Názory čitateľov


Názory k článku:
Pracujete z domu, alebo chodíte do práce MHD? Mali by ste zarábať viac než ostatní

14. 10. 2019   jojo
kde je okienko : UPSVAR , to je iný džob .
14. 10. 2019   anonym
Praca z domu, ma vela problematickych aspektov.
Napriklad sex. Ak ma homeofficer doma sex, malo by to byt povazovane za sex na pracovisku. Ak doma potlapka home oficer po zadku partner-ku/ka, jedna sa o obtazovanie?
Ak urobi fajku svojmu partnerovi doma partnerka, z dovodu zistneho, lebo chce od partnera kredtku, aby pin-dal, nepindal, jedna sa o ekonomicku sikanu, ponizovanie a vynucovanie sexu, pre osobne dovody?
Energeticky a timovo narocne ulohy z home office, si moze ludsky zdroj, nosit do basic office, openspace?
Lebo napriklad take veci, ako varenie drzkoveho gulasa, su procesy ktore v homeoffice sa tazko robia. daleko lepsie sa vychutna praca v teame, ochutnavka, atd.
Ak si ludsky zdroj, doma pocas dna v homeoffice, da pivo, kavu, alebo tvrde, jedna sa o nezakonne pozivanie alkoholu na pracovisku?
Mimo ine, ak ludsky zdroj, pracuje z domu, nemal by platit za nebytovy priestor, vymedzene 2m 2 z dovodu podnikatelskej cinnosti?
Mimo ine aj spotrebovane energie, by mal platit, ako podnik, nie najomnik.
Home office, by mal byt nahlaseny aj vlastnikovi bytu, alebo sprave budov, jedna sa predsa len o ine vyuzitie priestoru, ako byvanie.
A v neposlednom rade, diskriminacia bezdomovcov.
Moze bezdomovec pracovat z domu?
Ak by aj mal pripojenu zasuvku z antonicka, niekde pri svojej kartonovej vile, alebo podniku, jedna sa potom o cisty "openspace" a nie pracu z domu.
14. 10. 2019   anonym
Môže to vyzerať veľmi sexi, odskočiť si počas obednej prestávky niekde do tmavej firemnej kutice, ale realita vzťahu na pracovisku je celkom iná. Mali by ste sa držať niekoľkých základných pravidiel.
Existujú firmy, v ktorých sú jasne stanovené pravidlá, ako sa zachovať, ak začnete spávať s kolegom, nebodaj šéfom. Ale ak to tak u vás v práci nie je, počúvajte naše pravidlo číslo 1: Povedzte to šéfovi!
Môže sa vám zdať, že vedenie nie je nič do vášho intímneho života, ale je lepšie, ak to bude vedieť. Najmä ak nemáte len tak nejakú aférku, ale vážny vzťah. Šéf môže vymyslieť pracovné preradenie, alebo skrátka niečo, aby to neovplyvňovalo váš výkon. A nebojte sa, až 91% šéfov nemá so vzťahmi v práci problém.
Ďalšie zlaté pravidlo je, aby ste to nerobili v práci. Nech vás to akokoľvek láka, je to neprofesionálne, a práve to by mohlo spôsobiť problémy.
Zbytočne sa o vašom vzťahu tiež nerozprávajte s inými. Mohlo by to narobiť množstvo problémov medzi vami dvoma. Reči jedna pani povedala totiž fungujú aj v tomto prípade.
Naučte sa oddeľovať prácu od súkromia a neberte si ju domov. Rovnako, ak spolu trávite čas v robote, ten súkromný si naplánujte aj jeden bez druhého, aby nehrozila ponorka.
A na záver, hoci vám to prajeme, si s polovičkou prejdite prípadný rozchod. Jasné, že sa nedá predvídať, prečo by ste to skončili, ale mali by ste sa dohodnúť, čo v takej situácii, ako sa zachováte, aby ste súkromný problém nepreniesli aj na svoju výkonnosť.
1/1