Názory čitateľov


Názory k článku:
Skutočná daňová záťaž sú vládne výdavky

17. 2. 2020   BORAT
Legálna štátna mafia za svoje zločiny nikdy nemusela a bohužiaľ naďalej nemusí niesť žiadnu zodpovednosť a následky, nikdy nebola a nebude potrestaná, hlavne že od všetkých nás ostatných ju drakonicky požaduje a pod hrozbou trestu vyberá rôzne druhy výpalného, ktoré vzápätí rozkradne a robí si s nami čo sa jej zachce! Oni môžu všetko a my môžeme večné h.vno!
Netvrdím, že komunisti boli dobrí - lebo to nie je pravda - ale nemáte aj tak nepríjemný pocit, že vám niekto pretiahol v roku 1989 predkožku cez hlavu? Bolo naozaj jedinou vývojovou možnosťou spojiť všetko zlé z komunizmu so všetkým zlým z kapitalizmu a korunovať to inkvizíciou???
S odstupom času môžeme len smutne skonštatovať, že komunizmus bol za h.vno, ale tento v úvodzovkách "kapitalizmus" novodobé dlhové otrokárstvo stojí za dve!!!
Nové strany, staré ksichty! A keď aj nové ksichty, stále tí istí oligarchovia!
Občania platia a platia! Politici rozkrádajú a rozkrádajú!
Keď sa opozícia dostane k MOČU, tak sa začnú vraždiť medzi sebou...! Tam sú silné EGÁ a jeden K je väčší ako druhý a ten druhý K chce byť viac ako ten prvý. Hlina bude strieľať na Matoviča, Sulík na Kisku a to bude ako "Vtedy na Západe". Tešíme sa na novovystrúhaných K!
Toto nebudú voľby ale test IQ národa.... Zvoliť si dobrovoľne totalitu a liberálny fašizmus - tak to chce riadne vymleté hlavy....Ale uvidíme....Mainstre am klame až sa práši....Pravdu o stave slovenských hláv sa dozvieme po voľbách....
17. 2. 2020   Frantisek Nahnevany
Je to v poriadku. Ale komunizmus nikdy a nikde neexistoval.
16. 2. 2020   anonym
Skutocna danova zataz, je u nas v dominiu konstitucna kleptokracia.
Lebo ak porovname vykon ekonomiky a spocitame danove, odvodove a poplatkove prijmy od pracujucej chudoby u nas doma, zistime, ze sme relativne velmi bohata kolonia, alebo dominium.
Avsak cinnstou kleptokracie a jej konstituciu, presnejsie dedicnym defektkym dedenim funkcii nasich politikov a ich nenazranost spojena z nepostihnutelnostou , je vo vysledku tak vyznamna danova zataz, ze sme tam, kde sme a dlho budeme.
13. 2. 2020   M.V.
Ak by sa malo niečo urobiť s vládnymi výdavkami, musel by jestvovať slobodný obchod a suverenita aj malých štátov, pretože inak sú dobré len na rôzne sankcie. Z hľadiska štátnej správy budú potrební kvalitní ľudia s výnimkou ministerstva pre vylúčené komunity.
13. 2. 2020   lili140
ajaj,a kto napĺňa štátnu kasu?Chudobní pracujúci,ešte chudobnejší pracujúci dôchodcovia,
zbedačení malí živnostníci,či nebodaj oligarchia ? Štát je POVINNÝ sa starať o občanov.Deti,starýc h,chorých...Za 30 rokov sa veru ukázalo,kam nás pravica aj ostatní dovliekli.Do pekla.A liberálny rýchlik to ešte urýchli.
13. 2. 2020   Frantisek Nahnevany
Pri tzv. DPH ju v plnej miere celkom iste nenapĺňajú, hoci sa o to na Slovensku ako aj v Česku od roku 1993 nezanedbateľnými finančnými prostriedkami /azda aj poctivo/ denno-denne usilujú. Značnú časť sumy tzv.DPH pohltia daňové subjekty /podnikatelia, obchodníci, exekútori . . . s.r.o., a.s. . . ./. A teda nie štát.
