Názory čitateľov


Názory k článku:
Predátor a korisť: Návrat k pukajúcemu analógu je viac než len nostalgia

29. 11. 2019   topo
ja by som povedal, ze je to vychcanost hudobneho priemyslu. Vinyl sa neda piratit ako cd. Preto komunikuju "vlastnite nieco hmotne, co ma "zberatelsku" hodnotu, atmosferu", nie sterilne DDD.
29. 11. 2019   Toccata & Fuga 130 dB
To nie je návrat, ale manifestácia duševnej choroby.
Dôkaz je veľmi jednoduchý: len v obmedzenom okolí mojich blízkych poznám hneď dvoch jedincov, ktorí v časoch, keď digitálna hudba ešte neexistovala (napadlo vás mimochodom niekedy, že ani tá najmenšía MP3 pesnička by sa nevošla do veľkého sálového počítača EC1021 ?) vcelku usilovne kupovali LP platne, hoci nemali gramafón - a teda ani možnosť si ich púšťať ? (aspoň sa nepoškodili, lebo každé jedno prehratie vinylovú platňu nenávratne ničí :(
Úplne najsmiešnejšie je, že drvivá väčšina audiofilov má sluch nenávratne poškodený dunivými diskotékami, počúvanim MP3 "na plné gule" cez sluchátkam návštevov open air koncertov, kde ich účinkujúci opekajú kilowattmi akustického tlaku - ale aj s návštev klasickej hudby, lebo taký kostolný organ dokáže tiež to čo štartujúce lietadlo, vŕtacie kladivo, či cirkulárka :)
K ušnému lekárovi však radšej nechodte,lebo s prekvapením zistíte, že máte tinnitus, ktorý ste si doteraz ani nevšimli a tak vám ani nevadil. Ten sa však už nedá vyliečiť a tak vás môže dohnať aj k sebevražde, čo by bola škoda (pre daňový úrad ;)
29. 11. 2019   neviem
kde na to chodis, na tieto blaboly takmer ku kazdej teme? preco by mala drviva vacsina audiofilov mat poskodeny sluch? mozno pocuju slabsie, ale to ide s vekom a nie kvoli hluku z diskotek, prosim ta ktory audiofil navstevuje diskoteku? aj na koncertoch je vidiet ako si niektori navstevnici chrania sluch stuplami, navyse prave audiofil sa vyberie k lekarovi do kabiny na meranie, aby sa presvedcil ake frekvencie este dokaze pocut. nehovoriac o tych, ktori sa pysia tym, že muziku vnimaju lebecnou kostou a nie usami. prosto tych tvojich 130db je podobna kravina, ako aj zvasty pri inych temach. nebud uz taky truhlik co citi potrebu sa nesutale odborne vyjadrovat ku vsetkemu. pekny den!
29. 11. 2019   viem že nepotrebujem vedieť
Notak odviaž sa ako pri poháriku, neviaž sa ako pri manželstve veď sloboda je trojka.
Alebo sa nad tým zamýšľaj ako uniformovaný šprt s tlačidlom Cenzured!
29. 11. 2019   KLS Modrooká Ázijská Sabrina
Si pamätám ako tuto skladbu Toccata and Fuga od Bacha hral v seriály Sabrina mladá čarodejnica ten kocúr. Bože to bola psyna. Iste si aj vy pamätáte na tie humorné príbehy s prsnatou blondínou čarodejnicou ktoré zbožňoval aj môj matikár na strednej škole.
Niekedy sa vrátiť k historickým filmom a technológiám je užitočné lebo tam nájdeme dobovú múdrosť pri konštrukcii tak ako si vedeli poradiť zostrojiť technológiu len s dobovými nástrojmi, tá šikovnosť a um, čo sa už v dnešnom modernom pretechnizovanom a lenivom svete vytratilo.
1/1