto žiadne hodnoty vyznávať nechcel - to je samozrejme len marketing a to by si už za tých 30 rokov mohol vedieť.
Išlo len o to, ako skrotiť Francúzov a Nemcov, aby sa zase neprouvali o Porúrie.
A to zatiaľ funguje.
Možno by bolo dobré si pripomenúť, že Francúzsko (a Anglicko) sú nuleárne veľmoci - aj keď len také pomenšie.
Nemecko nie je - ale zrejme ti je jasné, že keby chcelo, tak z tých dvoch spraví hamburger.
Americký aj Ruský kozmický program dodnes žije z nemeckého výskumu a ak by sme išli do detailu v oblasti nukleárnych zbraní, tak len Hitlerova rasová hlúposť spôsobila, že časť nemeckých nukleárnych vedcov ušla do USA (ale nie všetci).
Ak by bol Hitler vsadil na inú náboženskú skupinku a radšej obetoval nordických árijcov (čo mimochodom pred smrťou aj pochopil a priznal) - tak z technologického hľadiska by USA ostalo primitívnou poľnohospodárskou krajinou špinavých pasákov kráv (cowboy) s hnojom za palcami - a dosť podobne by zrejme skončili aj naši bývali sovietski súdruhovia ...
Takže bacha - že tu pár desaťročí žiadne megavojna nebola, neznamená, že nebude zajtra ...
5. 11. 2019   Revolucionar
Presne tak, to že tu žiadna megavojna nebola, neznamená že nebude, iste ti je jasné ako sú na tom talianske banky, Taliansko je na eurách, iste vieš ako je na tom Grécko, Španielsko, Portugalsko, Francúzsko, a že motor Európy Nemecko je už v recesii, iste vieš čo to znamená pre euro a eurozónu, a aj to že deflácia vždy prejde do inflácie, a iste vieš aj to čo to bude znamenať pre Slováka ktorý už teraz žije z mesiaca na mesiac, euro tak ako prišlo, tak jedného dňa odíde, a potom to začne, najprv sa pohadaju a potom sa pobiju, nepomôže im ani ich jednota v rôznorodosti, veľmi rýchlo zabudnu ako sa mali radi keď pojde o peniaze, smutné je že Slovensko bolo tak na kolenách vďaka našim zlodejom, že nemalo inú možnosť ako sa s tou euromumiou oženiť a prezentovať to ako uspech, ale možno bude všetko inak a nás čaká krásna budúcnosť, tak nech žije eurosoviet a jeho vodcovia ktorý rozhodujú o nás bez nás...
5. 11. 2019   Jaro
Euromumia je to najlepsie co sa nam mohlo stat. S korunou by sme boli uplne v prdeli a lahko napadnutelni. Ale tomu nerozumies. Ved svoje si nedame. Tak pasme ovce a opravujme hrnce.
4. 11. 2019   CEE Experience
V Maďarsku sa na najvyššej úrovni kradne tak, že Slovensko je proti tomu sväté a nevinné.
Podobne v Poľsku, ale aj Česku. To je v skutočnosti hlavný dôvod prečo je pre tieto krajiny Euro naprosto neprijateľné. Pre Česko aj preto, že sme ich predbehli a to ich zúfalo bolí ;)
4. 11. 2019   topo
chod sa pozriet na dedinu v cechach. tam sa za eurofondy aj nieco vybudovalo. skus vyuzit ceske zdravotnictvo - to je velky rozdiel oproti slovensku.
5. 11. 2019   CCIR
S týmto Tvojim príspevkom msa dá iba súhlasiť.
4. 11. 2019   Alda
Tak každý vystudovaný ekonom musí potvrdit,že €uro je z ekonomického hlediska nesmysl,který odskáčou malí a slabí.
5. 11. 2019   Ružena
Aj mňa to štve , že nepotrebujem meniť peniaze v banke.
Aj to ma štve, že v Rakúsku po obchode nebehám s kalkulačkou.
Aj ma štve, že Česi dávajú bankám ročne 25 mld.Kč na výmenu peňazí a MY nie.
Aj ma štve ....
7. 11. 2019   Alda
Na nesmysly nemá cenu reagovat.
Snad jenom---směji se tvé prostotě.
7. 11. 2019   czech made man
pre niekoho nezmysly, pre ineho priority. smial by som sa skor na inych veciach, napriklad na prostote naroda, ktory sa pozera na zaujimave diskusne "porady" soukupa so zemanom. a dalo by sa pokračovať. neverim, že nad takymito vecami mily alda hádžeš rukou, že nema cenu reagovat...
