Názory čitateľov


Názory k článku:
Pohľad na investičné bubliny: Ktorá bola doteraz tá najväčšia?

27. 8. 2019   anonym
Jednou z najvatsich investicnych bublin, prakticky to ale bol podvod, bola privatizacia vo vychodnej europe.
Je pravda, ze z tak odporneho procesu, ako bolo znarodnenie, zostatnenie, zdruzstevnenie, odkulacenie, nemohol vzniknut spravodlivy proces, ani po 40rokoch vlady cervenych svini.
Problem bublin v kapitalizme je, ze sa nafukuju prirodzenou cestou ludskej chamtivosti.
Problem odrbania ludskych zdrojov po budovani socializmu, pod vedenim komunistov, je, ziadnu bublinu nafukovat nemohli, proste im pustili zilou.
21. 8. 2019   jim45
Kto nafukuje bubliny? Daju nizke uroky na hypotekach a ludia beru ako divi, aj potvrdenie od zamestnavatela o plate sfalsuju. Som zvedavy ked naozaj pride kriza, co budu s tymi neplaticmi robit. A slovenske domacnosti su vynimocne zadlzene. Nielen hypo, aj spotrebne uvery. Kto ma stabilny plat, bral pozicky ako divy na kazdu blbost. Dovolenka, svadba, auto, hocico. Ked si to kupia a par mesiacov uzivaju, je to parada. Ked to tri roky splacaju a spocitaju, kolko este musia splacat, radost ich rychlo prejde.
26. 8. 2019   mari
banka skrátka nepríde, má predsa na nehnuteľnosť záložné právo takže banka zhrabne bývanie a neplatiči popakujú do kartónovej škatule pod most
21. 8. 2019   Brežhnev
Bol som šokovaný, aké peniaze prerobili bežní Íri počas tej realitnej bubliny. Aj z toho, že Dublin miestami vyzeral, ako po vojne. Mnohí Íri budú splácať to dobrodružstvo ešte do smrti - a teraz sa na nich ešte valí Brexit (asi budú jediní, ktorí to obserú)
V porovnaní s tým 21. august 1968 nezanechal u nás absolútne žiadne stopy /aj keď je pravdou,že emocionálne to bola naozaj pekelná pecka)
1/1