Názory čitateľov


Názory k článku:
Starnutie obyvateľstva zreteľne ovplyvní naše financie: 7 rád ako sa brániť

31. 10. 2019   anonym
Neovplyvnilo by nase financie, ak by sme nezostarli?
Urobila by sa dan z vecenho zivota.
Uz dnes je dan zo zivota uplne bezna.
28. 10. 2019   Revolucionar
Mohol by už konečne niekto začať riešiť príčiny, a nie dosledky, je rok 2019, takže tento článok beriem ako reklamu na nejaké finančné produkty, moja obrana do budúcnosti bude taká že budem voliť stranu ktorá reálne dokáže podporiť rodiny, tým že pracujúci rodičia musia byť finančne zvyhodny, taktiež by sa mali zvýšiť finančné bonusi pri narodený dieťaťa atď. Príkladou je v okolitom svete veľa, netreba ani ďaleko chodiť, viď.madarsko
28. 10. 2019   ADAM
Vkladať peniaze do druhého piliera je Hlúposť.Inflácia vám tak znehodnotí našetrené peniaze že vám zostanú oči pre plač.Malý príklad kým v roku 1994 som si kúpil za 100€ 500 kusov chleba dnes si kúpim 100€ 100 kusov chleba.Šetrenie je výhodné iba pre DSS váš d§chodok bude vyšší o 40€ a o 30 rokov si za tých 40 € nič nekúpite.
28. 10. 2019   anonym
Su to tak trocha hluposti.
Uz dnes je jasne, ze ludia sa nemnozia a v nasej kolonii viac umieraju, ako sa narodi novych ludskych zdrojov.
Byty a byvanie, dnes zaziva boom len preto, ze sa ludia este su schopny stahovat do miest a koncentrovat sa v mestach, alebo v okoli miest, takze agregovane "vlastne byvanie" je este opodstatnene.
Kedze vymierame, prebytok nehnutelnosti pride, bez ohladu na priania, alebo tuzby.
Okrem tejto zasadnej situacie, je otazka, co sa stane z bytmi neplaticov, hypotekarnych otrokov, ak nahodou uderie kriza, alebo sa zvysi nezamestnanost.
Ludske zdroje opustia obydlia, ak sa vytratia zdroje obzivy. Dnes to nieje poda a potraviny, voda, alebo podobne zdroje, je to predovsetkym praca a jej dostupnost.
A toto necaka len doteraz neviditelny vidiek, skade ludia prichadzaju do miest, ale jedneho dna, toto postihne aj mesta.
Ak budu mesta prilis drahe a ony uz dnes na byvanie naozaj su, budu musiet uz opotrebene ludske zdroje, hladat byvanie inde, ako v mestach, inde ako v satelitoch miest, pretoze ich pasivny prijem, nebude stacit na pokrytie zivota v mestach. To sa vola starecka chudoba a nieje to nic nove.
Dynamika zamestnanosti sa bude spomalovat, pratoze starnuce ludske zdroje, aj ak sa bude predlzovat vek odvodu do dochodku, tak nedostatkom mladej generacie, bude sa proces pracovny spomalovat. To tu uz mame a nieje to pekny pohlad, na 60tnikov, co makaju za pasom, cakajuc na smrt, alebo dochodok, ked si toto cakanie, skracuju zamestnanim.
Cudzinci a migracna vlna, tuto krajinu nezachrania. Je to z dovodu toho, ze ak cudzinci maju u nas pracovat, museli by tu aj zit, ale na to im plat nestaci, pretoze prave drahe byvanie a vysoke naklady, by z nich spravili rovnaku pracujucu chudobu, ako je zvysok ludskych zdrojov v nasej krajine. Preto ze evakuuju mzdy, co im ostanu po zdaneni a zaplateni nudzoveho ubytovania, pocas vykonu prace, do krajin, kde je lacnejsie byvanie, lacnejsie naklady na potraviny a energie.
Je to typicke aj pre nasich v zahranici pracujucich, ak sa uz neprestahovali uplne.
drahe hypoteky, niesu riesenie. bytova vystvba sa bude riesit na sposob kralikarni, ako su slobodarky a ubytovne, je to jedina ochrana, pre tym, aby sa okolo miest a fabrik, vytvorili slumy a gheta, nudzove kolonie.
Vsetko tu uz bolo, ale trvalo nekonecne dlhy, skoro 100 rokov trvajuci cyklus, nez sa vsetko zase vracia na spat.
A ano, nezadlzovat sa z prilisnym optimizmom, radsej byvat v kartonovej krabici, lebo 5G siet a lavicky z USB nabijackou, nahradia nepohodu pri byvani v zimnych mesiacoch.
28. 10. 2019   M.V.
O 30 až 50 rokov sa už bude robiť do 70 rokov ako uvažujú v Nemecku a ktovie koho bude mať štát na sociálnych dávkach. Ani druhý pilier nevyriešil problém zdrojov.
28. 10. 2019   opicka
Mňa zaujala tá rada neskracovať si splatnosť hypotéky, ale radšej šetriť na mimoriadne vklady. veď ak si dajú kratšiu splatnbosť, skôr budú bez dlhov. Ja som mala hypo na 16 rokov, splatila som to za 8 rokov systematickým šetrením. Nie je lepšie byť čím skôr bez zásadných dlhov (hlavne na bývanie)?
28. 10. 2019   question of time
plati to aj vtedy ak je dlh mimoriadne vyhodne pre spotrebitela uroceny? nie je lepsie sporit, investovat a dlh splacat pri ultranizkych urokovych sadzbach?
28. 10. 2019   adrex
mám úrok hypoteky 1,5% a chcem ho ešte znížiť pokial pojde ideálne aspon na 0,8% .. a teraz .. prečo by som mal hypoteku splatit čo najrychlejsie ked inflácia je vyššia ako úrok a peniaze viem zhodnotit lepsie ?? nevravím keby bol úrok 5-6% tak by som riešil ako sa jej zbaviť ale peniaze z hypoteky sú teraz superlacne ..
29. 10. 2019   Jaro
Myslim si , ze je to principialne lepsie mat splatene zasadne dlhy, teda ako napr. byvanie. Urokove sadzby sa casom zmenia a koniec koncov sa stale zije lepsie bez dlhov. Nie som proti pozickam, ale len v pripade, ze sa investuju do veci, ktore prinasaju dalsie peniaze.
28. 10. 2019   anonym
Investovať popri platení odvodov je kontraproduktívne, tak buď jedno, alebo druhé ?! :) Ja sám si platím už len zdravotnú poisťovňu, aj to je sakra veľa, žiadna adekvátna protislužba, a vytvárajú si z odvodov súkromný zisk !!!
28. 10. 2019   hoax
až budeš mať seriózny zdravotný problém potom budeš rád že si platil aspoň tú zdravotnú poisteniu ...
28. 10. 2019   ROBO
ale či platíš 66 EUR alebo 500 EUR/mesačne do zdravotnej poisťovne, stále máš rovnako naprd služby. Takže radšej by som platil tých 66 EUR a tých zvyšných 434 EUR si budem odkladať na seriózny zdravotný problém...
1/1