Názory čitateľov


Názory k článku:
Najpomalšie: Ekonomický rast na Slovensku v 2. štvrťroku takmer skolaboval, tvrdí analytik

15. 8. 2019   jim45
Uroky nula, trilion nekrytych dolarov, dlhy statov a domacnosti. Radsej ani nemysliet ako to skonci.
Este o tom trilione nekrytych penazi. Dlho o nich nebolo pocut, dnes uz vieme, ze 85% z nich ostalo u bankarov a politikov a boli pouzite na dalsie opatrenia, aby sa z nich este menej dostalo k beznym ludom. Problem je, ze keby to nanichodni bankari a politici aj v nahlom osvieteni chceli vratit, neda sa to. Kazde jedno nekryte euro narobilo skody za desat. Aj keby ich rovno vratili a spalili ich, ekonomicke skody najroznejsich foriem ostanu.
14. 8. 2019   fero z BA
takže sa definitívne pod vedením súdruha fica blížime k socializmu ---- vtedy ekonomika tiež kolabovala
17. 8. 2019   apoliticky
...si dusevny mrzak...v kuse sa vyhovaras na socializmus...ale to tu nenapises...ze zapad v ekonomickom suboji so socialistickym blokom pouzival podle prostriedky !...ako sankcie na vychodny blok !...alebo diverzantov na rozvrat socialistickej ekonomiky !... sa tu len strapnujes recami o socializme ...kapitalizmus je stary 250 rocny system, ktory na dnesnu modernu dobu uz nefunguje !...pozri si socialisticku Cinu !...1 miliarda ludi...ale ziaden zobrajuci, ziaden nezamestnany a ani ziaden hladujuci !!!...a ekonomika ci inrastruktura ?!...ten tvoj slavny kapitalisticky zapad socialisticku cinu uz ekonomicky nikdy nedobehne !!!...aj keby cuvala !!!...chod sa tam pozriet !!!...treba zmenit system !...a nazyvaj si ho ako chces !
20. 8. 2019   NR68
čína má otrokársky systém, maká sa 12 hodín denne 6 dní v týždni za 400 USD mesačne
14. 8. 2019   xyx
Tak naučiť sa poriadne gramatiku je určite ťažšie, ako písať schizofrenické bludy, ale zato osožnejšie pre majiteľa, aj spoločnosť.
14. 8. 2019   TEMPLWALD@seznam.cz
Česko jako úkaz. V okolí krouží recese, ale tuzemská ekonomika roste
Podle předběžného odhadu ČSÚ vzrostl hrubý domácí produkt ve 2. čtvrtletí mezičtvrtletně o 0,6 procenta a meziročně o 2,7 procenta.
Článek
Je to skoro úkaz do učebnic ekonomie. Česká ekonomika i ve druhém čtvrtletí roku poměrně slušně roste, ačkoliv Evropou obchází strašák recese, divoký brexit je za rohem a v americko-čínské obchodní válce se pravidelně střídá příměří s tuhými boji.
Podle nejnovějšího odhadu Českého statistického úřadu přidalo tuzemské hospodářství oproti stejnému období minulého roku 2,7 procenta.
Okolní ekonomiky, a to i ty nejsilnější, přitom atakují hranici, za níž je pád do záporných čísel. Německo hlásí pokles ve druhém čtvrtletí o 0,1 procenta. Německo je největší ekonomikou v Evropě a největším obchodním partnerem České republiky.
V Česku růst zachraňují především domácnosti a jejich nákupy, ale stále ještě i vývoz. Zpomalení oproti předchozím rokům hojnosti však už signalizuje to, že firmy postupně tlumí svoje investice. Jinak řečeno: nevidí budoucnost úplně optimisticky a tak ve výdajích, které mají přinést zisky až za delší dobu, šláply na brzdu.
15. 8. 2019   jim45
10 milionov slusnych spotrebitelov urobi vela. Samozrejme ten vypadok exportu uplne nenahradi, ale na dobre prezitie to staci. Keby k tomu bolo dalsich 5 milionov spotrebitelov, ba dokonca este dalsi milion za Karpatami, tak ekonomicky o ten stat nemam najmensi strach.
