Názory čitateľov


Názory k článku:
Šéfom tureckej burzy sa stal bankár odsúdený v USA pre porušenie sankcií voči Iránu

22. 10. 2019   Európsky Sultán
Turci už zavetrili, že Amerike dochádza para - ako Sovietskemu Zväzu pred 30-timi rokmi - a tak ich už majú Amíkov v paži a neberú ich vážne ...
Že na tom niečo bude, prezrádza aj fakt, že Pentagon práve rozhodol o vyradení z prevádzky 8-palcových disketových jednotiek s ktorými pracujú počítače IBM 4020riadiace odpaľovacie silá US strategických jadrových rakiet.
Zrejme už do nich nevedia zohnať média, lebo aj na bazoši sa posledné vypredali pred dvadsiatimi rokmi.
Je síce úspech, že to neriadia dierne pásky (alebo štítky), ale faktom je dnešný, lacný smartfón za € 100,- ma zhruba 10000-násobne vyšší výkon a nepotrebuje klimatizovanú sálu.
Inovácia spočíva v nahradení diskiet flash médiami - problém však iste bude v tom, že USB, ani SATA tou dobou nielenže neexistovali, ale nikomu sa o nich nesnívalo ani počas vlhkých nocí. Samzreme sa dá urobiť prevodník Shugart-SATA (či USB) - ale ten bude plný bug-ov, lebo starí konštruktéri počítačov boli umelci (ako Wozniak) a tak sa ani nikdy nepodarilo urobiť interface medzi Apple II a disketovou mechanikou komaptibilnou s IBM PC.
Čo to znamená ?
No možno nič, ale keďže medzi strategické nukleárne ciele US Army patril podľa National Starategic Target List (vtedy Super Top Secret) aj bratislavský Slovnaft, musia v tých silách niekde byť aj jeho GPS koordináty.
Studená vojna síce dávno skončila - aleto v tých podzemných bunkroch ešte nezaregistrovali a keď aj, iste nerobili veľké upratovanie - tak ako sa nikdy nečistí ani Trestný register a záznamy v ňom stále majú aj tí, čo sedeli v Jáchymove za Gottwalda.
Takže keď sa teraz s tými systémami budú mocovať, možno im nejaká rachétla omylom uletí - a možno si spraví výlet práve do Vrakune (tie staré systémy neboli moc presné - "mieril na líšku - trafil Marišku"), lebo tam by aspoň mala šancu - okrem Slovnaftu - zdemolovať ropovod, plynovod, Ryanairové letisko, čističku vôd s hlavným kanalizačným zberačom Bratislavy, jeden z hlavných SK vodovodov - a hlavne skládku ChZJD, ktorá by v širšom okolí narobila viac škody než celý radioaktívny spad, keďže ten ani v Hirošime, ani v Nagasaki nezabil ani len jedného jediného človeka [zdroj: Pentagon]
1/1