Názory čitateľov


Názory k článku:
Hypotéky so záporným úrokom? Prvá banka už platí ľuďom za to, že si od nej požičali peniaze

29. 8. 2019   retris
Dobrá rada pred kúpou bytu:
A najmä keď ho kupujete na hypotéku:
Dajte si premerať váš byt na prítomnosť geopatogénnych zón.
Geopatogénne Zóny sú spomenuté aj v Stavebnom Zákone: § 47 – písmeno J. Citát z textu: Stavby sa musia navrhovať tak, aby: bola zabezpečená čo najväčšia ochrana stavby pred ….. vplyvom geopatogénnych zón, bludných prúdov a podzemných a povrchových vôd,“ ….
Ak Vám geopatogénne zóny(podzemné vodné toky, vodné žily) prechádzajú popod posteľ alebo napr popod detskú izbu môžu mať senzitívnejšie deti vo veku 0-12 rokov a dospelí od 35+ rokov rôýne problémy. Viac info nájdete na stránke: www.dracie-zily.sk , alebo https://www.faceboo k.com/geoanomalie/
18. 9. 2019   gulag
Pod 440 rokov starým banským domom nám tečie, cez pivnicu, voda odkedy ho v roku 1580 postavili.
Starkí, ktorí tam žijú sa tento rok dožívajú - 89 rokov babka - a 92 dedko, ktorý denne stiahne flašu čuča a krabičku cigariet :)
Podľa geopatologických kravín by museli byť všetci obyvatelia Amsterdamu aj Benátok už dávno mŕtvi a kšeft v panelákoch a iných mrakodrapoch by mohol zrejme fungovať len na prízemí.
Iná kapitola je radón, ktorého koncentrácia je napríklad veľká v Dúbrave a vysoká v Marianke a Záhorskej Bystrici - avšak korelácia s onkologickými ochoreniami nie je viditeľná, napriek tomu, že v prízemných rodinných domoch bez radónovej izolácie by nejaká mala byť (plyn radón je sám o sebe neškodný, ale sa - aj v pľúcach - rozpadá na pevnú látku polónium, ktoré je dostatočne silný žiarič s dostatočne dlhým polčasom rozpadu, aby narobil galibu (pplk. Litvinenko)
Záver - prútikárstvo síce funguje (a dokonca sa aj za minulého režimu rutinne používalo pri hľadaní nezakreslených potrubí - len sa to nepriznávalo) - ale žiadna súvis so zdravím preukázaný nebol.
Bludné prúdy boli iná kapitola - to sa však týkalo rozvodov elektrickej energie a hlavne elektrifikovaných želelzničných a električkových tratí - zem sa však už ako spätný vodič nepoužíva. Okrem toho išlo o elektrolytickú koróziu kovových konštrukcií (zábradlia, apod.)
Vyššie uvedené neznamená, že už vieme o prírode všetko a všetko vieme vypočítať (napríklad akupunktúrne body sa dajú presne lokalizovať meraním diferenciálneho odporu okolia - napriek tomu neboli dodnes anatomicky objasnené), ale sprosto sa nabaľovať na chrapúnskych pi.ovinách by malo byť trestné aj za tzv. demokracie.
14. 8. 2019   Srac
Zakladna matematika danskej banky je nasledovna: poziciam si milion v centralnej banke za -0,4%. Ked nic nepoziciam dalej z tohto milionu, zarobim 4000, cize nic ma to nestoji. Ak to poziciam ako hypo, dam to na vklad ako povinnu minimalnu rezervu. Poziciat mozem 10 nasobok cize 10 milionov s urokom -0,5%, co je 50.000 naklad oproti 4.000 vynosu. Cize nebudem robit frakciu 1:10, ale menej, aby som stracal minimum. Ak by som ale ostal pri frakcii 1:10 , z pozicanych 10 milionov ziskam pri uverovej delikvencii 4% skutocne aktiva za 500.000(uvery 400.000 kryje nehnutelnost za 500.000). Cize tento worst case ma banka pri nakladoch 50.000-4000=46.000 aktiva za 500.000, co je viac ako 10 nasobok. Chudatka banky, co robia( a zarobia), ked su uroky kladne? Ked sa im to oplati pri zapornych a vedia preco.
15. 8. 2019   erik
vy mudrlanti, to, ze si ale banka rata za vedenie uveroveho uctu poplatok, poplatky za transakcie na ucet, administrativne poplatky ktore prevysuju klasicke uroky, tak to do clanku nenapisete...
14. 8. 2019   Revolucionar
Recept na boj proti kríze je ešte viac zadlžiť už zadlžené obyvateľstvo, niekomu to príde ako rozumné riešenie:) veď tu ekonomiku treba nejako rozhýbať, začalo to v 2008, úroky dole a palec hore, a všetko fungovalo až kým bubliny nepopraskali a to bol koniec tejto rozprávky o tom že zadlžovať sa a tlačiť peniaze sa dá do nekonečna...
14. 8. 2019   Vladimír Iljíč Trump
Ďalší dôkaz, že komunizmus vyhráva.
Z toho dôvodu je aj treba nakúpiť banány - lebo čoskoro už nebudú.
Huba Tropical Race 4 (TR4) ich totiž úspešne ničí a práve sa prebojovala aj do Južnej Ameriky - ktorá zatiaľ odolávala, ako posledná.
Na druhej strane sú vlastne všetky jedlé banány (z ktorých už väčšina vykapala) de facto geneticky modifikované (voľakedy sa tomu vravievalo "vyšľachtené - ale je to to isté - len inými nástrojmi) takže je to v pohode, lebo podľa matky prírody je správne, ak človek banány nežerie.
Uvidíme, ako bude s mandarinkami (ale z tých už je tiež väčšina hnusná)
15. 8. 2019   adrex
čo to ma s úrokami na hypotéke ?
18. 9. 2019   banán
Nič, ale nebol tu žiaden článok o banánoch :)
1/1