Názory čitateľov


Názory k článku:
Riešenie problému príjmovej nerovnosti: Dôkladne prepracovať daňový systém

7. 10. 2019   buko1
Komunisti vstávajú z hrobov a tlieskajú.
Miliardárom sa zdá, že majú veľký majetok? Nič im nebráni aby ho rozdali! Ak sa niekomu nepáči že veľa zarába, tak existuje jednoduché riešenie - prestaňte zarábať a nevymýšľajte kraviny súvisiace s progresívnymi daňami. A ak to nedokážete, tak venujte peniaze štátu dobrovoľne (existuje množstvo spôsobov, ako dotovať štát - napr. vecné dary). Pretože jediné čo progresívne dane prinesú bude to, že skutočne bohatí si ich takmer nevšimnú (lebo dokážu svoj príjem optimalizovať), chudobní budú platiť tak ako doteraz a opäť si to vyžerie stredná trieda z ktorej s apostupne stanú chudobní. Lenže presne o toto tým prezlečeným komunistom ide - vytvoriť MASU ZÁVISLÝCH a tým pádom ľahko ovládateľných pologramotných debilov.
7. 10. 2019   @@@
tych zavyslich vytvorili bohači ....oni su chamtivy a stale by chceli väčši podiel na kolači ...aj preto v usa 1% najbohatšich dnes ma 22% všetkych ročnych prijmov v hospodarstve pričom medzi rokmi 1950 až 1980 sa to pohybovalo len niekde na urovni 8 až 10% ....a to v usa zapričinil najmä regan ktory znižoval dane bohatym a kompenzoval to zniženim vydavkov pre bežnych a chudobnych ludi v socialnej oblasti to iste na slovensku robila dzurindova vlada a fico v tom nič nezmenil takže cely čas sa tu hra len o to že bohači chcu byť ešte viac bohaty ale čim viac su oni bohaty tym menej ostava inym a to je potom jasne že to zvyšuje tlak v spoločnosti ....alebo si ty mysliš že ked 1% najbohatšoch ludi v usa bude mať 50% všetkych ročnych prijmov že už bude usa lepšie ?....nie nebude lebo tlak bude ešte viac narastať do nebezpečnych hodnôt ..... ak jeden človek nema čo stratiť potom sa deju veci ak nema čo stratiť cely dav alebo masy ludi potom to ohorzuje cele narody .....bohači sa nedokazali poučiť z minulosti a kvoli svojmu sebectvu a chamtivosti radšej bezohladne ohrozia všetko čo sa už vybudovalo
7. 10. 2019   Dig
Posledných 10 rokov je stredná neustále decimovaná. A čo sa týka rozdávania peňazí bohatých (inak obľúbená téma chudákov) je jasne, že by im to nič neprinieslo, ako sa vraví lepšie je vždy sa naučíte ryby chytať ako keď všakže, že niekto iný to urobí za vás; česť práci - bolsevici.
7. 10. 2019   @@@
rozdavanie penazi bohatych :D a okdial ti bohaty maju tie peniaze ?...nie ej to tak že z prace niekoho ineho ...ano každy bohaty človek nema peniaze svojou zasluhov ale zasluhov toho že z prace ineho si privlastnil nejaku tu čast ,...presne to robia podniaktelia a firmy privlastnuju si čast prace niekoho ineho ...takže to nie su ich peniaze ktore vytvorili vlastnymi silami ale su to penize o ktore pripravili inych načastejšie svojich zamestnancov ....žiaden bohač nedokazas urobiť všetko sam takže aj bohaty ludia by mali priznať pravdu že to ich bohatstvo stoji vlastne na parazitovani na inych .....
