Názory čitateľov


Názory k článku:
Slováci nespravujú podľa finančníkov svoj majetok veľmi efektívne

20. 8. 2019   rak
a preto hodne nasich spoluobcanov si pekne krasne chodi po peniazky na postu, ziadny ucet ziadne poplatky ziaden strach zo záporných urokov
20. 8. 2019   MarianDz
Nalejme si čistého vína: uvediem 3 produkty, fondy (náhodne vybrané a znich vypíšem konkrétne informácie pre investora) so špecifikáciami na ktoré by sa človek ako investor mal v prvom rade sústrediť. Priebežné poplatky 1,54%, 1,91%, 1,71%. Výstupný poplatok 1,00 %. Vstupný aktuálne 0,00% (býval aj 1,5 - 3,5%). Tiež dôležitá informácia "Výška poplatkov sa v budúcnosti môže na základe rozhodnutia XXX banky meniť." Ak ešte len uvažujem o vstupe do fondu musím rátať s tým že fond musí zarobiť poplatok na vstup do fondu + priebežný poplatok a mal by som rátať aj z možnosťou že budem chcieť narýchlo opustiť potápajúcu sa loď prípadne použiť investované peniaze narýchlo v inom projekte teda + poplatok za predčasný výber. Trochu rátania inflácia cca 2% t.j. znehodnocovanie peňazí + priebežný poplatok = percento % ktoré musí fond vyrobiť aby som sa dostal na nulu t.j. nie do straty! Stále zarobil len bankár na správe Vašich peňazí! Pred vstupom si teda poriadne pozrite, zvážte ktorý z produktov, fondov dokáže urobiť ročne 3,54%, 3,91%, 3,71% ročne ak rátate z možnosťou predčasného výstupenia mal by vám fond vyrobiť o 1% viac aby sa zaplatil poplatok za predčasný výber t.j. 4,54%, 4,91%, 4,71% ročne! A to budete stále len na nule bez akéhokoľvek ZISKU! Ak chcete byt v pluse Váš produkt, fond musí dosahovať len vyššie percento. Názor že vyberiete neskôr keď bude produkt, fond v zisku dáva negarantovanú nádej, predĺži čas investovania no zároveň priemeruje obdobie. Ak teda na konci tretieho roka fond zarobí naraz 5% je to stále len 5/3 roky čo je 1,66% ročne čo nepokrylo ani poplatok na správu!! Nie to ešte rastúcu infláciu. Peniaze nie sú na hranie, jediný kto stále zarába je ten kto berie prvý a tým je správca. Moja rada "Keďže ziskovejšie fondy patria až do kategórie hazardných (vysoký stupeň rizika) pri ktorých je to buď alebo a nie tých z nízkym alebo stredným stupnom rizika t.j. ktoré majú problém vykryť infláciu a poplatky Buďte opatrný, zverujete svoju budúcnosť do rúk štasteny. Nie vždy sa dá ešte čakať na to že fond porastie lebo toho sa už dožiť nemusíte!"
20. 8. 2019   ROBO
No jasné, práve teraz treba dávať takéto články, aby ovce investovali do akcií a podobných produktov....teraz, keď sú denno denne akciové trhy ako na húsenkovej dráhe, a ceny akcií vytopované. Investovať treba, keď sú akcie nízko, t.j. tesne po kríze, nie teraz, keď už je nachystaná ďalšia.
20. 8. 2019   ja klient finančníkov
...lebo slovenskí "finančníci" nespravujú efektívne zverené peniaze, alebo sa mýlim?
20. 8. 2019   juribald
KEDYSI SOM SLEDOVAL a využíval rôzne ponuky rôznych bánk, takmer vždy to skončilo tak, že zo sľubovaných úrokov po pár rokoch nič nebolo, alebo len minimum. Títo bankstri len vymýšľajú stále nové a nové produkty a že tie, čo vymysleli pred 2 rokmi idú ku dnu ich vôbec netrápi. Bežný našinec aby stále sledoval, čo kde ponúkajú a každé 2 roky prehadzoval peniaze. A to málokoho baví robiť
19. 8. 2019   anonym
Do mojich úspor, nech sa nikto nestará !
19. 8. 2019   @@@
tak teraz neviem tu tvrdite že v bankach maju slovaci 37mld eur čo je nejakych 6800 eur na obyvatela alebo 8400 eur na dospeleho obyvatela ale nedavno mediami prebehol članok z nejakeho vyskumu že v banke najviac ludi maju uspori bratislavčania a aj to len cca 3tisic eur ostatnych krajov to bolo ešte o dosť nižšie tym padom je otazne prečo to nesedi ...prečo v tych vyskumoch nevyššiel priemer 7 alebo 8tisic ?
20. 8. 2019   roboter
zaratali aj hypoteky co ludia splacaju ;)
19. 8. 2019   linda
Ked clovek vidi, ze sa zodiera viac, ako ludia v zahranici, ale dostava sotva tolko aby prezil, je mu jedno, ci specialnym spravovanim nicoho bude mat o 10% viac, stale je to nic.
25. 8. 2019   ja
tzv. selektivne vnimanie. zahranicie zahrna aj nejakych 150 statov, kde sa zije horsie, ako u nas.
1/1