Názory čitateľov


Názory k článku:
Výpredaj: Menový manipulátor vyslal na trhy negatívny signál

6. 8. 2019   jim45
Dobre som pochopil? Za cele zatial spomalenie vyroby moze menova vojna USA a Ciny a nie chybne rozhodnutia centralnych bank. Dakujem za objektivne informacie.
Smerom k pripisovaniu nekrytych penazi. Vazeni politici, ked chcete okradat ludi, aspon si dajte tu namahu a zaobstarajte si bandu gangstrov, a ti nech kradnu. Lebo tymto sprostym pripisanim nekrytych penazi navyse znehodnocujete menu. Predsa ti gangstri si musia zaobstarat auta, telefony, pistole, masky atd. a takto aspon trochu prispievaju k rozvoju ekonomiky. Zaroven su pripraveni, ked treba par ludi poslat do Afganistanu.
6. 8. 2019   Magor
Politici nemaju absolutne nic s "pripisovanim penazi". Nezavisle centralne banky riadene BIS v Bazileji poziciavaju peniaze zo vzduchu vladam. Banky zas peniaze poziciavaju obcanom, ale nie celkom zo vzduchu ale presne z 10% vkladov. Cize banka A ulozi v banke B milion eur a banka B moze pozicat 10 milionov pri plneni min. Rezerv 10%. Tato likvidita moze byt niekoho ineho uver, aj ked sa to tvari ako vklad, pretoze vsetky nove peniaze vznikaju ako uver.
Politici s tym mali naposledy nieco spolocne v roku 1913 a u nas vtedy ked podpisali zakon o nbs, kedy prestal stat emitovat vlastne peniaze a emituje ich nbs, ktora nie je ani narodna ani slovenska.
H.Ford povedal, keby ludia rozumeli financnemu systemu, do rana je revolucia.
1/1