Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako donútiť nadnárodné spoločnosti, aby sa nevyhýbali plateniu daní

11. 10. 2019   anonym
Otazka je celkom jednoducha..
Ako prinutit narodne vlady, aby nerobili svojmu narodu, danove peklo..
11. 10. 2019   Blind Man
Mokré sny 90 ročnej panny.
11. 10. 2019   Frantisek Nahnevany
V prípade tzv.DPH to začalo pred 100 rokmi. A síce nasledovne:
Die Mehrwertsteuer /Mwst./ vymyslel kedysi v roku 1919 podvodník Karl Friedrich von Siemens. Spoločnosť Siemens /rok založenia 1847/ sa stala úspešnou a boli na ňu uvalené pomerne vysoké dane. Postupom rokov dediči, následníci, šéfovia . . . špekulovali ako bremeno daní preniesť na zákazníkov a ešte im /spoločnosti/ značná časť daní zostane. Tak sa stalo, že spomínaný Karl Friedrich von Siemens dostal nekalý nápad a predniesol die Mehrwertsteuer /Mwst./. Hoci bola táto daň v Západnej Európe značne kritizovaná, zloduchom sa ju podarilo zaviesť.
V roku 1992 podvodníci v popredí s ing.Beátou Jarošovou, PhD. predložili parlamentu tzv.DPH a debili na Slovensku a v Česku to schválili.
Dnes sa však píše rok 2019.
11. 10. 2019   yzyz
Neda sa ... Lebo je umely politicky rezim Kapitalizmus na dlhy! A Kapitalizmus na dlhy si vymysleli bohaty ludia a oligarchia kabala mafia camorra aj danove raje. Danove raje su legalne v umelom politickom rezime Kapitalizme na dlhy. Z danoveho raja kazdy kto ma peniaze-kapital. Moze z danoveho raja podnikat, byvat a tak dalej ... Kapitalizmus na dlhy umely politicky rezim vznikol v 19. storocii v Britskom oligarch krvavom imperiu. Britsky lordi-aristokrati-o ligarchovia vymysleli si Kapitalizmus na dlhy tak lepsie povedane! A ty oligarchovia, bohaty ludia v tom vedia fungovat na konci ako v Kapitalizme na dlhy umelom politickom rezime ... Nic viac a nic menej Kapitalizmus na dlhy je matrix-hologram a umely politicky rezim. Na zotrocenie mas ludi-otrokov-chudob y dole cez bohatych ludi, oligarchov. Oligarcha a oligarchia najlepsie vystihol. Ukrajinsky oligarcha kabala mafia camorra Kolomojsky. Oligarcha je ten bohaty clovek ktory fusuje aj do politiky. Oligarcha zaraba aj na politiek tak ... To je napriklad don oligarcha najvyssi Hascak kabala mafia camorra PENTA-STORY uspesny pribeh na kradnutie!
11. 10. 2019   somar
Treba zmenit zakony.Lenze politikov drzia za gule bohati tak robia co oni chcu.Bordel je na celom svete.
11. 10. 2019   Frantisek Nahnevany
Veru tak.
Faloš na faloš. Klamstvo na klamstvo. Podvod na podvod.
11. 10. 2019   Anonym
Občania platia dane z daní, prvý krát je im zdanený príjem a následne vyrúbená daň za tovar a služby. A to nechcem ani spomenúť aké nezmyselné dane štát neustále vymýšla, aby zaplátal diery v rozpočtoch po ich vydrancovaní.
11. 10. 2019   Frantisek Nahnevany
Je to tak.
Napríklad pri phm, tabaku a tabakových výrobkoch, pri alkohole a niektorých alkoholických nápojoch . . . sa niekedy jedná až o štvorité zdanenie.
Spotrebiteľ, zákazník a vôbec občan zaplatí pri týchto položkách z už raz ZDANENÝCH peňazí /daň zo mzdy, daň z príjmu . . ./ o.i. nákupnú cenu s DAŇOU, ďalej spotrebnú DAŇ a napokon toto všetko zdaní ešte aj nezmyselná a ničím neopodstatnená tzv.DAŇ z pridanej hodnoty /DPH/, ktorá je od roku 1993 de facto podvodom na spotrebiteľoch, zákazníkoch a vôbec občanoch.
Štyri dane.
11. 10. 2019   M.V.
Obrovské firmy neplatia v rámci EÚ ani z dividend vôbec nič, zohľadňuje sa im, že sú to peniaze vyplatené z už zdanených peňazí na rozdiel od občanov, ktorí platia od 7 do 34%.Pochopiteľne občianstvo s tým nesuvísí, ide o rezidenda. Stát ako Slovensko nesmie na ich plné zdaňovanie ani pomyslieť a realizovať to nemá aani teoretickú šancu.
11. 10. 2019   anonym
Opat sa potvrdzuje, ze ak je danovy raj, ktory skutocne existuje, potom zvysok krajin, su danove peklo.
No a ked aj pekelnici, alebo aspon namestnici satana, kaslu na danove peklo, je jasne ze oaza danoveho raja, ma hlbsiu podporu aj v danovom pekle.
Pre bezneho smrtelnika, obyvatela krajiny danoveho pekla, je nemyslitelne, ze by napriklad hrubu mzdu, nechal posielat cez zahranicnu pracovnu agenturu a vyvadzal nezdanenu mzdu, ako fakturovane naklady zamestnavatelovi.
Najma nie motrok v EU kolonii, pracujuci za pasom v nadnarodnej spolocnosti.
1/1