Názory čitateľov


Názory k článku:
Túžite po hypotéke, no vlastné prostriedky nemáte? Toto sú riešenia

2. 10. 2019   anonym
Tieto tuzby, niesu tuzby.
Je to moderna forma hypotekarneho a uveroveho otroctva.
Nakolko v kolonii sa zaviedol system nuteneho NE-vlastnictva byvania, ludske zdroje sa prisposobili stavu skutkovemu a maju potom podobne tuzby.
Vznikaju potom take absurdity, ako haringarne, teda nudzove kolonie v sirsom okoli miest, kde si ludske zdroje, predajom bytu vo vertikalnej kralikarni, kupili nudzove stavby v horizontalnej kralikarni a nespocitali si naklady na trvalu a doslova dozivotnu nutnost dochadzat za pracou v lepsom pripade, alebo vozit aj deti do skol, kruzkov a volnocasovych aktivit do miest, inak sa z deti stanu ufulane individua, ktore sa budu potulovat po poliach z ajfounom v ruke, hladajuc WiFi signal, alebo cestu domov.
Deti vyrastajuce vo vertikalnych kralikarnach, su ohrozene hromadnou dopravou, vzduchom prenosnymi chorobami, injekcnymi striekackami v parkoch a hustou dopravou, smogom a pripadne vsetkym asocialnym, vo svojom okoli.
A to vsetko na uver, hypoteku, do doby, kedy sa nesplati, alebo sa nerozpadne system mozneho splacania podobnej zabavy.
2. 10. 2019   jim45
Povedane vlastnymi slovami : Ak chces byt, chod na zapad na 15 rokov, poriadne setri a mozes si na Slovensku kupit byt. Sice ked uz budes mat nasetrenych 200 000 eur, to uz rovno mozes ostat tam. Alebo cital v tom clanku niekto nieco ine? Ja som cital pozorne a pisu tam presne toto.
2. 10. 2019   anonym
No nie celkom
Zijem v zahranici. ANo plat zodpoveda zapadu ale aj ceny. Napr. len kruzky a druzina (normalna nie sukromna) pre dve deti je cca 600 eur mesacne plus najom vysoko nad 1000 eur mesacne.... tak ak nechces v tom zahranici total zivorit tak toho az tak moc nenasetris. Nehovoriac ze tu v meste za 200 000 toho moc nekupis... tak 30km v nejakej dedinke mozno staru harabiznu co ked nevies si sam rekonstruovat tak zase bez sance... ;o)
2. 10. 2019   lola
tu je to horsie, neboj a vydrz :)
2. 10. 2019   @@@
zaleži od toho kde žiješ ....
2. 10. 2019   Lofo
Mňa by zaujímalo, kto tie články "píše" (preberá)? KTO (????) "TÚŽI" po hypotéke?!
2. 10. 2019   Dig
Samozrejme je to provokácia, v podstate sa žobraním hypo stavas otrokom.
2. 10. 2019   Matej
Túžite po obesení, no vlastné lano nemáte ? Do čoho vlastne táto spoločnosť tlačí mladých ľudí ? Človek vo finančnom strese sa ťažko bude rozmnožovať, a štát predsa potrebuje nových daňových poplatníkov na udržanie sociálneho systému, inak sa zrúti aj ten ! P.s.: všetko tu už bolo vymyslené :)
2. 10. 2019   wtf
vy uz co hulite? zhodnotenie za 3 roky 2-3 tisic pri vlozeni 18 tisic? to je kde?
2. 10. 2019   Lofo
Píšu, že za 3 roky si nasporí 18 000€. To je odložiť tak 500€ mesačne (čo môže v dnešnej dobe 20 ročný mladý človek, ktorý býva u rodičov, ktorí po ňom nepýtajú nájom). A až potom investovať (alebo môže aj v priebehu odkladania) ale to aby sporil aspoň 6 rokov aby získal tie peniaze ak rátame priemerný výnos 3%. Pokiaľ to bude ten propagovaný produkt od jednej spoločnosti ktorý sa tu raz za čas objaví, tak viac (majú údajne 7% na prvý rok ale nepamätám si už konkrétne podmienky a pravidlá). A to už bude mať tak 26 rokov, čiže 6 rokov vyciciaval rodičov a všetky peniaze doloží do hypo a má zasa holú riť a holú zem v nehnuteľnosti, pretože nemá za čo kúpiť nábytok.
2. 10. 2019   @@@
ako kde ...niekde by tolko neušetril 500 eur je dosť vysoka položka ked si zoberieš že priemerna mzda v 2 štvrtroka 2019 bola 1101 eur a to je 835 eur v čistom pričom musiš brať do uvahy že 70% ludi zaraba menej ako tato mzdy a po dalšie mnohe dobre platene posty sa nedavaju hned v 20tich rokoch ....po dalšie je potrebne brať do uvahy aj regiony napriklad v ba by to nemusel byť problem že niekto tolko zarobi potom ano može par rokov žiť z rodičmi a uspori taku sumu ale v inych regionoch napriklad chudobnejšich nič take ušetriť nemusi najmä ked tam su nizke mzdy alebo tam aj praca chyba a musi vycestovať za pracou lebo akonahle vycestuje za pracou a hoc aj dostane viac bude mať aj ovela vyššie naklady a bude si musieť platiť byvanie prenajom alebo ubytovnu čo mu neumožni si taku sumu mesačne odkladať ....v pripade dvojice by sa to dale ....ale v mladosti su každe zväky nestale a často ani tie vo vyššom veku ....v kapitalizme musi každy hrať len na seba prilišne pretlačanie individuality
3. 10. 2019   Lofo
Súhlasím. Najväčšiu pravdepodobnosť má 20r. vo fabrike. Tam nie je problém mať v čistom od 800€. A pokiaľ nerozhadzuje tak 500€ odloží a z 300€ dokáže pekne vyžiť, pokiaľ rodičom neplatí nič alebo symbolickú sumu.
1/1