Názory čitateľov


Názory k článku:
7 vecí s ktorými sa môžeme rozlúčiť

12. 10. 2019   Revolucionar
Takých predpovedi už bolo, ale na svete vládne paradox, aj naramkovym hodinkám a budíkom predpovedali zánik, veď každý bude mať telefon...
12. 10. 2019   Luftwaffe
Medzi tymi vecami chyba kopec inych veci. Napriklad klasicka posta. Mnohe filialky uz na dedinach zanikaju a zaniknu nakoniec vsade. Budu balikomaty, e-posta a kurieri postovi dorucovatelia). S tetuskami na poste a s postou ako takou (kamennou pobockou) sa onedlho rozlucime takisto ako napriklad s telefonnymi budkami.
12. 10. 2019   Bonifác Kurvatúra
KLASICKÉ BANKY - de facto neexistujú, lebo organizácie, ktoré sa takto nazývajú - a majú príslušné povolenia - nevykonávajú spoločenskú funkciu, ktorá mala byť zmyslom ich exitencie: "Banka zhromažďuje (za poplatok = úrok) dočasne voľné investičné prostriedky a poskytuje ich (tiež za úrok) subjektom, ktoré majú investičnú príležitosť, ale dočasný nedostatok vlastných prostriedkov. Z rozdielu týchto úrokov žije. "Investícia" pritom je nejaká podnikateľská aktivita, ktorá bude zarábať, aby dlžník mohol svoj dlh vrátiť.
Banky však žijú z poplatkov, kurzových rozdielov a všeličoho možného len nie z toho z čoho by mali. Lebo to nevedia. A tak to outsourcovali a používajú názory tretích spoločností (ratingových agentúr, ktoré však za svoje názory nenesú absolútne žiadnu zodpovednosť a tak bežné hlásajú to, čo si kto zaplatí.
Takže banky sú ako americká armáda v Afganistane - ktorej vojakov musia chrániť žoldnieri bezpečnostných služieb.
Je jasné, že systém, ktorý nevykonáva svoju funkciu zaniká - čo sa stalo aj "budovateľom komunizmu" - ktorí tiež robili všetko možné okrem toho, aby nejaký komunizmus vybudovali - a tak ho napokon (nechtiac) vybudovali viacej na Západe :(
ZLATO zjavne nemá zmysel v globálnej dedine, ktorá je naviac policajným štátom. WWIII to môže zmeniť, aj keď vraj hlavným platidlom budú cigarety a potkany.
VLASTNÉ BÝVANIE - byty v osobnom vlastníctve sú pravdepodobne najväčší podvod od vzniku demokracie (kapitalizmu), keďže to je evidentný nezmysel. Technicky je to dutina medzi cudzími stenami, právne je to podiel na akciovej spoločnosti "bytový dom" - s výhradným právom užívania jeho vymedzenej časti a obmedzenými právami využívania niektorých iných častí. Finančne je to výber nájomného na dlhé roky dopredu vopred.
Hlavný problém však je, že k tomu, aby sa vlastníci starli aj o spoločné časti ich musel "Zákon " donútiť povinnosťou najať správcu a keď niekde praskne trubka a začne tiecť voda, tak celá päťmetrová Zbierka Zákonov v znení neskorších predpisov je doslova k hovnu. Keďže však demokratické vlády páchajú na svojich občanoch infláciu a
na rozdiel od aut - z neznámych dôvodov - nikto netlačí byty do STK, či EK - ba ani do šrotu - hlavnou úlohou bytov v osobnom vlastníctve zrejme je to, že sú ideálnou investíciou pre malého investora - ktorými v skutočnosti sú aj väčšina politikov.
12. 10. 2019   Bonifác Kurvatúra
NÁKUPNÉ CENTRÁ - alebo katedrály demokracie (kapitalizmu) - sú schopné plniť aj komunitnú funkciu - (stravovanie, detská herňa, kino) - teda aspoň tie domyslenejšie. Pravdepodobne ich čaká renesancia, len treba odstrániť pseudoluxusný segment - čo čoskoro Ryanair zrejme urobí (spôsobí) aj na letiskách :) U nákupných centier sa však zrejme bude musieť zmeniť investor - resp. majiteľ - lebo zatiaľ sledujú len záujmy predávajúcich. Tu je v skutočnosti skrytý obrovský potenciál, pretože sa - de facto - jedná o dlhodobý, garantovaný príjem.
