Názory čitateľov


Názory k článku:
Americký prezident uvažuje, či by USA nemali kúpiť Grónsko

17. 8. 2019   Viking
Vtipné je, že Grónsko nie je na predaj a keby presne to isté povedal Putin, tak niektorí SK politici by zrejme vyhlásili mobilizáciou :)
Na druhej strane je pravdou, že v niektorých najsemdemokratickej ších a najsamumanistickejš ích krajinách (konkrétne jednej) je "nepriateľské prevzatie" celkom bežnou hospodárskou činnosťou - a kto to zažil na vlastnej koží, ten si iste dobre pamätá, ako to funguje.
Štandardne tak, že firma A s dobrými kontaktmi (a plnými igelitkami) si od banky B zoženie úver, za ktorý kúpi firmu C.
A všetci sú šťastní.
Banka B nemá problém, pákovým efektom, zohnať ľubovolné prostriedky - a keď má tak si ich proste vypýta od FEDu, ktorý akurát zvýši US medzinárodné zadĺženie, ktoré je už beztak tak vysoké. že na nejakých tisíc miliardách ozaj nezáleží (a preto sa aj každoročne o tisíc miliárd zvyšuje - za Trumpa viac).
Jej akcionári sa tešia z úrokov.
Akcionári firmy C sa tešia za preplatenie skutočnej hodnoty akcií a akcionári firmy A sa tešia, že sa zbavili konkurenta - alebo, že sa zväčšením sily zbavia ostatných konkurentov.
Lebo cieľom finálnym je monopol.
Takže vlastne všetci sú šťastní - teda až na tých, ktorí boli "made redundant" a vyhodení a na tých, ktorí za nich teraz musia rob iť ich robotu - okrem svojej.
Lebo nepísaný zákon prikazuje, že dlh musí zaplatiť firma ktorá bola kúpená a to do roka.
Toto obyčajne vychádza - ale niekedy aj nie - lebo sa pri tom štandardne zvyknú porušovať všetky tie vzletné tézy, ktoré bývajú predmetom postgraduálov MBA.
Hospodárstvo totiž nerobia vedci ale alfa-samci.
A tí sa neriadia vedou, ale inštinktom a hlavne penisom.
Radisa však vedou prikrývajú, keď potrebujú zdôvodniť nejaký fuckup.
16. 8. 2019   yzyz
Ako vtip dobre na zasmiatie a tak max. bulvar! USA oligarch mafia imperium plutokracia kupia Gronsko cez svoje robustne a mega dlhove hospodarstvo ... Cize natlacia dolaroliru a posunu to Danom! Cize aj ojeb dokonali Amerikana Kapitalistov na dlhy gangstrov oligarch kabala mafia camorra ... Demo-kracie je nezmysel ako umely politicky rezim a nelogicky rezim. To uz davno hovorili sudruhovia Platon, Aristoteles a spol. Lebo skor ci neskor demo-kraciu obsadi oligarch kabala mafia camorra zlodeji, vrahovia a spol hore ako vlada-pyramida moci! Vid Hejslovenska neoliberal oligarch kabala mafia camorra demo-kracia alebo USA oligarch mafia imperium plutokracie. USA su dalej a aj Ukrajina maju oligarchov kabala mafia camorra za prezidentov uz realne! Ale aj Hejslovensko malo prezident Kissku oligarchu tiez kabala mafia camorra. Vsetci tomu chapu planeta zem je dynamicky proces. Kontinenty su v pohybe, oceany a aj moria su v pohybe. Pocasie, atmosfera a aj klima su v pohybe. Preto Gronsko bolo zelene za Vikingskej ery. Tak isto bola zelena krajina aj Antarktida a v jednom dokumente bolo spomenute. Ze ked Antarktida bola zelena ako kontinent tak pri nej bolo niekolko kusov nieco ako Golfsky prud. Ktore dodavali teplu vodu okolo Antarktidy. Tak isto dneska je Sahara v Afrike najvacsia pust ale 10 000. tisic rokov do zadu tam bol supra dazdovy prales. A pust Sahara bola v Juznej Amerike ... Len ludia a ich mozgy si toto nevedia dobre celkom predstavit. Kontinenty sa vzdaluju od seba kazdu nanosekundu. Ide skor o chapanie ludi a ludstva si predstavit planetu zem ze je v pohybe! xDDDDDDDDD
16. 8. 2019   classic chess
A kde má podľa Teba miesto SMER sociálna demokracia? Lebo na túto hlavnú mafiu si akosi pozabudol.
