Názory čitateľov


Názory k článku:
USA budú najväčším exportérom ropy, predpokladá IEA

12. 9. 2019   Dedo Jago
Novinári by si mohli občas prečítať čo píšu.
A nasypať popol na hlavu.
Lebo inak sa im ľahko môžu prihodiť nepríjemné veci -okrem ilegálnych, časom možno aj legálne.
Lebo síce je super a záslužné, že ľudstvu predlžujú oči a uši - takže dnes každému (kto má smartfón) dočiahnu nielenže z obývačky - ale aj zo záchoda - hocikam na svete (ba až vo vesmíre), ale každý chce overené a pravdivé informácie - lebo inak môže rovno hladieť do záchodovej rúry a aspoň ušetrí troška elektriny.
Inými slovami, žurnalisti by urýchlene mali siahnúť k nejakej forme autokontroly - inak sa dočkajú prísnejších zákonov a brachiálnej kontroly vonkajšej.
Banky už vedia, čo mám na mysli.
Pretože správy nám roky tlačili do hlavy katastrofické obrazy o tom ako ropa končí - a teraz prekvapene vidíme, že jej nie je stále menej a menej - ale viac a viac.
Už len samotná Saudská Arábia, mala tú svoju dávno vyťažiť - a pritom správz o zásobách sú tále tie isté, hoci ťažba neklesá, ale stúpa.
A to nie je len dnešný stav - už dávnejšie skrz to prestal vývoj bezpečnejších thoriových reaktorov - lebo ich proste nebolo treba.
Alebo neustále omieľané správy o globálnom otepľovaní.
Isteže je - tak ako každých 100000 rokov - ale zatiaľ po ňom vždy prišla nová doba ľadová - a nie je žiaden dôvod aby neprišla zase (keďže za posledných 2,5 milióna rokov to bolo asi 40x.
Áno - Írsko aj Veľká Británia - spolu so severno časťou Európy znova pôjdu na 90000 rokov do šune - lebo tam proste všetci zmrznú (ak neutečú na juh - ale tam ich zrejme nikto nepustí).
Možné však je, že kým globálne otepľovanie dosiahne vrchol, tak sa tu ešte všetci uvaríme (ak pre zmenu neutečieme na sever) - čim dlhšie to ešte bude trvať, tým horšie.
Možno už len rok, možno desať,možno sto - ba možno aj tisíc - ale je skoro určite isté, že už nie desaťtisíc :)
Našťastie ochladzovanie bude pomalé a bude trvať desaťtisíce rokov, až kým o 90000 rokov neklesne tam kde bolo pred 14000 rokmi.
Dovtedy klesne hladina svetového oceánu asi o 150m - takže z Francúzska do Veľkej Británie a aj z Veľkej Británie do Írska sa bude dať dostať pešo - ale to sa bude dať tak či tak, lebo nad nimi budú tri kilometre ľadu.
To je proste štandardný cyklus a funguje takto veky bezohľadu na tu, či tu človekje, alebo nie je.
Ľudstvo je v skutočnosti prd - aj so všetkými svojimi obajvmi - lebo aj keby nahádzalo všetky svoje atomky na hromadu a nechalo ich prdnúť naraz (čo sa však v skutočnosti nedá - zreagovala by možno stotina, či tisíca a zvyšok by rozhádzala naokolo) tak to nie je ani tisícina energie pomenšej sopky a ani miliontina zaujímavejšieho asteroidu.
Takže prečo radšej nepoviete pravdu, ktorú vie každý žiak ZŠ,ktorý aspoň občas mrkne do učebnice ?
Aha už viem, lebo predávajú len senzácie.
Lenže to je slepé oko a hluché ucho, ktoré si paciet radšej vypichne, keď mu začne liezť na nervy.
A potom ste skončili ...
PS Google skončí čoskoro - ale to vám zjavne tiež uniklo (takže zabudnite na "kliky" - táto éra práve končí ;)
1/1