Názory čitateľov


Názory k článku:
Investori musia byť pripravení: Je tu koniec globalizácie

15. 10. 2019   yzyz
Globalizacia bol vymysel Reagan a USA elity oligarch kabala mafia camorra ... Teraz nedavno imperator Nero-Trump v OSN vypraval! Ze vdaka globalizaciji stratili USA 60 000. tisic tovarni to je koniec priemyslu ich ... Globalizacia je aj idiokracia original z ucebnic. Globalizacia je ze suciastky sa po celom svete vyrabaju a niekde inde na inom kontinente sa zmontuju. Lenze kde sa suciastky vyrabaju a aj montuju to su vsetko extremne lacne staty na ludsku silu! Na globalizaciji vyhrava 1. percento bohatych-oligarchia kabala mafia camorra ludia ... A nikto iny zase chudoba, holota a novodoby otroci nemaju nic z globalizacie. Naopak to bude imperator Nero-Trump spusta narodny mega-giganticky vladny-statny program. Obnova USA naroda na nacionalistickom principe ...
14. 10. 2019   Revolucionar
Každá vojna začne ako obchodná, vojna nikdy nekončí, vojna vždy iba začína, vojna je iba presadzovanie politiky iným spôsobom ako diplomatickým, globalny kapitalizmus prejde do globálnej krízy, globálna kríza prejde do globálnej vojny, to čo prežije vytvory nový svetový poriadok, v ktorom nebudú poznať slovo investor, ani peniaze, ale nejaké platidlo iste bude existovať, peniaze v súčasnej podobe to isté nebudú, súčasne papierovo-atramento ve, tu už boli veľa krát a keď ich neznehodnotila vojna, ci zmena systému, tak ich znehodnotila obyčajná hyperinflacia, aj pred druhou svetovou si ľudia mysleli že globálny konflikt sa už nemôže zopakovať, lebo ľudia sa poučili z minulosti, aj vtedy vladla globalizácia pred prvou aj pred druhov svetovou, a tiež tu bola aj voľnosť pohybu, cla, hranice tu boli len pre cudzie vojská, a cudzinec vždy robil to čo domáci nechcel, alebo nevedel, tak sa nám tá história pekne opakuje a až teraz pochopia ľudia čo ľudstvu priniesol technologický pokrok, ked po ulici bude chodit robot, ktorý zastreli aj netopiera keď bude dohliadať na zákaz vychádzania po ôsmej hodine večer:) preto treba investovať hlavne do niečoho, čo bude mať v tej budúcnosti vetciu hodnotu ako peniaze.
14. 10. 2019   anonym
Koniec globalizacie, je prkotina.
Globalizacia a globalny obchod, je sucastou nasich zivotov v terajsej podobe, uz od doby 1sv. vojny.
Len dynamika sa v poslednych rokoch zrychlila.
Kolonie sa pretransformovali a sfery vplyvu sa zmenili, nic ine.
15. 10. 2019   Dig
To beriem, ale koľko idiotov nad tebou sa tu zrazu objavilo so svojou propagandou.
14. 10. 2019   Nadnárodný Investor
Ostala Afrika.
Tou ale všetci opovrhujú, lebo černosi sú leniví a nemajú peniaze.
Takže tam nie je ani dopyt ani peniaze.
To je ale idiotský prístup.
Stačí im peniaze dať a potom zobrať 10x toľko nazad.
Hovorí sa tomu aj "investovanie" - alebo záporne "Moderná kolonizácia"
Nemajú cesty a tak nemajú autá - keď nenjú autá nepotrebujú parkoviská, STK, EK, zimné pneumatiky a horu iných blbostí.
Nemajú domy a taknemajú byty a keď nemajú byty nepotrebujú nábytok a horu iných hlúpostí.
Zaujímavé je, že hoci nemajú elektrinu - všetci majú najmodernejšie smartfóny (môj bol najzaostalejší). A samozrejme aj satelity.
Pozor - teraz nehovorím o hlavných mestách, ani miestnej elite - tam majú aj metro a veci o ktorých sa vám nesníva. Lenže to je zanedbateľný trh dodávateľov okotín pre vyvolených.
Afriku stačí naštartovať - už len koľko chladničiek, klím a mrazičiek sa tam predá :)
Ale obyčajný Marshallov plán tomu zrejme nestačí,lebo rovníkový Afričan má predsa len inú mentalitu než Bavorák (má síce tiež rád varené koleno - ale nie z prasaťa, resp. hlavne z dvojnohého ;)
Na druhej strane Afrika je zrejme posledný veľký rezervoár pre metastázu kapitalizmu (pardón - "demokracie") - lebo Antarktída sa najprv musí rozpustiť,lebo z domorodcov v Brazílskych pralesoch, Tasmanských ostrovoch, či eskimákov na Čukotke, alebo Aljaške už moc veľký vývar nebude :(
1/1