Názory čitateľov


Názory k článku:
Pomóc, nedokážem prestať míňať peniaze za hlúposti

2. 11. 2019   Blind Man
Veľký bič a malý dvor vie urobiť s takýmto debilom poriadok raz dva.
2. 11. 2019   anonym
No takto premyslajucich, su potom plne kontajnery, alebo obsadzuju miesta pod mostom.
U nas v koloniach EU, minat na hluposti nemozeme, pracujuca chudoba, preziva na dietach, skladajucich sa z nekvalitnych potravin, splaca hypoteky, na predrazene kralikarne a plati za energie, aby nezmrzli, alebo sa dostali do zle platenej prace.
Potom na miesto kuktury, chlastaju doma drahe zdanene liehoviny, alebo lacne vino.
2. 11. 2019   Ameňavka
Tvoja analýza nekorešponduje s počtom SUV, Extrémne luxusných obydlí, ako aj plavidiel a lietajúcich strojov,ktoré sa v Slovakistane rozbujneli. Dokonca aj verejné priestory sa postupne zlepšujú - aj keď o hodne pomalšie (oprava Štúrovej, Mlynských Nív, či električky do Dúbravky napríklad trvajú dlhšie, než trvalo obnovenie inžinierskych sietí a dopravy v Hirošime (1 mesiac ...) a Nagasaki)
Pritom sledujem aj bezdomovcov a vie, že podobne ako u našich počernejších spoluobčanov sa nejadná o osud, ktorý ich zatlačil do ich zdanlivo žalostnej situácie - ale vyjadrenie spôsobu života, ktorý im vyhovuje (keďže opovrhujú spoločnosťou, čo sa však dá veľmi dobre pochopiť).
A paradoxne chudoba vyhadzuje peniaze najviac a najnezmyselnejšie. Skutočne bohatí ľudia sú nenápadní, lebo de facto to sú žgrloši - jediné na čo premyslene vyhadzujú veľké peniaze je demonštrácia statusu v kruhu seberovných - ale to je investícia a nie spotreba. Chudobný si naproti tomu kúpi drahé a nápadné auto, aby sa producíroval pred masu, ktorá mu v skutočnosti môže byť ukradnutá. Pre tých dôležitých je to naopak signál, že majú dočinenia s niekym, kto bude čoskoro v starostlivosti štátu (za mrežami).
Na drahý koncert skupiny/ speváka/ virtuóza ide fakt len veľmi vygumovaný jedinec, keďže v pohodlí domova to môže mať zadarmo a v neporovnateľne lepšej kvalite - alebo si umelca pozve rovno domov. V dave na štadióne akurát chytí chrípku a blchy, alebo mu spadne na hlavu stan. Prípadne ho oglvajú - teda ak jeho hlavným záverom v skutočnosti nie je urobiť to isté iným ;)
Na druhej strane kľúčová otázka je, načo tu vlastne si ?
Svoj záväzok voči prírode (narobiť deti a čo najviacej kysličníka uhličitého) splníš relatívne ľahko a rýchle. Zvyšok si musíš určiť sám. Od toho sa však potom odvíja načo Ti vlastne sú peniaze ...
2. 11. 2019   Bmeňavka
Ak máš rád pobyt na voľnom vzduchu, sledovanie života okolo seba a popíjane čuča - tak peniaze naozaj nepotrebuješ. Jediný zmysel hromadenia peňazí je ak jediným zmyslom tvojho života je hromdenie peňazí, vypraných prvkov periodickej sústavy, a trblietavvých sklíčok - preferenčne z uhlíka (prečo práve uhlík v kubickej štruktúre, to vieš fakt len ty - ale prečo nie, niekto sa potrebuje vyštverať na Mount Everest a iní nachádzajú svoje poklady v kontajneroch).
Pokiaľ ti však ide o to dokázať (hlavne sebe) že si niečo viac než tí ostatní, tak máš problém, lebo každý lekár, či pracovník pohrebného ústavu dobre vie, že to nie je pravda - takže tým môžeš oblbnúť len somárov ako si sám. Naši nemeckí priatelia za tým účelom voľakedy urobili rozsiahly experiment a jediné čo zistili bolo, že všetci horia rovnako, len tlstí lepšie.
Si len voľačo hodne nechutné, čo sa sformovalo z prachu a na prach sa zase čoskoro obráti. To že si nechutný nevidíš len preto, lebo máš muchy v očiach a za účelom rozmnožovania ti príroda musela poškodiť riadiacu jednotku tak, aby si sa vnímal atraktívne - čo je však len vedľajší produkt potreby, aby si vnímal atraktívne kopulačného partnera. V skutočnosti si odporný, ako mix stonožky s pavúkom a lysým potkanom - aj tí sú naprogramovaní tak, aby vnímali svojich kopulačných partnerov atraktívne, lebo inak by sa na to vybodli a nikto by nečítal Feminity.
