Názory čitateľov


Názory k článku:
Slovenské strojárske podniky už pociťujú spomaľovanie ekonomiky, klesli im objednávky

12. 9. 2019   Kill De Bill
V 21. storočí by už nemali pracovať ľudia, ale stroje - lebo už je tu všetko, čo je na to potrebné.
Teda aspoň čo sa týka prác, za ktoré sa platí minimálna mzda.
Len to by ľudstvo muselo mať iné politcké elity, než ku ktorým sa odsúdilo :(
Stačí sa pozrieť na takého britského Johnsona - ktorý dokonca neváhal oklamať aj kráľovnú (ako práve skonštatoval škótsky súd)
Teraz si každý demokrat povie - "to je toho - oklamať jednu starú babu - veď ja som už oklamal viac ľudí, než mám buniek v mozgu".
Lenže kráľovná je kráľovná - a hlavne tá britská.To nie je rutinné osieranie voličov, zákazníkov, dodávateľov, akcionárov, regulátorov a širšej verejnosti - ako je v reálnej demokracii natoľko bežné, že to už ani nikto nevníma, ako niečo zlého, nemorálneho, či neetického ...
Kráľovná je však zo stredoveku a vtedy ešte platila česť, gentlemanstvo, statočnosť, úprimnosť a podobné negatíva, ohrozujúce konkurencieschopnos ť.
Oklamanie králvnej je urážka majestátu - to je zločin najstrašnejší a teda je aj primerane trestaný :(
Žiaden peňažný trest, nedbalostný trestný čin, podmienka, prvá nápravno-výchovná skupina s 3D televízorom - ba ani doživotie, či sľučka, injekcia, elektrické kreslo, plynová komora, popravčia čata, či gilotina.
Angličania to mali vymyslené precíznejšie:
1)najprv vláčenie ponámestí
2)potom polovičné obesenie (asi ako americký Waterboarding - ale bez vody)
3)následne vykuchanie za živa
4) potomkastrácia
5) a napokon rozsekaniena štyri časti,aby si delikvent mohol vychutnať všetky svetové strany Londýna.
Drobný problém je, že Briti v tichosti tento zákon asi pred 16-timi rokmi zrušili - ale keď suverén môže udeliť amnestiu, prečo by výnimočne nemohol oživiť aj dávne tradície ?
A tie vo Veľkej Británii milujú ;)
12. 9. 2019   jim45
Cisla nedali ziadne, uz to je podozrive. Pri spomaleni ekonomiky je prva bariera na urovni ziskovosti podnikov. Znizeny zisk este znasaju firmy, mozno kratenymi investiciami. Nie je to optimalne pre ekonomiku, ale obcasna korekcia je nevyhnutna. Pri zhorsovani ekonomiky sa siaha uz k znizovaniu platov a prepustaniu. To je uz problem, lebo klesa spotreba a roztaca sa krizova spirala. Nizsia kupna sila, mensia spotreba, mensia vyroba. Situaciu moze prudko zhorsit pad velkeho podniku a akcelerovat pokles. Uvidime pokial sa to dostane teraz. Cisla o zapornych urokoch, naliatych nekrytych peniazoch a specialne na Slovensku zadlzenie domacnosti, zadlzenie statov a podnikov nevestia nic dobre.
12. 9. 2019   M.V.
Ale prečo znížiť dane a odvody? Možno chceli povedať rovno zrušiť a čo bude potom veď to asi dobrý strýčko štát vyrieši zo svojho rozpočtu asi najlepšie prepustením všetkých štátnych úradníkov. Také návrhy sa opakujú stále a dobre vedia, že sa to nedá lebo potom je zmysel celej Slovenskej republiky v nedohľadne.
12. 9. 2019   jim45
Existuje optimalne danove zatazenie, ktore zabezpeci financovanie stihlej a efektivnej statnej spravy, ale zaroven necha dostatok prostriedkov obcanom a sukromnej sfere na ich rozvoj. Nikto nepochybuje, ze chut viac zarabat a mat sa lepsie je nalepsia motivacia pre rozvoj statu.
1/1