Názory čitateľov


Názory k článku:
Koniec rastu: Výnosové krivky nehovoria absolútne nič, centrálne banky majú dostatok munície

15. 8. 2019   jim45
Od prirody som optimista a skutocne obdivujem Mr. Victora. Len mala kontrolna otazka. Akuze to maju municiu centralne banky, ktoru podla Mr. Victora nikdy neminu? Spolu s Mr. Victorom si myslim, ze psychologia hra v ekonomike dolezitu ulohu. Lenze tak ako vsetko na svete ma aj svoje medze.
15. 8. 2019   @@@
ta municia su peniaze ...ide o to že dnes CB môžu vlastne robiť všetko aj to čo by nemali....napriklad skupovať dlhopisy firiem alebo nakupovať akcie spoločnosti na podporu ich akcionarov a dôvery akcionarov v ne .....pravda je taka že všetko to je vlastne neferove voči bežnym ludom lebo bežny ludia nevlastnia nič z toho a tak vlastne CB takto podporuju len bohatych ludi aby boli ešte bohatši a potom si za umelo nafuknute aktiva kupovali pracu u bežnych ludi ktory na každy umelo vytvorene euro alebo dolar cez CB musia tažko pracovať ...je to taki paradox dnešneho sveta ked CB vytvaraju peniaze pre bohatych z ničoho a bohaty tak bohatnu bez prace aby ta druha strana chudobnych za tie iste peniaze sa tažko potili v praci a tvrdo pracovali ....je to vlastne clekovo vysmech bohatych chudobnym ...je otazne ako dlho može toto trvať ?.....asi dovtedy pokial budu media dostatočne vymyvať ludom mozgy o tom že je to prinosom pre nich aj ked pre väčšinu (okrem tych bohatych ) to žiaden prinos nie je ......ale taki je kapitalizmus bez moralky bez poctivosti bez spravodlivosti :D
15. 8. 2019   jim45
Len uz sa ten nekryty trilion dolarov zacina naplno prejavovat a skusenosti hovoria recou najjasnejsou. Toto dopadne velmi zle. Skupovanie bezcennych statnych dlhopisov a krachujucich podnikov za nekryte peniaze uz nepomaha. Uroky pod nulou, vseobecna zadlzenost statov, vlad, jednotlivcov. Je to ovela horsie ako pred 2008. Preto sa pytam akuze to maju municiu centralne banky?
15. 8. 2019   MM
jim45... ich municia je neobmdzene mnozstvo likvidity, co na tom nechapes? Peniaze sukomnych investorov su fakticky k nicomu, ocenenie realneho rizika ludmi/investormi je v podstate nepodstatne, pretoze CB skupia za nove penaize vsetko...tiez mi to pride chore, ale je to zjavne na dalsie destarocie ci viac nova paradigma...CB budu financovat staty, a tie pri najhorsom skrz deficitne statne rozpocty financovat aj predrazene nezmysli len aby narastlo HDP, bola nejaka zamestnanost a pod., dlhy uz nikoho v tomto sialenom systeme nezaujimaju...len jednotlivcov, teda nas, plebs, ktori nekontrolujeme menu a ktori si nevedia "natlacit" v pripade problemov nove peniaze...zavrsenim tohto stavu budu coskoro podla mojho nazoru nepodmienene prijmy ("helicopter money") v pripade, ze sa ekonomiku ani zaplavou uverov nepodari nastartovat, pretoze ludia su uz tak dost zadlzeny a nepriazniva demografia, teda starnutie obyvatelstva spsobi mensiu spotrebu...len tou zaplavou penazi to mozu prestrelit a sposobit vyssiu inflaciu v buducnosti, no zatial sa to nedeje...
15. 8. 2019   jim45
Ved chapem oni tlacia peniaze, skupuju akcie aj dlhopisy aby drzali burzu a uroky na dlhopisoch, lenze drhne to. Zbytocne trepes do podniku peniaze, ked o jeho produkciu nie je zaujem. A burza ide dole nech robia co chcu. Tlacia, rozdavaju peniaze a nic. Vyroba klesa. Zadrhlo sa to.
16. 8. 2019   Joe The Pilot
Mas uplnu pravdu, drbne to. MM je len dalsi, krory este veri v rozpravky kravatakov. Ono to vlastne drblo uz v 2008, pacient vtedy zomrel, len ho este drzia na pristrojoch, pretoze postar este nosi dochodok. Ale aj postar na toraz pride... Teraz uz skor ako neskor. Ale mam pre teba riesenie. Mozes na tom zarobit. Mozes proti nim "bojovat" ich zbranami. Naois mi sms na cislo 0910 747 824 a ja sa s tebou podelim o tu informaciu.Jedno ti viem garantovat, ze nebudes to mat za strateny cas.
1/1