Názory čitateľov


Názory k článku:
Bublina s pákovým efektom: Ekonomická budúcnosť sveta negatívnych úrokových sadzieb

11. 10. 2019   M.V.
Pokiaľ ide o sociálnu stránku veci, povedal by som, že je najvyššíbčas začať uprednostňovať a nanovo formulovať občianské práva, ktoré sú oproti ľudským stále viac v závoze. Zvlášť ak sa jedná o rôzne sociálne dávky.
11. 10. 2019   anonym
Poculi ste niekedy, ze by kral splatil svoje dlhy? Je vam vsetkym jasne, ze ziaden stat takisto nesplati svoje dlhy? Dlhy krala, resp. statu vzdy splatili obcania
11. 9. 2019   andre
takéto články sú len účelovou proppagandou .....
11. 9. 2019   jim45
Velmi zly vplyv maju zaporne urokove sadzby na poistovne a dochodkove spolocnosti. Nakup statnych dlhopisov bol pre ne hlavny investicny nastroj, ale teraz, ked maju zaporny urok vlastne vklady svojich sporitelov znehodnocuju.
Ono to neostane len tak. Banky a financne domy ked krachuju, prudko zvysuju uroky, ako v 1998. Vtedy ich zachranil Miklos, ked sprosto zobral zo statneho rozpoctu 90 mld. Skk a daroval im ich. Kriza 2008 ani krizou nebola. Statnym zamestnancom vlastme neklesli platy a mierne zvysenie nezamestnanosti je nic proti tomu, co nas podla cisel caka teraz.
11. 9. 2019   Milano
Asi poplatky budú stále vyššie pre klientov. Keby mohli banky niečo hmotné nakupovať, tak by asi v tom podnikali.A aj keď existujú u nás nízke úroky na vkladoch, tak na pôžičkách okrem hypoték sú stále vysoké úroky. V konečnom dôsledku tí, čo by chceli šporiť budú chudobnejší a banky ešte bohatšie, lebo majú nízke náklady a ziskové sú stále. Ale čo cena peňazí, ako sa to bude vyvíjať?
11. 9. 2019   anonym
Položili ste si niekto otázku, prečo je banky ochotná "prerobiť"?
A keď na zápornej sadzbe neprerobí, prečo neprerobí? A aké bude mať táto situácia dôsledky?.
11. 9. 2019   jim45
Nikto nevie co z toho bude. Politici su k zapornym sadzbam donuteni situaciou, nerobia to, zeby chceli nieco rozumne pre obcanov.
1/1