Názory čitateľov


Názory k článku:
Prepustení baníci majú dostávať aj vyše 1 500 eur

10. 10. 2019   anonym
Kto raz v zivote, skusil pracovat v bani, este ku tomu uholnej, tak to, co banikom daju, ked zavru tu banu, je nieco ako facka a kopanec do guli, ako podakovanie, za pracu, kde si znicili zdravie.
Tazko si budu hladat zrobeny chlapi dakde pracu novu. Najma v regione, kde maju bydlisko, blizko bane.
10. 10. 2019   jano z PD
takyto kopanec do guli ale caka aj ine profesie, najma tie s nizkymi narokmi na vzdelanie. tazko si budu hladat novu pracu, ak sa nedokazu pre meniaci sa pracovny trh s tym co vedia uplatnit.
13. 10. 2019   zip
Tvoja logika je zvlastna. Ako mozu zrobeni chlapi dalej vykonavat narocnu pracu, ale nemozu vykonavat inu. Potom dovazame ludi zo zahranicia, lebo uz firmy nevedia zohnat ludi.
9. 10. 2019   M.V.
Doprajme im to aj na celý rok, ostatne máme systém o ktorom by som povedal, že má výrazné demokratické prvky, ale na demokraciu nemá. V tej klimatickej hystérii bude treba hodiť nejakú kosť so zatvorenými baňami, aby sme boli ústretoví keďže sa nedá argumentovať zdravým rozumom, to by už televízie hlavného prúdu pozývali odborníkov a organizovali by sa odborné sympóziá. Biznis s emisnými povoleniami sa rozbieha a asi sa vytvoria aj zbytočné pracovné miesta v celom svete, kde sa budú robiť zbytočné excelovské tabuľky, čo sa stane s klímou, keď bude treba chovať na zemi 10 miliard kráv.
9. 10. 2019   jano z PD
skus sa na chvilu prestahovat do okolia Novaky-Zemianske Kostolany a mozno zmenis nazor na celu tu klimaticku hysteriu
9. 10. 2019   M.V.
To je lokálne merítko,iste je zdôvodnené, kým ja som uvažoval v celoplanetárnom merítku. Podieľ človeka na zmenách klímy je veľmi obmedzený.
9. 10. 2019   Ktoje Viac
No čo, oddýchnu si a hor sa do novej roboty !
Napr. IBM práve nástojčivo hľadá : "Data Scientist – Cognitive Computing"
What do you need for your success?
• Profound understanding of Watson / Cognitive computing
• Practical project experience of cognitive computing ideally in particular services industry
• Expertise of leading analytics products, solutions and technologies
• Deep knowledge and hands on experience (including implementation of recent/out-of-produ ct Research results) in foundational aspects, more specifically:
Machine Learning, Natural Language Processing, Search, Indexing, Information Retrieval
• Experience with Deep learning algorithm (ANN, CNN, R-NN, …)
• Expert understanding of Watson WEX (foundational and analytical componentes)
• Understanding of IBM Cloud, Watson Cognitive Services / Watson developer cloud
• Experience with large data sets and distributed computing (Hive/Hadoop) a plus
• Experience with Text processing, Image recognition, Speech recognition in Python is plus
• Experience with TensorFlow, Keras, Apache SystemML, or PyTorch is plus
• Experience with Apache Spark plus
• Ability to work independently
PS je to ľahké, lebo "Watson" je asistent známeho anglického detektíva (prípadne prvý riaditeľ IBM - čo predal techniku tejto firmy na rátanie väzňov nemeckých koncentračných táboroch - aj preto pracovali tak efektívne), "CNN" je známa americká televízia, "Apache" je napríklad piroš džentlmen Vinetu, "Pyton" je v ZOO a "Spíč Rekognišn" je keď po návrate z krčmy ešte rozumieš, čo bliaka stará ;)
9. 10. 2019   rak
odchadzali pred kanikovou reformou do dochodku v 55 rokoch dnes je po nemenovaných firmách plno ludi so snizenou pracovnou schopnostou s ktorými si firmy nevedia rady a snazia sa ich zbavit
9. 10. 2019   ujok7
Ty asi nebudes socialny demokrat ze? Zbavit sa niekoho, kto odmakal cely zivot, je take v pohode kym to nie si ty. A nie argument ze sa mali robosi lepsie ucit neobstoji, keby sme sa lepsie ucili vsetci, kto bude upratovat, varit, vyrabat, predavat, tazit? samo a sato?
9. 10. 2019   rak
asi si moj príspevok pochopil zle ja len poukazujem na minulost a realny stav a myslenie zamestnavatelov, odrobil som v 1 kategorii par rokov takze kanikovo-beblaveho reforma sa ciastocne dotyka aj mna
9. 10. 2019   IV
V začiatkoc demokracie odchádzali dokonca v 50-tke. Ja som odrobil v bani 23 rokov v demokracii, predtým 15 rokov v iných podnikoch a Kaníkova reforma mi pridala riadnu nádielku - do dôchodku v 62,5 roku.
1/1