17. 8. 2019   yzyz
Ked moze existovat umely politicky rezim USA oligarch mafia imperium plutokracie maskujuce sa za demo-kraciu. Na cele s prezidentom Trum USA elita oligarcha kabala mafian! Tak moze fungovat zakonite aj biznis strana Hejslovenskej oligarch kabala mafia camorra Smer oligarch kabala mafia biznis s.r.ocka! Ale to je skor o optike a namyslani si. Chudoba a holota a novodoby otroci si myslia dole. Ze ziju v umelom politickom demokratickom rezime. Ale ty co su hore zlodeji a vrahovia-oligarchia -politruci vedia to hlavne. Ze toto je umely politicky rezim oligarch kabala mafia camorra demo-kracia s.r.o! A samozrejme to skonci tak ze chudoby, holoty, novodobych otrokov je viac a to cele tak ci tak povalia oligarch kabala mafia camorra demo-kraciu ako umely politicky rezim ... Ale o tom debatovali sudruhovia filozofovia uz v staroveku a aj stredoveku. Atenska oligarch kabala mafia demo-kracia mestky stat sa na konci rozpadol aj tak! Tak isto sa rozpadli v Italiji v stredoveku mestke staty tiez typ oligarch kabala mafia camorra demo-kracia akoze vlada ludu ale v skutocnosti to bola vlada oligarchie kabala mafia za oponou ... Skor je to tak ako v Revoluciach chudoba-holota-novo doby otroci co su dole precitnu ako z umeleho politickeho rezimu oligarch mafia demo-kracia! A co urobi chudoba, holota, novodoby otroci ta zrusia a rozbiju umely politicky rezim do tla a aj zapalia ... Dejiny ludske revolucie a povalenie umelych politickych rezimov to bolo bezne a pozna vela! Prva svetova vojna zrusila europske imperia a europskych imperatorov-kralov a spol ... Je to bezne teraz dole ludia zistuju ze umely politicky oligarch mafia demo-kracie je pre oligarchu a bohatych ludi nie pre nich! Keby sa dneska vyzbrojila chudoba, holota, novodoby otroci ludia na Hejslovensku zajtra padol umely politicky rezim oligarch mafia kabala camorra neoliberal bolsevicka demo-kracia diktatura ... Nikto a nikdy by nemal sancu hore na pyramide moci! Je to vzdy a stale o optike ako sa na to kazdy pozera. A to uz v staroveku riesili to iste co dneska Sokrates a spol ... A ked oni to riesili uz v staroveku a neprisli na nic nove. Tak dneska v novoveku tiez na nic ine sa nepride iba na Revolucie a vojnu! Uz sudruh Lenin imperator agent zo zahranicia z Nemecka ktory prisiel organizovat Revoluciu bolsevicku Komunisticku ale aj dalsii Marx. Povedali chudoba, holota a novodoby otroci nemaju co stratit iba ziskat v novych Revoluciach! To iste hovorili si aj vo Franczuskej Revoluciji chudoba, holota, otroci dole ... Ale vravim je to o optike vid Francuzi dneska zlte vesty a spol! xDDDDDDDDDDD
cesko2050.cz/wp...
https://spravy. pravda.sk/svet/clanok /441558-usa-su-skor-o ligarchia-ako-demokra cia-tvrdi-byvaly-prez ident-carter/
16. 8. 2019   Trumpete Mrkvu
USA má na Thule nárok, lebo tam ležia zbytky jednej z 5-tich atómových bômb, ktoré Amici stratili, keď chránili Európu pred červeným nebezpečenstvom (ďalšie štyri padli v španielskom Palomares.
Tam ale žiadna evakuácia nebola potrebná, lebo to bola dobrá - demokratická rádioaktivita a výživné bio-plutónium (ako v Hirošime).
Teraz ešte Dáni protestujú, že to je nehorázna drzosť - čoskoro budú spievať inú pesničku, lebo model "Krym" sa dá použiť aj v Dánsku (v podstate je to len podstatne starší model "Sudety" - kto má silnejšie zbrane, má proste pravdu).
V skutočnosti je chudobným Dánom Grónsko ako mŕtvemu šál, či rybe bicykel.
Dobré USA sa však pomocou Grónska môže pustiť do spravodlivého boja s temným Ruskom a demokraticky mu vypáliť rybník pri zbere nerastnej úrody po rozpustení posledného ľadovca.
Treba sa však popnáhlať, lebo čoskoro príde zvrat globálne otepľovanie sa zvráti a Európa sa na pár desať tisíc rokov znova zaľadní 3,5 kilometrov hrubou ľadovou škrupinou (čím sa elegantne vyrieší nielen Brexit, ale aj írska hranica :)
Pravdou ale je, že stále nechápeme, prečo sa tento fenomén každých 100000 roov opakuje (pred 800000 rokmi dokonca každých 40000 rokov)
Možno je vinníkom nukleárna zima (aj keď tomu neverím) - čo by znamenalo, že úroveň civilizácie, ktorú sme dosiahli už dosiahlo ľudstvo mnohokrát - ale demokracia vždy spôsobí návrat do doby kamennej a tak sa tu posledných 2,58 milióna rokov točíme, ako pokazená gramafónová platňa ...
1/1