Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako vám môžu big data vytiahnuť peniaze z vrecka a zmeniť život k horšiemu

23. 9. 2019   anonym
Najhorsie su potom na tom ludske zdroje, ktore nakupuju On line a platia digitane.
Najlepsie su na tom motroci, co nakupuju offline bez mobilneho telefonu a platia v hotovosti. Aj tak si vyberaju podla potreby, obvykle to najlacnejsie a maju system podobny dochodcom, teda presne stanoveny limit na nakup-y potravin a drogerie, jeden krat za mesiac, max 14x rocne, sleduju offline letaky, komparuju a porovnavaju ceny, nakoniec zajdu kludne aj do zahranicia.
Taketo entity, su v podstate dnes, chybou v systeme.
Potrestany budu na zaklade vyradenia na okraj spolocnosti, ich konanie sice nebude este nejaky cas protizakonne, ale system ich musi nenavidiet a niekde zaradit.
Zaradeny budu do kolonky pracujuca chudoba, alebo sytemova chyba chudoby.
Uplne najhorsie na tom budu ludske zdroje, ktore sa preukazatelne priatelia z podobnymi individuami a na zaklade udania domovym dovernikom, alebo informatorom socialnych sieti, im klesnu potom kredity.
Pripomina mi to diel serialu "cierne zrkadlo".. tusim diel Nosedive
Alebo dnesnu realitu v Cinskej ludovodemokratickej republike.
23. 9. 2019   Strašné
Aspoň ten text dajte na korekciu decku na základnej škole, kým ho vypustíte. Na tie chyby sa nedá pozerať.
23. 9. 2019   Lofo
Ako na väčšinu článkov. Na to, že sme na stránke o ekonomike mám pocit, že články píšu ako nejaké zadanie prváci na Ekonomickej Univerzite. Nie ani tak kvôli obsahu ako kvôli gramatike. Ak to píše vyštudovaný žurnalista tak si myslím, že sa môže hanbiť. Neviem si predstaviť, že by som ja bol platený za to, že odošlem chybné dáta. Hneď by sa to riešilo s vedúcim.
23. 9. 2019   Strašné
Tak "kroky by vás stály čas aj peniaze" už opravili. Čo ešte "Predstavte si pár, ktorí čaká dieťa"?
23. 9. 2019   Strašné
Super. Ešte by ste mi, prosím, mohli vysvetliť význam tejto vety: "V mnohých z týchto prípadov sa praktiky nemusel nijak porušiť zákon."
23. 9. 2019   Strašné
Perfektné. A ešte poslednú vetu prosím dovysvetliť: "aby nikto, kto musí znáša náklady za tieto nové praktiky, v tom nezostal sám."
1/1