Názory čitateľov


Názory k článku:
Konečná pre mobilné platby: Neoliberálne ovládnutie ľudského tela

15. 1. 2020   Trójska Krava
Je síce pravda, že: "Každá technologická vymoženosť z reálneho sveta je komerčne využívaná"
Ale to nie je príčina - iba následok ...
Lebo v skutočnosti: "Každá technologická vymoženosť z reálneho sveta vznikla výhradne z vojenských dôvodov"
Takže - prosím - nezabúdajte, že internet aj GPS sú v prvom rade vojenské technológie - a je dosť nepravdepodobné, aby vám tak drahé a ukrutne tajné veci dával Pentagon zadarmo len preto, aby ste mohli kradnúť pesničky, filmy, knižky, hry, SW - či iné porno.
Keď si CERN zapožičal z USA prvý router (po novom "gateway") z USA - tak ho musel vrátiť, lebo nemal dosť peňazí na kúpu (a koľko ich dnes máte doma vy ?) ...
Spomeneňte si na Tróju ...
15. 1. 2020   tob
Iba ďalší krok k úplnému ovládnutiu už aj tak zmagorenej populácie.Stačí sa pozrieť po naších uliciach,kde stretávame množstvo ľudí s nabitými sluchátkami v ušiach,idúcich s mobilom v predpažených rukách,robiacich si z každého svojho pohybu vyšpúlené selfie,ktorí sa bezhlavo rútia pod idúce autá.Sú to rozbité osobnosti, bez empatie,bez potreby osobného kontaktu, dokonale napojení na svoj softwér,nevšímajúci si okolitý svet a dianie v ňom. To sa niekomu celkom podarilo-premeniť človeka mysliaceho na bezduchú a ľahkomanipulovateľn ú hmotu. Keď porovnáme fotografiu z chodníka na Václavskom námestí,plnom ľudí so žiariacou tvárou a jasným pohľadom z osemdesiatyh rokov s dnešnou realitou, ktorá niekedy pripomina pochod zombie, z filmových diel nafetovaných autorov,je človeku veľmi smutno.Sme požičaní na tento svet,aby sme ho žili a poznávali v realite,rozmanitost i a nedovoľme,dať sa vmanipulovať do bezduchej virtuality. Všetko sa to nerobí pre nejaký pokrok,alebo dobro.Hlavným cieľom je snaha o úplné ovládnutie človeka a hlavne zisk.
15. 1. 2020   pepo
Hotovosť = SLOBODA.
Nepotrebujem aby organizovaná zločinecká skupina zo Súmračnej vedela koľko rožkov a parížskeho šalátu zjem týždenne !!!!
15. 1. 2020   Dig
Presne tak!!!
15. 1. 2020   anonym
je to blbost........este cip.....a bedeme ako psy....
1/1