2. 11. 2019   anonym
o mrzi ma, ze som napriek svojej nechutnosti, ohavnosti a bizarnosti svojej osoby, nastavil cierne zrkadlo amenaveke.
Nase spravanie, ako jednotlivcov, tak civilizacie globalnej, je predvitalne a je v celku normalne.
Ja nemozem za to, ze svet schudobnieva, napriek tomu, ze mala skupina bohatne.
Je to rovnake, ako prerozdelovanie utecencov.
Je to vojna o zdroje. V krajinach domovskych, odkial utecenci pochadzaju, zdroje ako voda a potraviny, uz niesu, nedaju sa povazovat ani za luxus. Okrem ineho tam prebieha neustale nejaky konflikt, kde sa striela realnymi zbranami, vybuchuju tam bomby, umieraju ludia. Napriek tomu sa stihaju mnozit rychlejsie, ako ich zabije konflikt a dokonca rychlejsie, ako ich zabiju exoticke choroby, alebo nedostatok zdrojov.
Prerozdelenim v krajinach EU, narazia na problem rozdielu fundamentu, mnozit sa vlastne nemozu, sex mozu realizovat len vynutenim, nieje tu ani dostatok hospodarskych, sexualne vyhovujucich zvierat, vhodnych pre sodomiu.
Navyse po nechcenom presune z krajiny bohatych kolonozatorov, do Europskych kolonii, na zaklade akehosi pocitu trestu, sa dostavaju do krajin, kde socialna starostlivost, ale aj podpora financna, je na urovni, ktora im nevyhovuje, alebo je tu stale hroziva moznost, ze aj napriek ich odlisnosti, mozu byt zaradeny do pracovneho procesu, za ktory dostanu mzdu, ktora rovnako ako pre domace obyvatelstvo, znamena riesit problem prezitia, bez moznosti rozmnozovania. Mnozstvo SUV a dopravnych prostriedkov, pripadne reklamneho smogu, zakladne problemy ludskych zdrojov neriesi.
2. 11. 2019   anonym
Je to podobne, ako dystopia v Blade runer-ovi, kde sa spolocnost, alebo spolocenstva, rozvrstvuju v mestach a prezivaju sebe vlastnym sposobom, na jednej hromade.
A nezachrania to rekonstrukcie verejnych priestorov, vatsinou sa rekonstruuju len tie verejne priestory, ktore sa stanu casom neverejnymi, alebo sa neopotrebovavaju neustalym naporom masy ludskych zdrojov.
Staci sa pozriet na v Blatisrave na Hlavnu Stanicu a hned zacne byt jasne, aku cenu, maju ludske zdroje a nejaky verejny priestor, kde sa pohybuje socialne slaba vrstva, ci uz ako prepravovava hromadnou dopravou, tak ta, ktora vyuziva priestor na svoje docasne ubytovanie. Je tam jasne vidno, ako sa stavia celok spolocnosti a pspravy mesta a to aj bohate frakcie, ku vykonavaniu zakladnych potrieb, ci uz sa jedna o stravovanie, prepravu, ubytovanie, cikanie a kakanie, nie domacich zvierat, ale ludskych zdrojov.
Aj soferi elektriciek, chodia vykonavat potrebu vylucovania, za rohom, nemaju ani vlastne zachody, na konecnej, pri hlavnej stanici.
Teda nieje to mozno dobry priklad, ale je to viditelny priklad, ako sa vie rozvrstvit spolocnost a ake zakladne problemy, ludi spajaju.
Napriklad ked cika bezdomovec, vedla vodica MHD, spolu z managerom v saku, na jeden murik, nerozpravaju sa o tom co robia, alebo preco to takto musia robit, avsak nenavidia sa navzajom, bez ohladu na veci, ktore ich spajaju, ako prud mocu, ktory sa miesa odteka spolocne po chodniku a schodoch.
Kedze sa to deje v Europskom meste, Euroskej Unii, na urovni hlavneho mesta jednej kolonie, je dolezite, ze vsade su plne plazmove reklamy, hybuce sa obrazky a bigboardy staticke, kde je vsetko krasne, myslim si, ze je dobre sa zamysliet.
2. 11. 2019   vystatujmamamkodotahujsajanko
vypočuj si radšej originál a prepisy nechaj na stroje.
je to absurdita reality, absurdita sviečky namočenej v bahne
a nie absurdita účelovo skreslenej absurdity podanej z druhej ruky
takzvaný 2+nd.-hand vyhorený knot.
PS: "K originálu nemá prístup nikto ani samotný originál!"
1/1