Názory čitateľov


Názory k článku:
Rozsiahla sieť nemocníc je podľa kardiochirurga Fischera neúnosná a neudržateľná

16. 8. 2019   M.V.
Chýbajú mi tam ambulancie očná, ktorú žiaden takzvaný rajónny oftalmológ nenahradí a diabetologická. V prvom prípade zostávajú len súkromné zariadenia, ktoré majú moderné OCT, laser, očné manometre, foto, perimeter a lôžkovú časť pre akútne prípady a výkony na sietnici a šošovke a možnosť podávať monoklonálne protilátky intravitreálne.
Zbytočne sa vyžadujú v záujme poisťovní neustále 3 mesačné potvrdenia o glykovanom hemoglobíne na očnom z diabetológie, ak sú v nej pacienti evidovaní, je to bohapustý formalizmus, ktorý má vyradiť pacientov z drahých liečebných programov a oční lekári musia zasiahnúť bez ohľadu na výsledok.Pacient navštevuje tieto ambulancie podľa nezávislých rozvrhov v ktorých je presne zaradený v programoch a to akoby oftalmológovia vôbec nevnímali a myslia si, že vyšetrenia sa robia hocikedy na počkanie. V Českej republike je limit ešte o 1% nižší, ale len vo verejných ambulanciách, súkromné to nepožadujú lebo si tie drahé injekcie do sklovca úpacienti platia. Asi 22 000 českých korún za injekciu.
16. 8. 2019   anonym
Ja osobne si myslim, ze ak v krajine, ako Malawi, moze byt bezplatne zdravotnictvo z dovodu toho, ze vatsina ludi nema peniaze, pretoze zije z prirody, tak v nasom dominiu, mozeme zrusit zdravotnictvo uplne a vyhlasit humanitarnu krizu, nechat cerveny kriz a lekarov bez hranic, postavat kontajnerove polne nemocnice, typu MASH, poskytovat len bezodkladnu zdravotnu pomoc.
Vyriesilo by to uplne a dokonale, nedostatok lekarov, sestier, personalu, uplatkov, riaditelov, ministerstva zdravotnictva.
Uplne by stacilo vyhlasit vynimocny stav, aby zdravotnictvo preslo pod ministerstvo obrany, do nudzoveho planu a mame po starostiach.
Ludske zdroje si bud priplatia, alebo umru, na pomoc zadarmo.
Mozno by pomohlo zrusit zdravotne poistovne, nech Penta stavia vlastne nemocnice a pripadne ziada o europske dotacie, na humanitarnu krizu v dominiu, kde nic nefunguje.
A ked uz teda nefunguje, nech to zrusia uplne, nakoniec to zas fungovat bude, len pri tom par ludskych zdrojov umre.
16. 8. 2019   Blind Man
Toto píše ten úplatkár, ktorému išlo vždy o dobro pacienta?
1/1