Názory čitateľov


Názory k článku:
Multi-level marketing je legálna pyramída, odpor však naďalej rastie

3. 4. 2021   anonym
Autor článku okolo MLM ani nešiel. Robím produktové MLM 10 rokov. Nič nikomu nevnucujem, vzťahy s priateľmi mám dobré. Kto chce sám, tak je predajca, kto che byť len spotrebiteľ, je spotrebiteľ.Nikdy nikto do ničoho nenúti. Zarobiť sa dá, keď človek tvrdo, vytrvalo pracuje. Je to podnikanie, nie zamestnanie.
25. 8. 2019   anonym
Jedina schema, kedy funguje sice pyramidovo, ale zarucene multilevelmarketing , je predaj ilegalnych veci, ako su drogy a zbrane.
Tam je jasna hierarchia a maloktory koncovy spotrebitel, ma ambicie na vypracovanie sa vyssie.
System ochrany a produkcie ciernych penazi, funguje dokonca ako lobby model, alebo umoznuje uzku spolupracu v urovniach korupcie a dokonca korumpuje aj kleptokraciu.
Take krajiny, kde sa vyraba produkt vodny pre MLM, dokonca ani kulturne plodiny ako mak v Afganistane, alebo koka z krajin Juznej Ameriky, niesu potrebne.
Asi nikto este nikdy nepocul o Afganskych makovych buchtach, alebo Afganskom makovniku, slizoch, alebo afganskej makovej strudli.
Koka sa do cokolady tiez nepridava, kedysi do Cocacoly, ale to je velmo davno, ked heroinove kvapky, kodein, alebo pervitin, boli predajne bez predpisu.
Dnes to nieje ine, akorat sa diery na trhoch, chytil urcity sposob MLM.
Navyse ani v krajine, kde sa vyrabaju napr. Kalasnikovy, alebo slavny Colt 1911, pripadne najokatejsie SA58, pripadne samopal Brenn, ci taky Glock, sa zbrane moc nenosia.
Zato v krajinach, kde sa zbrane nosia, od detskeho veku, sa tieto hracky nevyrabaju, ale sa dovazaju a tiez celkom vyznamne pouzivaju. Tam sa ale nenosia zas chutne drogy, ale fetuje sa lepidlo..
25. 8. 2019   Erik
98% členov MLM nezarába takmer nič npr.v AMWAY.
25. 8. 2019   anonym
Amway, to je ale sortiment bezneho spotrebneho tovaru, opradeneho tajomnom.
V skutocnosti vsetko, co ponuka tento typ MLM, sa da kupit v beznom "koloniali", teda v obchode z rozlicnym tovarom.
Samozrejme lacnejsie.
V podstate pre proletariat, dnes ludske zdroje, kedysi cely Amway, sa dal nahradit niekolko vyrobkami, ktore snad okrem hajzloveho papiera, ktoreho bol obcas nedostatok.
Indulona, Pur, solvina, nivea, mydlo z jelenom, tekute mydlo, brezovy sampon, zuzka prasok na riady, tix, monteracik, diava, okena...
vyzivove doplnky.. Celaskon, multikomplex vitamin, vitacit, sumienka C+, energit, acylkofein,
Dnes zakazane vyzivove doplnky.. bellaspon, alnagon, fermetrazin, diazepam, clorozepam, lyserdin..
25. 8. 2019   classic chess
MLM MLM,
né MLM, ne MLM,
sbrala nám voda mlejn....
1/1