14. 8. 2019   yzyz
Ja osobne som tipoval ze na Hejslovensko pride kriza dlhova zapadna staro nova tak +- koniec roka 2019! Niektory hovorili ze jar 2020 to buchne cele ... Ale uz je to jedno prislo to skor tak ci tak je to jedno ... Ale krizu dlhovu staro novu zapad na dlhy rok 2008. Predpovedalo 8. kusov ludi a medzi nimi bol matematik Ind ako migrant do USA. A ten sa pokusal Ind lebo to trafil nie na den ale na tyzden kedy to zacne dlhova kriza! A Ind migrant v USA oligarch mafia imperia plutokracia sa pokusal dostat do medii USA alarmovat americku verejnost. Lenze v USA oligarch mafia imperiu plutokracie su 95. percent media vlastnene. USA oligarchiou kabala mafia camorra elitou. Tak Ind sice uz Americky Ind migrant si neskrtol v USA mediach ... Takto tam pracuju a funguju media oligarchia kabala mafia camorra USA imperiu plutokraciji. Vedela aj USA elita kabala mafia oligarchia ze kriza pride mali tiez vlastnych matematikov co to pre nich pocitali! Ale ten sudruh Ivanov Mikozov to je to iste agent zo zahranicia ako bol sudruh Lenin ... To iste opakuje zapad na dlhy a hlavne USA oligarch kabala mafia plutokracia imperium len o 100. rokov neskor! Vysiela na daleky Vychod agentov zo zahranicia sudruhov Lenin, Ivanov Miklozov a spol ... Ale da sa na to lahko a rychlo prist! xDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDD
https://tv.tera z.sk/ekonomika-tu-a-t eraz/x7bmim6031_20190 621_ekon_tat/16729/
14. 8. 2019   yzyz
Kriza dlhova mega a supra zapadu na dlhy-USA oligarch mafia imperium plutokracia umely politicky rezim, dosla zase na Hejslovensko staro-nova 1929-2008-2019! Prakticky kriza dlhova nikdy neskoncila len stare dlhy sa na novo premaluju cez nove dlhy na zapade na dlh ... A ako dodava kazdy historik dlhy nuluju bud Revolucie alebo posledna svetova vojna su len dve riesenia na stole uz len dneska! Hejslovensko nenajdu a z toho sa nikdy nespamata. Lebo cely Hejslovensky priemysel je extremna lacna pracovna sila a novodoby otroci-montovaci aut pre hlupakov-degenerant ov ... Sudruha Ivanova Miklozova hospodarsky neoliberal bolsevicky dhovy zazrak-pavedaka-eko noma utopistu prave teraz konci-v realnom case! Na Hejslovensku socialnaja oligarch mikro Ukrajina kabala mafia camorra stat! Ale musis uznat agent zo zahranicia sudruh Ivanov Miklozov neoliberal bolsevik utopista a pavedak vie perfektne po Rusky. Sudruh Ivanov Miklozov agent zo zahranicia je na Ukrajine oligarch kabala mafia camorra kopiruje to iste ako sudruh Lenin. Sudruh Lenin bol agent z Nemecka agent zo zahranicia prisiel reformovat-Rusko-pe restrojkou bolsevickou Komunistickou Revoluciou! Sudruh gaspadin agent zo zahranicia z Hejslovenska Ivanov Miklozov central mikron je vas ... Ale hladisko sudruhovy Ivanov Miklozovy agent zo zahranicia neuverilo maju skusenosti! Prisiel novy mikro oligarcha kabala mafia camorra prezident komik-populista-ext remista-Kolomojsky a aj predcastne volby-parlamente na Ukrajine ... Dobre rano Hejslovensko! Vitajte a nic nepytajte v staro-novej dlhovej zapad na dlhy krize ale teraz sa to uz zruti ako umely politicky rezim Komunizmus! Z vnutra sa vycerpal aj umely politicky rezim Kapitalizmus na dlhy pre oligarchiu a bohatych ... Ta aj sudruh Ivanov Miklozov agent z Hejslovenska zo zahranicia to bali na Ukrajine oligarch kabala mafia camorra Banderovsky nacisticky stat! xDDDDDDDDDDDDDDDDDh ttps://www.youtube.co m/watch?v=zPnxjt29jm0 &t=1059s
14. 8. 2019   nerozumiem tvojej reči
to píšeš cez nejaký prekladač, alebo máš skutočne takéto myšlienkové pochody, ktoré nedokážeš zrozumiteľne pretaviť do viet?
14. 8. 2019   yzyz
Tvoja gramatika tiez nie je bohvie co! Ale na gramatike nikdy nestal a nepadal hologram kozmos nastastie. A nastastie nie na Hejslovenskej-Loven skej gramatike ... xDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
15. 8. 2019   Hosť
Ale na gramatike stojí národ...
15. 8. 2019   Knedledy Gaga
Terminálne štádium boreliózy :(
Takých prípadov je bohužiaľ plný aj parlament - na rozdiel od tejto vzorky im však choroba ešte nezničila artikulačné centrum, takže ich ťažšie identifikovať.
Najmä pre tých, ktorí tiež trpia terminálnym štádiom boreliózy - ale bo ako vravieval Yossarian - majú muchy v očiach a preto nevidia, že majú muchy v očiach ...
15. 8. 2019   drak
Prosim uz tu nepis.
17. 8. 2019   apoliticky
...ty si nejaky cudzinec...co tu pise cez preladac Google...
1/1