7. 10. 2019   Dig
Skôr ako u podnikateľa by som ja začal poriadok robil v riadení štátu a vyberaní daní štátom, kým bola rovná daň, podnikateľia dávali zamestnancom oveľa viac benefitov ako je tomu dnes po 12 ročnej práci toho boľševika FICA, ktorý za tých 12 rokov mimochodom nič podstatne nestihol, až na to, že inštaloval mafiu do riadenia štátu. Takže u mňa je vinník jasný - tento štát berie ľudom viac ako 50% mzdy a živí sa tým kopec úradníkov, ktorí nikdy nič nevytvorili.
7. 10. 2019   @@@
v prvom rade nemyslim si že za rovnej dane bežny zamestnanci dostavali viac alebo lepšie vyhody ... po dalšie ok ...štat ma šetriť najmä na sebe na štatnych uradnikoch štatnych zamestnancoch ...otazka ale je kto to ale urobi ?...ked aj ta medialna masaž mozgov je o tom dajme učitelom ovela vyššie platy alebo zamestnanme viac učitelov a podobne ...toto nevyzera ani z tej druhej strany čiže opozičnej na nejaku zmenu ...aby to nakoniec nebolo tak že ludia dostanu zas od štatu menej a štatny zamestnanci uradnici zas viac na ukor ostatnych ....takže napiš ake je to tvoje riešenie ???
7. 10. 2019   erik
preco pises take hluposti??? ked mas 100miliard a das 100milionom ludom po tisic eur, tak svet bude od tej chvile ako v raji??? trepete take nezmysly chlapci o tom rozdavani...
7. 10. 2019   yzyz
Europijsky zvaz velka utopija polnohospodarskaja unia! Naopak zvacsuje regionalne rozdiely. Cize staty Vychodna europa ktore su v Europijskom zvaze nikdy nedobehnu zapad na dlhy ... Hejslovensko nikdy nedobehne ani Norsko a ani Svajciarsko ... Hejslovensko ma dobehnut Norsko v roku 383. a Svajciarsko v roku 632! To je koniec a konecna pre Hejslovensko. Cim dlhe bude zostavat v Europijskom zvaze ta tym horsie pre koloniu Hejslovensko ... Dneska je trend ekonomovia Piketty a hlavne slovo pre 21. storocie je mega Nerovnost! Nerovnost moze vyvolat nove Revolucie ale aj posledna tretia svetova vojna globalna hypersonicka vojna ... Zanik vsetkeho ziveho za 5. minut! A aj zanik celej globalnej modernej ludskej civilizacie opicej-zvieracej! Imperator Nero-Trump danova reforma bola taka v skratke v umelom politickom rezime USA-SSA oligarch mafia imperia plutokracie ... Bohatym, oligarchie znizil imperator Nero-Trump oligarcha-plutokrat dane. Cize svojim elite USA-SSA zlata oligarchia kabala mafia camorra. Ostatny v USA-SSA oligarch mafia imperiu plutokracie tie dane zacvakaju ta dole USA chudoba-holota a novodoby otroci. No a teraz bola to danova nova reforma alebo to bola danova reforma USA-SSA pre 1. percento hornych USA-SSA oligarchiu kabala mafia camorra a spol?
7. 10. 2019   anonym
Ako bolo napisane, zdanuje sa to, coho je vela.
Je vela chudobnych? Zdania sa.
Je vela bohatych? Nieje, takze sa zdani majetok bohatych. Bohatych nepribudne, chudobnych ano.
Co sa zdani, ak toho pribuda? No predsa chudoba.
Preto klesa pocet ludi strednej triedy a stava sa z nich stredna chudoba.
A ta chudoba sa lepsie zdanuje, najma ta stredna, lebo ak sa nechce stat chudobou uplnou, stale bude pracovat.
Ak pracujuca chudoba naozaj pracuje, lebo by sa stala chudobou nepracujucou, alebo by prisli o to malo co maju hoci aj na uver, je to mlciaca masa pracujucich hlupakov, ktorych sa lahko da odrat. Az system pohlti vatsinu mozneho majetku pracujucej chudoby a pride cas na to, aby sa staral stat o obcanov, pridu volby, po volbach extremisti, ktory rychlo vysvetlia chudobe, kde ma miesto, lebo na miesto populizmu, pride v lepsom pripade normalizacia chudoby, no v horsom totalita.
