Názory čitateľov


Názory k článku:
Nízkym úrokovým sadzbám sa potešia dôchodcovia, nie mladí

16. 8. 2019   Revolucionar
Vďaka hypotekam bez úrokov stupňu ceny nehnuteľností natoľko, že si ich málokto bude môcť kúpiť, a ak ich niekto kúpy, tak to bude v bubline vytvorenej bankami, takže výsledok bude realitná bublina a ľudia bez dostupného bývania.
16. 8. 2019   Blind Man
Dobre píšeš. Bankári nikdy neprerobia.Ani pri záporných úrokoch.
16. 8. 2019   Monroe
Velmi zavadzajuci clanok....kolko dochodcov vlastni viac nehnutelnosti? V pomere ku vsetkym dochodcom je to urcite zanedbatelne cislo.A suhlasim s nazorom, ze dochodcovia maju uplne ine starosti a priority ,ako mat dobry pocit z toho, ze sa im zhodnocuju nehnutelnosti, v ktorych byvaju.Vacsinou byvaju akoze vo "vlastnych" odkupenych nehnutelnostiach, ktore su zatazene hned niekolkymi uvermi, napr. : na zateplenie, vytahy, tepelne cerpadla, rekonstrukciu stupaciek, elektrickych rozvodov,bojlerovni a dalsieho vybavenia spolocnych casti a pristorov bytovych domov. A aj ked su to domy, kde je mozno aj 1oo % vlastnikov - dochodcov, task ziadna banka toto pri poskytovani akychkolvek spotrebnych uv erov toto do uvahy vobec neberie.
16. 8. 2019   xxx
Kto má záporné úroky na pôžičke? Pár vyvolencov a robíte z toho masovú záležitosť. Na účte kde mám peniaze mám úrok 0. Teraz som si bral som si spotrebák(stavebné dokončovačky), žial hypo nedostanem, na spotrebáku mám RPMN +13.05%. Takže takýto je reálny život.
16. 8. 2019   M.V.
Vôbec som nepochopil, čo z toho chaosu majú dôchodcovia, zvlášť, ak majú po 80-tke a majú celkom iné starosti so životom a nie nejaké trapné úroky.Možno stúpa záujem o nehnuteľnosti. Tešia sa zo znehodnocovania vkladov a stúpajucich cien energií. Možno klamú pocity z fotografií v novinách na ktorých sú ľudia 40-50 roční so širokými úsmevmi ako reklama na zubnú pastu zobrazení vo výsokom rozlíšení ako dôchodcovia zverení do bezplatného zdravotníckeho systému, kde sa tie zisky pre nich akumulujú.
16. 8. 2019   MM
Troska som nepochopil zmysel tohto clanku... co maju dochodcovia z toho ze sa im zvysuje hodnota aktiv /teda nehnutelnosti/ v ktorej byvaju 4% p.a.? Ved predsa niekde musia byvat...zmysel to dava len v pripade, ze tito sporitelia/dochodco via vlastnia niekolko nehnutelnosti a plynu im z nich pasivne prijmy v podobe renty/najomneho, ktore na trhu vdaka rastucim cenam samotnych nehnutelnosti by malo tiez rast...inak je tento stav pre nich irelevantny...alebo si zoberu reverznu hypoteku a zvysi sa im prijem k dochodku???
1/1