Názory čitateľov


Názory k článku:
Výrobca legendárnych bicyklov Favorit tretíkrát skrachoval

12. 10. 2019   Matej
Zlý biznis plán a veľlé oči.
A parazitovanie na štátnych dotáciách.
8. 10. 2019   Jan
Niekedy sa bicykle Favorit rozdelovali v pomere 6 do Ciech, jeden na Slovensko. Preto ho neslo kupit. Potom nulovy vyvoj. Videl som Favority z roku 1952 aj 1990 a boli uplne rovnake. Este ten starsi mi prisiel remeselne viac na urovni. Mozno mal aj lepsie materialy. Ale ono to vlastne reflektovalo technicky (anti)vyvoj v celej cestnej cyklistike tych rokov. Keby neprisla horska cyklistika na cele s progresivnymi ludmi, tak stale jazdime na oceliakoch. Hrozne. Videl som na fotke bicykel miguela Induraina na ktorom vyhral tour de france 1993 a vyzeral ako pozvarany z vodovodnych rurok. Otras. A to v case, ked uz jazdili karbonove horaky- o 3 galaktiocke generacie vyssie stroje. Neviem koho mali tie nove favority oslovit. So slovenskou alebo ceskou penazenkou asi nikoho, ak da Slovak 3tis euro za bicykel tak chce to najlepsie v lige. Na zberatelske kusy nema peniaze. To ma Nemec, ale ten zase nevie co je to Favorit. Nema k Favoritu pocitovy kontext. a pri takej malej produkcii nemali sancu dosiahnut nakupne ceny dielov take ako svetove znacky. Tazke je najst dieru v trhu. Nevyslo ale co uz. Je to normalne v dnesnej 200% nej konkurencii.
8. 10. 2019   fero z BA
čecháčkovia snívajú svoj sen o "zlatých českých" ručičkách a pritom zabudli, že je potrebné menej kecať a viac pracovať
8. 10. 2019   jano z KE
ale veď v treťom pokuse oživiť značku bol na čele Slovák!
8. 10. 2019   Kritik
Možno stačilo favorit trochu prispôsobiť novým trendom. Je škoda takej parádnej kvalitatívnej značky, akou favorit rozhodne bol.
7. 10. 2019   trader
Favorit by som z trucu nekupil lebo som ho za komunistov nikdy nemohol kupit.
7. 10. 2019   Pietro
Za socializmu nestíhali vyrábať a kúpiť favorit to bol skoro zázrak,ja som pre syna zohnal až v Ostrave bolo to v roku 1988 a vtedy ten favorit stál 2700Kčs bol to taký lepší model tuším F-1, syn na ňom jazdil dlhé roky až napokon som si ho ja prerobil na taký trekingový bicykel a jazdím na ňom dodnes.
7. 10. 2019   anonym
Tak mozu zacat od znova..
Na miesto favoritu, mozu zacat cesat prehadzovacky.
1/1