Názory čitateľov


Názory k článku:
Živnostníci nedostanú dávku v nezamestnanosti ani úrazové dávky

7. 10. 2019   olga
Ved ani zamestnanec, ktory je zaroven aj konatel nedostane. Aj ked odvadza 2x viac ako bezny zamestnanec, nedostane nic. To je standard, niet sa co cudovat.
7. 10. 2019   anonym
Každý milionár obchádza dane, inak by nebol milionár ! Na platenie daní sú poddaní ! Čo natom nechápete ? :)
7. 10. 2019   olga
Ja osobne nepoznam milionara, ktory by zarobil peniaze cestne.
6. 10. 2019   et@et.com
rozdiel medzi zamestnancom a živnostníkom je obrovský a to nie len v odvodoch!
Živnostník si musí platiť všetky výdavky spojené z jeho činnosťou, zháňať pre seba prácu, platiť odvody, dane, riešiť účtovníctvo, starať sa o technológie... Má toho na práci neskutočne veľa a do toho ho šikanuje štát. V podstate sa sám o seba stará a štát ho za to vypaluje. Na druhej strane sú nepracujúci už od detstva, ktorí sa stali invalidmi, ktorým štát každý rok dvíha invalidný dôchodok. Živnostníkovi dvíhajú tlak s minimálnou mzdou, ktorú mu štát na silu diktuje. A čo za to? NIČ!
Ani len stravné lístky si nemôže dať do odpisov.Ak ochorie, musí si z riti vyhrabať odvody a platiť, inak ho čakajú penále, pokuty a exekúcie. Živnostník nemôže ani ochorieť a tak v ich radoch neexistuje chrípka, angína, psychická vyčerpanosť, ale rovno SMRŤ!
A tak je na mieste otázka, pre koho má odvádzať ten dôchodok????
Práve živnostník by mal mať tú možnosť, aby nemusel okrem zdravotného poistenia a daní odvádzať nič a tak ako na neho serie počas jeho problémov štát, tak by mal mať starosť aj v jeho dôchodku. A živnostník sa sám postará o jeseň svojho života aj bez štátnej mafii, ktorá má z neho akurát dojnú ovcu
6. 10. 2019   Slavomír
Založ si, napríklad, s.r.o., a nemusíš platiť odvody. Ale peniaze, ktoré takto ušetríš, musíš investovať na starobu. Pretože dôchodok potom budeš mať minimálny, alebo len čiastočný. Poznám živnostníka, ktorý išiel v r. 2016 do dôchodku a štát mu dal 93 € dôchodok...
6. 10. 2019   kontrolor
Plno podnikatelov tu "zamestnava na zivnost"....
To uz slovne spojenie "zamestnava na zivnost" je blud ! Ako sucha voda ! Co je toto za sprostost ??? Bud zamestnava, potom je dotycny zamestnancom - alebo je niekto zivnostnik, potom neni zamestnancom nikoho !
V rudom slovakistane sa zneuziva VSETKO !!!!!!!
Zneuziva sa praca "na zivnost", praca na dohodu - zneuziva sa vsetko ! - len aby "zamestnavatel " nemusel odvadzat odvody ! Z dohody odvedie len z minimalneho poctu hodin, ostatne vsetko cash na cierno - potom vsetci placu, ze stat nema peniaze. jasne ze stat nikdy nebude mat dostatocny prijem z dani a odvodov, pokial slepo zatvara oci nad jasnymi podvodmi a podvodnikmi !
6. 10. 2019   vano
Pravda...
6. 10. 2019   Master of Business Adminstration
V USA je to vraj trestné a polícia čiernych živnostníkov naháňa ako mexických imigrantov ...
Ale neviem, či je to pravda.
7. 10. 2019   olga
lahko hovori ..., ale nie kazdy moze mat vysluhovy dochodok uz v styridsiatke, vsakze?
7. 10. 2019   Dig
Suhlas, poznam konkretnych ludi co robia ako zivnostnici tu istu cisnnost roky, cize defacto su to zneuzity zamestnanci. A niektory ani netusia do akeho pruseru sa rutia ;). Mnohy nemaju ziadne sporenie na dochodok.
7. 10. 2019   laska_danicek
Problem asi bude v tom, ze sa vzdy riesi nieco ine, nez by sa malo. To su ludia, ktori chcu pracovat, no zarabaju malo penazi. Maju snahu pracovat a zdierat sa, a casto odpracuju omnoho viac nez bezny uradnik, ktory len mal to stastie, ze sa mu uslo teple miesto. A na druhej strane mame ludi, co vobec nechcu, alebo len nemaju co robit a byvaju jednoducho pod mostom. Ten rozdiel v tej snahe pracovat je niekedy az obrovsky, ale miesto toho aby tymto ludom pomahalo, hadzu sa im polena pod nohy. Treba skor riesit korupciu, ktora podla roznych organizacii sposobuje prijmovu nerovnost. Ak sa mylim, opravte ma :)
1/1