KINO - malo svoje opodstatnenie, keď televízny príjmač v obývacej izbe mal uhlopriečku 0 cm, lebo ešte nexitoval ani čierno-biely :) Ale aj žraloky, korytnačky a krokodíly nevymreli, hoci vraj žili už pred dinosaurami. Asi preto, že treba občas niekam vyvenčiť deti, aby nesedeli len pred počítačom a pozvať babu na prvé rande rovno do postele ešte stále neprišlo do módy ;)
KÁBLOVÁ TELEVÍZIA už zomrela a ani o tom ešte nevie. Lebo mobilnou komunikáciou 5-tej generácie končií WiFi a teda aj routery a iné Set-Top Boxy. Postupne vlastne všetko bude smartfón - miniatúrny - ako hodinky na ruke (či v ráme okuliarov), malý - ako telefón - či tablet, stredný - ako notebook, či desktop a veľký - ako televízor, plátno projektora - či celá fasáda mrakodrapu. To nebude, lebo to už je - len sa to ešte nerozšírilo - ale aj LCD televízory nahradili elektrónkové de facto behom jedného roku. Metódy predaja sú už však tiež prepracované (predaj hier, či predplatné kancelárskeho programového vybavenia)- takže vlastne nič nového (akurát sa veci zjednodušia pre výrobcov - lebo chip bude stále ten istý - akurát k nemu budú montovať rôzne veľký display - a bude aj jedno, či to - okrem vyššie vymenovaných prevedení - nebude programátor práčky, ovládanie mikrovlnky, či riadenie bazéna, alebo elektrárne, či bankovej expozitúry ...
GOLF sa tu neujme, lebo chýbajú feudálni majitelia obrovských pozemkov, ktoré postupne rozpredávajú na stavbu sídlisk, alebo golfových ihrísk (ako v Anglicku, či Írsku) - aby sa zredukovali záťaž dane z nehnuteľností. Lebovo ľakedy zeme lorda živili, dnes ho akurát stoja peniaze. Mimochodom preto je v Anglicku a Írsku tak málo samostatných rodinných domov (a u nás tak veľa).
12. 10. 2019   anonym
Otazka je, co z tychto 7 veci, skutocny motroci v kolonii, naozaj niekedy v zivote potrebovali.
Vlastne byvanie, je velmi nevlastne, najma vzhladom na pozicane peniaze.
Investicne zlato je v podobe 1kg zliatku, mozne vidiet akorat na obrazku, bezne ludske zdroje nikdy nebudu vlastnit podobny depozit.
Velka placka na instantnu zabavu v ekonomicky cinych domacnostiach, je samozrejmostou. je uplne jedno, co je zdrojom signalu pohyblivych obrazkov a zvukoveho dporovodu. Ci je to na cierno stiahnuty film na WiFi v praci, alebo kablovy hovnovod, pripadne IPTV v akejkolvek forme, ci kalsicky reklamny broadcasting, je to skratka len lacna zabava, pre ludske zdroje, ktore aj tak pocas zapnutia hounometu, chatuju na mobile. Toto v kine nemozu robit, takze preto do kina nechodia.
Nakupne centra, su obrovske vystavne skrine zbytocnosti, okrem potravin, ktore tam predavaju rozne retazce, tam nieje jedna vec, bez ktorej by ludsky zdroj neprezil, alebo by sa nezaobisiel. Navyse je tam vysoka cena pridanej prace inych udskych zdrojov, co tam prekladaju tovar, oprasuju nepredany tovar, musi sa tam kurit, svietit, upratovat.
Toto nakupom cez internet sa neplati, len maximalne postovne, clo a DPH, ak je to z Azie.
Normalne nieje normalne, aby ludske zdroje hrali golf. Venuju sa klasickym zabavam podobnym pre hlodavce, ako su rotopedy, posilovne, behacie pasy a rozne fitness somariny, pripadne behaju a filtruju smog cez pluca, okolo kralikarni.
Golf je spolocensky prijemna prechadzka, kde si golfista amater, zapali cigaru, lupne si z placky 20rocnu whiskey, spolu z kamaratom, alebo spoluhracom a ked ma radost, peniaze, tak mu negrik taha vak z palicami.
Je to o aktivite na cestvom vzduchu, pre ludi, nie ludske zdroje, motrokov, alebo uverovych otrokov.
Malokedy sa da vidiet, ze by po sichte vo VW, robili fronty v Golf klube Pegas, za Stupavou.
12. 10. 2019   anonym
s tym golfom ste sa sekli..
1/1