Vsetko tu uz bolo..
Aj majetky ludom zobrali, aj policka rolicky, aj statky a zivnosti, fabriky aj dielne, podniky a byty, domy.. A co z toho spravili?
Houno hrube.
7. 10. 2019   yzyz
Problem nie je nakrmit chudobu-holotu a novodobobych otrokov! Big mega problem je nakrmit bohatych ludi, oligarchiu kabala mafia a spol ... Jop je to normal kolobeh rozmyslania zvierat-opic-ludi. O hrabani a spol. Skor ci neskor pride bud Revolucia alebo svetova posledna vojna.
7. 10. 2019   anonym
Riesenie problemu prijmovej nerovnosti, napriklad u nas v kolonii, je velmi jednoduchy.
Zdanovanie chudoby.
Zdanovanim chudoby, sa nic zle nestane, pretoze ak narasta pocet chudobnych, je to masa, ktora aj ked je menej reproduktivna, stale je produktivna. Pracujuca chudoba, hypotekarne otroctvo, energeticka chudoba. Pribudne tak parkujuca chudoba, imobilizovana chudoba, pripadne sa zvysi pocet bezdomovcov. To su vsetko stale danovy a odvodovy poplatnici statu.
Ak im "sloboda a demokracia" nestacila na to, aby sa poistili pre svoju buducnost, tak budu platit o to viac o co su chudobnejsi. Aby nahodou nemohli pocas svojho zivota zbohatnut.
Okrem ineho, chudoba je dedicna, to je dokazane. Takze ak po 40 rokoch premiesavania masy proletariatu v otrokarskom budovani socializmu, pretvorili politici po 89 roku ludsku masu proletariatu, na ludske zdroje, tak ludske zdroje budu zdrojmi danovych prijmov a poplatkov pre dominium, alebo koloniu EU, ako je Slovakistan.
Co sa da ine zdanovat a spoplatnovat lepsie ako chudoba, v chudobnej krajine? Stacilo najst vhodny sposob a toho co je vela, aj ked je to chudoba, sa zdanuje naozaj vyborne. Nemuseli sme mat ani krvavu Margaret, stacila nam Smognerova.
7. 10. 2019   rex
Presne tak ako píšeš. Možme očakávať, že nám tu príde nová reinkarnácia Šmegnerovej vo verzii 2, ktorá nám tu bude rozprávať príbehy ako ju trápi príjmová nerovnosť a zhodou náhod si získa srdce kapitána a spolu to začnú riešiť. Zistia, že v podstate Slováka s trojizbovým bytom a autom je možné považovať z "globálneho hľadiska" za bohatého. Nejako pozabudnú, že "bohatý" Slovák zaplatil za nehnuteľnosť a auto spolu s DPH + bankovými úrokmi štátu a bankám takmer 60% zo svojich už zdanených prijmov. Pravidelnou ročnou daňou z nehnuteľnosti 1% z trhovej hodnoty + cestnej a emisnej dane ukradneme zvyšok "bohatému" Slovákovi, ktorému na dôchodok už toho veľa neostane. Pod hrozbou dane z dedičtva a darovania potom v spolupráci s bankovými inštitúciami ponúkneme dôchodcovi optimálne riešenie vo forme reverzných hypoték.
Týchto novodobých zlodejov vôbec nezaujíma ako zdaniť daňové raje, zverenecnké fondy, nadácie, blind trusty, v ktorých sa kumuluje väčšina majetku.
7. 10. 2019   @@@
a riešenie maš ake ?...važne si mysliš že len tie danove raje pomožu ...maš to prepočitane kolko by na tom štat ziskal ???