13. 2. 2020   heh
štát je povinný... to možno platilo za socializmu, kedy bo každý povinný byť zamestnaný. to kam sme sa dnes dostali je žiaľ aj bačovanie socialnodemkraticke j ľavice, ktorá si ale z názvu ľavica vypustila a nahradila ho výrazom, ktorý sa v dnešných dňoch už spája výhradne s dojení štátu, ochudobňovaním jeho obyvateľstva, tunelovaním eurofondov, spolčenie sa s pofidérnym mafiánskym podsvetím, atď atď. liberálny rýchlik možno nejaké veci urýchli, ale ten sociálno-demokratic ký už napáchal toľko zla, že sa to už prehliadať nedá. a darmo sa bude tváriť, že pred voľbami sa o každého dôchodcu, chorého, rodiča postará. takýmto sľubom môže naletieť len ten, komu na budúcnosti vlastných detí vôbec nezáleží.
13. 2. 2020   lili140
iste,bačujú všetci aj bačovali.V prípade,že sa štát nemusí starať o občanov,treba prestať platiť dane,DPH,zdravotné a sociálne odvody,veď načo,keď späť nedostane človek NIČ ?Či?
13. 2. 2020   Frantisek Nahnevany
A navyše v obchodnom styku tzv.DPH daňou z PRIDANEJ HODNOTY ani nie je.
13. 2. 2020   @@@
problemy vladnych vydvakov nie su presun penazi od mladych k starym ako to niektory chcu ptralčať v mediach ale nenažranosť štatnych inštitucii štatnyh uradnikov ktory takto chcu ospravednovať svoje dalšie minanie pre seba ....slovensko nie je socialny štat na socialnu oblast slovensko dava 18,2% hdp zatial čo krajiny zapadnej europy davaju na socialnu oblast až 28% napriklad francuzi dokonca 34% nemeci 29% je to ovela viac ako na slovensku ale ked pozrieme celkove vydavky štatu tak zistime že slovensko je len mierne pod tymito krajinam a to preto že na slovensku mina najviac vlady aparat čiže vladne inštitucie a to nakoniec spôsobuje tak vyrazne obrovske vydavky ...tak napriklad spominany nemci ktory celkovo štat minie ročne 46% hdp z toho 29% hdo na socialnu oblast čiže na zyvšok ide 17% hdp ale na slovensku je to tak že štat minie 41% hdp z toho na socialnu oblast ide 18%hdp a na zvyšok 23% hdp čiže ovela viac ako v nemecku ak by sme dosiahli uroven nemecka čiže spominanych 17% hdp celkove vydavky by boli 35% čiže o 6percentualneho bodu menej ako teraz a tych 6% dnes predstavuje sumu 5,4 mld eur o tolko by štat mohol menej minuť a ludom ostať viac bez toho aby doplatili na to socialna oblast a tych 5,4 mld eur to je 2200 eur na jedneho zamestnaneho človeka na slovensku alebo 180 eur mesačne na jedneho zamestnaneho o tolko viac by ste mohli mať keby uradnici šetrili na sebe pričom by štat nemusil znižovať žiadne dôchodky ani socialne davky ani nič podobne to všetko by bolo zachovane a ludia alebo zamestnanci v sukromnej sfere by mali viac ....to znamena že najväčšim problemom slovenska nie su dôchodcovia ako by mam to radi media nahovorili ale často kamarati politikov aj novinarov a to štatny uradnici ktory dostavaju vysoke platy odmeny bonus a ine vyhody a ktory často minaju peniaze danovych poplatnikov na nezmysli ktore často neslužia bežnym ludom ale len im samotny alebo ich vyvolenym kamaratom a znamym
13. 2. 2020   Frantisek Nahnevany
Áno. A jedným z nezmyslov /a od roku 1993 tvrdím, že podvodom/ je na Slovensku a tiež v Česku tzv.DPH. A tento nezmysel presnešie podvod na spotrebiteľoch, zákazníkoch a vôbec na občanoch tu máme už 27 rokov, jeden mesiac, jeden týždeň a šesť dní.
13. 2. 2020   jojo
dane sa to plati a tu nikto neo-jrebe
13. 2. 2020   Frantisek Nahnevany
Ale naproti tomu sú od roku 1993 ľudia na Slovensku denno-denne o-jrebávaní na tzv.DPH.
13. 2. 2020   WorldFactBook CIA
Neviem kto - a hlavne načo a komu - preložil toto do Slovenčiny ???
