Názory čitateľov


Názory k článku:
Nomura: Ďalší výpredaj na trhu by mohol byť v štýle Lehman

7. 8. 2019   jim45
Ved on uz zacal, len politici sa desia padu velkej banky, tak radsej tlacia peniaze a pumpuju do krachujucich institucii. Pritom dobre vedia, ze v historii tlacenie nicim nekrytych penazi vzdy skoncilo vojnou. Vie to aj Draghi, aj Lagarde, aj tato nova nemecka sefka EU. Napriek tomu tlacia peniaze a znizuju uroky.
7. 8. 2019   Miso
Pojem "tlačenie peňazí" je hovorový výraz pre kvantitatívne uvoľňovanie. V 99% prípadov nesúvisí s fyzickým tlačením ničím nekrytých peňazí ako je vždy pri tejto téme zobrazené v televízii. Toto kvantitatívne uvoľňovanie čo tu vidíme je kryté! Kryté je nízkymi úrokmi, nízkymi povinnými rezervami bánk v centrálnej banke. A keďže sú tak nízke úrokové miery, tak je super žiť na dlh. A keď je super žiť na dlh, tak to využívajú aj vlády. A keď si vláda berie úver na krytie starého úveru. Nastáva problém, navonok to prezentujú ako problém menovej politiky štátu, ale je to len skrytý problém fiškálnej politiky.
6. 8. 2019   Peniaze Nesmrdia
Myslím, že Trump sa osobne neskutočne obohatí na týchto hrách. Stačí aby - cez nastrčené osoby/firmy -stavil proti trendu - a následne ten trend šmahom ruky zmení ...
Na druhej strane je dostatočne arogantný, samoľúby a sprostý na to, aby sa to prevalilo.
No keď niekto ukradne +1000 miliárd, tak je otázne, či to bude vadiť, lebo aj ten najprísnejší moralista má niekde hranicu, nad ktorou usúdi, že pravda a spravodlivosť sú síce fasa, ale hromada peňazí, ktorá sa nezmestí do garáže tiež nie je na zahodenie ;)
7. 8. 2019   Miso
Ano, aj ja som si všimol dopad Trumpových šokujúcich tweetov. Najskôr som si myslel, že to je diletantizmus, že nevie čo si môže dovoliť a niekto v Bielom dome ho koriguje... ale nie! Je to krásne premyslené. Normálne otáča trhové trendy ako sa mu to hodí... Rozhojdáva trh stále viac a viac.
Očakávam, že o 2-3 týždne svojim tweetom nečakane zmierni clá na dovoz čínskeho tovaru.
Skutočná kríza nastane po jeho odchode z úradu. :-(
1/1