Názory čitateľov


Názory k článku:
Spomalenie slovenskej ekonomiky by mohlo zvýšiť nezamestnanosť

2. 9. 2019   Jozef
Podľa ministra práce Jána Richtera (Smer-SD) však vývoj v uplynulom mesiaci zatiaľ nepotvrdzuje, že nastáva kríza. Pamätám si ešte vyhlásenie dnes už expremiéra pred desiatimi rokmi, v čase keď v Európe začala kríza, keď povedal: "kríza v Európe je, ale nás sa to netýka". Ani to nedopovedal a kríza aj nás zachvátila. K nezamestnanosti: Jeden starosta obce vyhlásil, že obce sú najväčší zamestnávatelia. Preberte sa pán minister.
22. 8. 2019   jim45
Pan minister. Ohladom krizy dobre s nami a zle prec, lebo ukazovatele su katastrofalne. Najma uroky na ulozkach aj dlhopisoch a zadlzenie statov aj domacnosti. A ten nekryty trilion dolarov nakoniec ukaze svoju destrukcnu silu.
Ale nie o tom som chcel. Po nasom meste sa potuluju jednotlivo aj v skupinkach bezdomovci a prosia aby mohli prespat v zahradach. Je to neprijemne ale hlavne prekvapujuce, lebo som si myslel, ze utulkov a miest v nich je dost. Udajne musia platit euro za noc, co pri davke v hmotnej nudzi je likvidacne a mozu tam byt len v noci a vsetky veci musia nosit so sebou. Skutocne vas poprosim o zasah.
24. 8. 2019   M.V.
Viem o prípade, že si na Silvestra vzali bezdomovca a bol s ním problém s termínom odchodu. Mám skúsenosť ako sa jeden bezdomovec domáhal, aby som niekomu telefonoval - neviem komu- aby ho vzali na krátky pobyt, ale nie do ubytovne. V lete sa do záhrady v duchu štandardnej kresťanskej lásky asi nasťahujú domáci, ale budú to asi len ojedinelé javy.
22. 8. 2019   rak
60 eur nedostanes ak vlastnis motorku alebo auto mladsie ako 10 rokov
22. 8. 2019   jim45
Vraj uz pri patrocnom aute dostanes.
22. 8. 2019   eXtrem
Realita je taka ze nezamestnanost je okolo vyse 20 percent. Kopu ludi ani nie je registrovanych na UP z dovodu sikany. Su dobrovolne nezamestnany a platia si ZP sami. Dalsia cast je na socialnom urade kde poberaju smiesnych 60 eur a su na marodkach aby neboli preradeni na nutene prace za 63eur. Tyto sa nepocitaju do statistiky. Povinnost registracie na UP sa zrusila v roku 2004 pri zbabranej reforme statnej spravy byciklistu sediveho. Dodnes to tak zbabrano nefunguje. UP su zbytocne navrhoval by som zrusit a ponechat iba socialny urad kde by sidlil aj SP a ZP. Evidenciu moze vykonavat jedna kanceleria alebo agentura.
24. 8. 2019   apoliticky
Velmi trefne a vystizne si to napisal...suhlasim s tebou...Urady prace by mali zrusit su to darmozraci !...a nezamestnanost ako uvadzas je realna a moznoi aj vyssia...okolo 25%...ale Richter zije na inej planete...a mozno to aj vie a si je vedomy toho ale robi zo seba hlupaka...vsak preco nie za ten plat co pobera...
28. 8. 2019   jim45
Toto riesi perfektne nepodmieneny prijem. Spociatku by bol 120 Eur ako dnesna davka v hmotnej nudzi, postupne by mohol rast s rusenim zbytocnych statnych institucii. Socialny urad by bol zruseny okamzite so zavedenim nepodmieneneho prijmu. Urad prace by nasledoval, pochopitelne by zanikla statom riadena podpora v nezamestnanosti. Kto by chcel vyssiu podporu, musel by sa pripoistit individualne. Presne to iste aj zdravotna a socialna poistovna. Aby obcania neboli prekvapeni, ked po zruseni tychto institucii a bez zatazenia statneho rozpoctu by nepodmieneny prijem vybehol na 500 Eur.
2. 9. 2019   Ružové Sluchátka
Rybár chytil zlatú rybku,ktorá mu ponúkla obligátne tri želania, avšak demokraticky zredukované na trojjediné.
Rybár, akceptoval a požiadal rybku, že chce mať vtáka až po zem.
Všemocná rybka prianie okamžite splnila a usekla mu obe nohy.
To nie je bradatý vtip, ale základný princíp riadenia štátu ľubovolnej proveniencie.
Vvtip akurát nemenuje záujmovú skupinku,ktorá sa stala majiteľom rybárovych nôh.
Tak sa riešila nielen nezamestnanosť (a nielen v SR), ale napríklad aj rómska kriminalita.
Stačilo ju prestať evidovať a zanikla.
My skutočne máme nulovú rómsku kriminalitu - akurát je zvláštne, že sa tým nikto nechváli.
Dôvod je ten istý, ako ten, prečo sa za totáča nikdy neoslavovala bratská internacionálna pomoc ...
Je to neuveriteľné, ale aj kokotizmus má svoje hranice :)
1/1