7. 10. 2019   rex
Žeby osobne pán Sulík, hanba Slovenskej liberálnej demokracie, ktorý si myslí že kšefty s Kočnerom vyrieši frázou "BOL TO OMYL, PREPǍČTE" Vy ste ma ale nepochopili. Ja tu nepíšem o vǎsom probléme aby ste mali z čoho kradnúť teda koľko na tom získa štát ... ale koľko môže stratiť "bohatý" Slovák s trojizbovým bytom a autom :). Odpoveď na vašu rečnícku otázku dáva Milton Friedman, ktorý sa týmito témami zaoberal dávno pred vami "Negative income tax", "Redistribution of Wealth", "Greed origins".
7. 10. 2019   Dig
Myslím, že Sulík s tým skutočne nič nemá, Marian Kočner takto lákal do svojich sieti kde koho, hlavne po tom čo dnes už vieme, ale samozrejme Sulíka to nijako neospravedlňuje, mal mať rozum.
7. 10. 2019   @@@
a čo "Negative income tax" vyriešiš ....ake konkretne kroky v tom zvyššia ludom realne prijmy ???? ....umyselne pišem realne prijmy lebo takych špekulatnov ktory tvrdia že znižime tie a tamtie dane a ludia budu mať viac ale už nevidia že štat bude mať vypadky a potom urobi len to že prenesie zataž priamo na ludi a realne si nakoniec ti ludia nepolepšia v ničom alebo si nakoniec polepšia len ti najboahtši čo nakoniec bude že ked si polepšia oni ostatny vyrazne stratia
11. 10. 2019   rex
Zrazu pána zaujímajú reálne príjmy ľudí. S týmto PR môžete oblbovať iných, za pultíkom na ústrednom výbore strany. Trefne ste to napísali v predchádzajúcom o čo vám ide. Zachovať status quo a ešte okradnúť Slováka s trojizbovým bytom ₊ autom, aby bolo pri spomalujúcej sa ekonomike si z čoho namastiť svoj mešec + mešec "našich" ludí pričom to budú kryť klony Kočnera, Vadalu ... a im podpobní ak by sa na to náhodou prišlo. Negatívna daň nemá nič spoločné so zvyšovaním reálnych príjmov, je to len nástroj na prerozdelenie príjmov.
7. 10. 2019   Frantisek Nahnevany
Pri kúpe nehnuteľnosti alebo auta /a nie iba pri týchto položkách/ si všimnite z čoho resp. z akej sumy prípadne platíte tzv.DPH. Z PRIDANEJ HODNOTY to rozhodne nie je.
7. 10. 2019   jim45
To vytvaranie penazi z nicoho u hypotek to je v poriadku? Podla mna ani velmi nie. Banka ked dava hypoteku, ma k dispozicii 10%. Zvysok si pripise na ucet Narodna banka a pozicia ich banke, ktora dava hypoteku. Vytvorili sa peniaze z nicoho. Zazrak sa stal, len ten zazrak ma aj odvratenu stranu.
7. 10. 2019   hoax
na druhej strane .. ked splácate hypoteku ... splátená suma sa tiez zlikviduje ... ked je vrátená narodnej banke...
samozrejme mimo kladný úrok našich bánk .. z ktorý premenia na príjem ..
7. 10. 2019   Frantisek Nahnevany
Pokým sa radikálne nezmení tzv.DPH, tak v nasledujúcich rokoch bude výber tejto nezmyselnej a ničím neopodstatnenej dane nižší a nižší.
7. 10. 2019   hoax
navrhnite lepšie riešenie !!!
7. 10. 2019   Dig
Lepšie riešenie je ŠTÁT / 2.
