Názory čitateľov


Názory k článku:
Saudská Arábia požiadala japonskú rafinériu o zmenu typu ropy

23. 9. 2019   fero z BA
toto všetko si niekto ešte pekne odskáče..... Irán si o to koleduje lebo sa drží toho, že ak oni majú embargo, tak to strpčíme tým ostatným ............. a rusák potichu prikuruje do kotla lebo nízke ceny ropy sú pre rusov katastrofou
23. 9. 2019   ROpná Konšpirácia
Nieko by už konečne mohol povedať, načo je Iránu dobré bombardovať saudské rafinéreie ?
To, že to neboli tí Hutiovia je evidentné - lebo to čím sa chvália sú evidentne nefunkčné atrapy štartovací "booster" prichytený uhoľníkmi na pivničný regál by sa rozletel až do Somálska, keby si v tej rúre od kachlí niekto trúfol odpáliť skutočný štarovací motor :))) a práce leteckých modelárov.
Záujem by mohli mať tak aurát Amíci, alebo Izrael (čo je to isté :) aby to mohli natreť Iránu.
Ale niečo tam nesedí - to je aj pre Američanov príliš hlúpa zámienka na napadnutie Iránu (najmä keď Trump vyrazil Boltona).
Tak potom kto ?
Keďže Slováci sa teraz venujú Kočnerovi, jediný kto ostáva je Saudská Arábia ...
Ale prečo by si mala bombardovať svoje rafinérie ?
Nuž ako zámienka napadnutia Iránu by to mohlo fungovať - teda keby to nebolo až príliš priehľadné.
Tak prečo, do frasa ???
Hm, no možno nejaký dôvod predsa len majú ?
Čo ak im došla ropa ?
Ako by vyzeral scenár, keby zrazu saudskoarabské ropné pramene nečakana vyschli ?
Priznať by sa zrejme nepriznali - lebo žiaden štát sa zásadne nikdy k ničomu neprizná.
Na druhej strane je vlatne azvláštne, že nevyschli ...
Lebo ekológovia už pre 40-timi rokmi strašili, že v roku 2000 už žiadna ropa nebude - a bolo o tom dokonca nielen napísané vedecké štúdie, ale aj natočené hororové filmy (mám toho plný archív - spolu s Nostradámovými proroctvami, ktoré tiež vždy zázračne fungovali výhradne smerom do minulosti)
Na druhej strane - ropa sa raz asi naozaj minie.
A čo keď sa to stálo práve teraz ?
Nuž prvé čo si príslušná vláda povie, je zabraniť panike, občianskej vojen a masovej emigráci - či skôr ukradnúť, čo sa ešte dá - kým sa dá - a potom bleskovo zmiznúť do Švajcu.
To si ale predsa len vyžaduje chvíľu času vyžaduje (tie tisíce ton zlata, drahokamov, umeleckých diel - ale aj matracov bankoviek sa nevôjdu ani do to toho najväčšieho SUV, jachty, či súkromného prúdového lietadla)
Nuž tak sa zinscenuje terosristický útok - takže každému je jasné, že chvíľu ropa nebude - ale inak je všetko v poriadku - a kým bude karavána do Švajčiarska plnenaložená, tak sa holtniekdenajká ropa nakúpi (hoci aj na Záhorí - bárs aj s vyšším obsahom síry) a trubirohom predá ako vlastná ..
No ja by som nezaváhal a to aninie som politk, diplomat, či člen kráľovskej rodiny ;)
1/1