4. 11. 2019   Pietro
Prijatie Eura na Slovensku bol megapdvod na obyvateľov Slovenska, platiť za jedno euro 30,126Kčs to je sila. Vexláci predávali západnu marku za 14Kčs a my ideme kúpiť Euro za takúto cenu, Platy začali na 300€ a z tohoto sa nespamätáme ani za 50 rokov,.
4. 11. 2019   Smutný Fakt
Nezabúdaj, že sme prehrali III. svetovú (studenú) vojnu a hlavne sme prijali bezpodmienečnú kapituláciu.
To len Nemci majú tú výhodu, že nikdy nemuseli platiť reparácie (teda okrem DDR).
PS ak si pamätáš Kčs, tak si asi bol na ZVS ...
Ešte si pamätáš, čo si prisahal ?
Že ty si neprisahal - a keď aj, tak to sa neráta ?
Nuž, keby sme boli tú vojnu vyhrali, tak za 1 Kčs by si možno mal 30€.
Lenže Slováci sú národ holubičí - a najradšej zastrčený hlboko v cudzej rici.
Kolaborovať s Osmanmi, cez deň arizovať a v noci partizánčiť, čipovať na Rusákov a pritom šmeliť s naftou ukradnutou z ich kasární, pchať sa do análu Amíkom a pritom fajčiť arbským šejkom v Piešťanoch - na to nás je - v tom sme preborníci ;)
Takže buď rád, že tu je dnes viac Mercedesov, než tu bolo voľakedy Trabantov a že Hitlerov Volkswagen nám ešte stále živí HDP :)))
5. 11. 2019   CCIR
Tak na Slovensku už Kčs nefungovala asi od februára 1993!!! Takže aj zbytok príspevku je o ničom!!! Inak treba vždy písať v jednotnom čísle za seba a nie za všetkých!!!
4. 11. 2019   hufnagel
dôležité bolo znárodniť ludom v madarsku dochodky, aby sa politici udrzali pri moci. a platit hufnágelmi je teda fakt terno. dolezite je vzdat sa gischanovoho sna a prebudit sa, ujo guverner.
4. 11. 2019   jim45
Len aby to euro nesposobilo este nieco ovela horsie, nez je chudoba a rozdiely medzi statmi. Ved Cesi uz boli povinni euro prijat a nedodrzuje sa to. Ja im ho netlacim, len hovorim ako je to s disciplinou vramci eurozony.
Euro je politicky projekt a nema realnu sancu na ekonomicky uspech. Prave Nemci to vedia najlepsie, ked si nemecke bankovky nechali v trezoroch a neznicili ich ako my.
5. 11. 2019   CCIR
Česi nikdy neboli povinní prijať Euro. Zaviazali sa k tomu pri vstupe do EÚ ale termín prijatia je len a len na Čechoch!!! Nikto nikoho nasilu nenútil prijať Euro, každá krajina prijala Euro dobrovoľne za určitých podmienok Eurozóny. Načo tu mudruješ o tom čomu nerozumieš? Čítaš príliš veľa české weby a preto ani nemáš svoj vlastný úsudok. Ako chceš dokázať že Nemci si nechali svoje pôvodné bankovky v trezoroch? To sú iba na šťastie len české konšpiračné teórie. Treba sa držať svojej hlavy a ak na to nie je tak je možné všetko dohľadať na internete. Papagáj ...
6. 11. 2019   jim45
Pokial ja viem, ak krajina splna podmienky na prijatie eura, do presne urcenej doby su povinni euro zaviest. Cechom uz ta lehota uplynula a euro uz mali podla zmluv mat. Klames, ked hovoris, ze im euro nikto netlaci. Uz boli vyzvani aby euro prijali, ale Cesi zdvorilo odmietli. Cechy su ekonomicky bezproblemova krajina a cisty prispievatel do rozpoctu unie. Preto aj bez lobovania dostali eurokomisarku, nas eurokomisar sa musi nekonecne snazit a vymyslat, kde ho pichnut, lebo nic uzitocne nevie. Tym nechcem povedat, ze von Leyen a dalsi eurokomisari su na tom lepsie od Sefcovica. Ze si Nemci nechali papierove marky sa vseobecne vie a nikto to nikdy nepoprel. A ti vedia najlepsie preco euro vzniklo a co je to za projekt.
4. 11. 2019   anonym
Snaha USA akýmkoľvek spôsobom oslabiť ekonomiku EU t.j. aj Euro hovorí niečo iné ....
novšie2/2