Názory čitateľov


Názory k článku:
Ak dôchodca pracoval v cudzine, môže poberať viac dôchodkov

23. 9. 2019   1forester2
Dobrý deň, pracoval som od roku 1983-1988 v Českej republike, mal som tam trvalé bydlisko, žil som tam a odvádzal sociálne. Mám nárok na dôchodok z ČR ? Ďakujem
23. 9. 2019   M.V.
https://www.socpoist .sk/pracoval-som-v-ce sku/65216s
Veľa šťastia.
22. 9. 2019   classic chess
"Sociálna poisťovňa, ústredie rozhodne o nároku na dôchodok a jeho výplatu z dôchodkového poistenia Slovenskej republiky a súčasne uplatní nárok na dôchodok z dôchodkového poistenia u nositeľa sociálneho zabezpečenia v danom štáte, prípadne v daných štátoch."
Z citátu vyplýva, že sociálne poisťovne sú v úzkom kontakte pri priznávaní nároku. Prečo potom musí poistenec každý rok dokazovať notársky overeným dokumentom, že ešte žije????
Predsa sociálna poisťovňa zeme v ktorej má poistenec trvalé bydlisko sa dozvie o úmrtí ako prvá. Prečo nemôže potom komunikovať s ostatnými poisťovňami o úmrtí poistenca a o zániku jeho dôchodku?
23. 9. 2019   Medveďu Dajlabu
Višváder trepe haluze.
V každom štáte je iný dôchodkový systém a dovolím si tvrdiť, že v celej Európe nie je ani jeden jediný človek, ktorý by ovládal aspoň tie z EU.
Z vlastnej skúsenosti viem, že nemajú jasno ani len v dôchodkoch z ČSSR - nieto z hromady ostatných krajín, kde sa - mimochodom - hovorí inými jazykmi, než je slovenčina.
Stačí ísť s našim EU preukazom poistenca hocikam mimo Slovenska a veľmi rýchlo sa zobudíš do smutnej reality - pretože je napísaný iba po slovensky ...
1/1