Lebo jediné, čo sa s tým dá urobiť, je to preložiť do Angličtiny a poslať Trumpovi, Obamovi, či Buschovcom. Pretože 23 000 000 000 000,- US$ dlhov nemá Slovensko, ale USA - trend narastajúci každým rokom o 1 000 000 000 000,- US$ každý rok, posledné dve desaťročia. A to ešte Trump nenaštartoval kozmické zbrojenie, na ktoré sa taký Boeiing už tak teší, že mu padajú lietadlá :( Lebo tam sa bude rozkrádať v iných merítkach než v Kočnerove ("kde nejde aspoň o sto miliárd, ide o hovno"). Keďže však búšiť do našich amerických priateľov je vlastizrada a automatické priznanie k práci pre Kremel - tak sa pozrime, kto je ďalší v rage astronomických dlžníkov ... Nuž Veľká Británia, ktorá už nevládze kŕmiť Východnú Európu, ani byrokratov v Bruseli - a tak si radšej dala odchod.
A čo taký Luxemburg ? Že ten je tak prťavý, že vlastne ani neexistuje ? No hej, ale vo veľkosti dlhu na obyvateľa je pupkom nielen sveta, ale zrejme celého vesmíru. Oproti Luxákom sú Amíci žgložskí sporivci. lebo kým u nás je štátny dlh v tisícoch na osobu - v Luxemburgu je v miliónoch.
Použenie: ak budete sporiť - akurát budete živiť nejakého Amíka, Brita, či Luxáka (teda ak to skôr neukradne nejaká finančná skupinka, či iný Kočner ...)
13. 2. 2020   heh
mam to zmysel, pretoze pred volbami sa aj slovensko neumerne zadlzuje, staci sa pozriet na sluby, takze tak.
13. 2. 2020   Frantisek Nahnevany
Vládne výdavky . . .tak toto slovné spojenie je v posledných hodinách a dňoch na Slovensku nanajvýš aktuálne.
Vláda sa prostredníctvom premiéra SR Petra Pellegriniho nechala počuť v tom zmysle, že sa musí zefektívniť výber daní. Aspoň tak o tom pred pár hodinami večer 12.2.2020 informovala televízna stanica TA3.
Tak napríklad už od roku 1993 je výber tzv.DPH žalostne nízky. "Zásluhu" na tom majú o.i. a predovšetkým FS SR, MF SR, Vláda SR, Daňové riaditeľstvo, Finančné riaditeľstvo, Akadémia daňových poradcov, Slovenská komora daňových poradcov, NR SR, Finančná polícia, NKÚ . . .
Pri tzv.DPH sa pre štátny rozpočet kumulujú straty. Od roku 1993 boli a sú to miliardy SK /od r.2009 Euro/. Stovky miliárd SK /od r. 2009 Euro/.
Deje sa to nasledovne:
Suma, ktorú spotrebitelia, zákazníci a vôbec občania od roku 1993 pod zámienkou DPH daňovým subjektom /podnikateľom, obchodníkom, exekútorom . . . s.r.o., a.s. . . ./ denno-denne platia, sa rozhodne v plnej výške do štátneho rozpočtu neodvádza. Do štátneho rozpočtu sa odvádza /teda keď sa už odvádza/ iba zlomok sumy dane, ktorú naivní a nič netušiaci spotrebitelia, zákazníci a vôbec občania od roku 1993 pod ikonou DPH "v dobrej viere" denno-denne spomínaným daňovým subjektom platia. Teda tzv.DPH platia spotrebitelia nie štátu ale daňovým subjektom /podnikateľom, obchodníkom, exekútorom . . . s.r.o., a.s. . . ./. A daňové subjekty si značnú časť zinkasovanej tzv.DPH ponechávajú.
Ak "kompetentní" okamžite túto nezmyselnú a ničím neopodstatnenú tzv.DPH nezrušia a nenahradia ju inou daňou, tak postupom rokov budú straty na tejto tzv.DPH vyššie a vyššie.
Na FS SR, MF SR, vo vláde SR, na Daňovom riaditeľstve, na Finančnom riaditeľstve, v NR SR, na Finančnej polícii . . . môžu nad nízkym výberom tzv.DPH vzlykať, nariekať, hromžiť aj naďalej. Toľko, koľko sa im bude len páčiť.
1/1