7. 10. 2019   Frantisek Nahnevany
Daň, ktorú spotrebitelia, zákazníci a vôbec občania pod zámienkou DPH od roku 1993 denno-denne platia patrí štátu. Spotrebitelia, zákazníci a vôbec občania platia tzv.DPH nie štátu, ale daňovým subjektom /podnikateľom, obchodníkom, exekútorom, s.r.o., a.s. . . ./. Títo však odvedú štátu iba zlomok sumy dane /presnejšie daň z rozdielu medzi predajnou cenou a nákupnou cenou/, ktorú vymámili pod rúškou DPH od spotrebiteľov, zákazníkov a vôbec od občanov. Od roku 1993 sú nenávratne a beznádejne stratené a strácajú sa miliardy SK, neskôr Euro. Stovky miliárd SK, neskôr Euro. Darmo na MF SR, FS SR, na Daňovom riaditeľstve, na Finančnom riaditeľstve, na DÚ, v NR SR . . . vzlykajú. plačú, rumázgajú nad nizkym výberom DPH.
Riešenie je: Okamžite zrušiť tzv.DPH. Je to podvod tak či tak. Zaviesť daň, zodppovedajúcu dani, ktorú sppotrebitelia, zákazníci a vôbec občania pri každej obchodnej transakcii podliehajúcej dani denno-denne platia.
Od debilov, čo kedysi v roku 1992 tzv.DPH schválili až po súčasnú mašinériu kde-akých úradníkov, ekonómov, poradcov, kontrolórov, manažérov, poslancov, komisáírov,tajomník ov, finančákov . . . A výborne mesiac čo mesiac platených.Je ich že až . . . Nech ten podvod tzv.DPH napravia.
7. 10. 2019   Dig
Ja sa len poteším ak sa DPH zruší. Poďme do toho.
7. 10. 2019   Frantisek Nahnevany
Veru tak. Budu ju musieť zrušiť a nahradiť čestnou daňou ppovedzme v základnej sadzbe povedzme tak 8% až 10%. Potraviny, lieky, knihy. . . 0% až 5%. Keď k tomu nepríde, tak v nasledujúcich rokoch bude výber tzv.DPH nižší a nižší. A budú sa nenávratne a beznádejne strácať v nenásytných hrtanoch bezodnej priepasti ďalšie miliardy Euro. Desiatky až stovky miliárd Euro. A na MF SR, FS SR, na Daňovom riaditeľstve, na Finančnom riaditeľstve, na DÚ, v NR SR . . . môžu nad nízkym výberom DOH vzlykať, plakať, rumázgať aj naďalej.
7. 10. 2019   Frantisek Nahnevany
Oprava.
V prvom riadku bez prvého výrazu "povedzme".
V poslednom riadku DPH . . .
7. 10. 2019   @@@
ked sa zavedie tzv dan z predaja tak sa aj tak v tom nič nezmeni po dalšie aj tak sa ta dan z predaja by musela nastaviť okolo 20% aby si mal rovnaky objem vyberu z tejto dane ako z DPH ...na dph dnes štat ročne vyberie cca 6 mld eur ...tvoja dan z predaja na urovni 8 alebo 10% by to isto nepokryla
7. 10. 2019   Frantisek Nahnevany
Pre spotrebiteľov, zákazníkov a vôbec občanov to de facto daň z predaja je. Už od roku 1993. Podvod je v tom, že títo pod zámienkou DPH platia túto daň daňovým subjektom /podnikateľom, obchodníkom, exekútorom, s.r.o., a.s..../ a teda nie štátu. Takáto daň je finančne vyššia, ako daň ktorú spomínané daňové subjekty odvedú štátu. A oni /spomínané daäové subjekty/ štátu odvedú daň finančne nižšiu, t.j. daň z rozdielu predajnej a nákupnej ceny.
Na tzv.DPH sa ročne vyberie cca 6 mld. Euro... Avšak spotrebitelia, zákazníci a vôbec občania zaplatia ročne na tzv.DPH oveľa viac. A nie štátu, ale spmínamým daňovým subjektom. A vznikajú obrovské straty. Tam sú stratené, keď to tak pôjde ďalej, postupom rokov desiatky miliárd Euro. Stovky miliárd Euro.
Treba takú daň, kde sa straty a podvod na spotrebiteľoch, zákazníkoch a vôbec občanoch odbúralú.
1/1